On ikäviä pidellyt

Minun on ikävä vohverautaani.
Minun on ikävä silityslautaa
ja lämmmintä vettä keittiössä.

Minun on ikävä pesukonetta
ja wc-pönttöä, jota ei tarvitse harjata
jokaisen käynnin jälkeen.

Minun on ikävä pullonpalautusautomaattia,
kortilla maksamista, citymarkettia,
namulaaria ja kokovartalopeiliä.

(Ja sellaista peiliä, josta näkee niskansa.)

Huomenna nähdään.

[en kursivoinut tuota, jottei kukaan kuvittelisi minun laskevan sitä runoksi]

[Voisit ottaa tavaksi, että aloitat sulkulauseesi pienellä alkukirjaimella aina, kun aiot kirjoittaa ensimmäisessä persoonassa, niin saataisiin jokin tolkku tähän.][ketkä me?][Miten niin me? Eihän passiivi keihinkään meihin viittaa.]

***

Jottei nyt taas menisi politiikan piikkiin, niin kommmentoidaan ihan nimiä mainitsematta, että yhden presidenttiehdokkaan vaalimainos on muodoltaan rap-musiikkivideotyyppinen ja kuvattu eduskuntatalossa. Maltan tuskin odottaa, kuinka featteina mukana olevat Tarja Filatov ja Susanna Huovinen sheikkaavat bootyä.

Hivenen paradoksaalisesti lyriikat kehottavat äänestämään tyhjää:

Hilaa hanuris koppiin,
laita nimi paperiin,
varmistat sä niin,
et teet huomisestakin kauniin

Nimellä varustettu äänestyslippu on tietenkin yhtä mitätön kuin tyhjäkin [Mistä kolosta näitä tosikkoja huumoriblogaajia oikein syyhkii?]. Uskoakseni taustalla on jonkinlainen kiertävä piilovitsi. Vastaavalla tavallahan Halosen viime vaalien kampanjassa todettiin tällä olevan erittäin laaja kansainvälinen kokemus samaan aikaan, kun kamera kuvasi epäfokuksessa olevaa ansioluettelon sivua näyttelevää tyhjää paperiarkkia.

Jollain mystisellä tavalla surullisen surkeat riimit näkyvät tekevän esiinmarssia juuri politiikassa. Tai sitten Karpela vain on jonkinlainen luontainen trendsetteri. Halonen sentään rimmasi nokkelasti valta-sanan valta-sanan kanssa, kun tiukka paikka tuli.

Valta, valta, yksinvalta, harvainvalta, kansanvalta, tasavalta. Yhteinen on kansanvalta, vaan rakkaus on suurin valta.

Hautalan aforismi oli nokkela ja juuri sellainen, jollaisen minäkin kirjoittaisin.

Et sorru vallan rakkauteen, jos antaudut rakkauden valtaan.

Ihan varmuuden vuoksi. Niinistön lopputulos ei ollut nähdäksein kovin ihmeellinen, vaan epäonnistui kiteyttämisessä – samaan on Niinistö itse sortunut joissain vaaliväittelyiden puheenvuoroissaan.

Rakkaus sivelee sielua, antaa ja ottaa vastaan jotain, jota ei voi koskettaa; se on rajaton. Valta hivelee tuntoa, antaa ja ottaa jotain; sitäkään ei voi koskea, mutta se on rajallinen.


***

Niin, ja olisin mieluusti tutustunut TarjaTV:seen, jos sen Windows Media -sisältö olisi suostunut toimimaan Macilläni. Tässä voimakkain antiteesini koko kansan presidentille.

3 on viitsinyt kommentoida:

Hei PA, voisitko tervehtiä ihan minunkin puolestani citymarkettia, sitä pullonpalautusautomaattia (laulan tähän väliin korkella äänellä oodin kyseisille luxus automaateille), kapakoiden mastercard lukijoita ym.?
Komm gut nach hause!
Kata

12/17/2005 12:42:00 ap.  

Na klar.

[note to self: kirjoita tarina aber ja -sanonnasta]

Ja vielä selvennykseksi, että palaan takaisin uudeksi vuodeksi. Että ei tämä tähän lopu.

12/17/2005 12:58:00 ap.  

Filatovalla sitä "bootya" riittää sille luisevalle kaupan kassalle - täytyy sydämestään toivoa, etten satu kyseinen taidepaukku silmiin.

12/17/2005 11:33:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds