Siinä minä olin pohtimassa soveliasta alkua blogitekstilleni, kun aloin miettiä, miksi Hesarin Unski ja kumppanit kutsuvat yksittäisiä merkintöjä blogeiksi. Kyseessä on saman tapainen ilmiö kuin muna(t)-sanasssa, josta ei enää tiedä, mitä se tarkoittaa eikä, montako niitä on.

Presidentinvaaliblogista tuli mieleeni Sedis, joka on tunnetusti Tarjan kannalla. Hienoa, joillakuilla meistä on mielipiteitä ja kanttia seistä niiden takana.

Ja ymmärtäähän sen, että joskus on hieman tingittävä ihanteista, mutta ihan vain rahan vuoksi. Olisihan se aika perverssiä pitää blogia saamatta siitä rahallista korvausta.


Älä usko nettitestiin,
älä usko perinteisiin.

Google-mainokset ovat keino löytää syvin itseys kaiken kuonan keskeltä.

***

Idolseista sentään olen eri mieltä Sediksen kanssa. Minusta on hienoa, että Ilkka voitti. JCP lähetti minulle Saksaan taannoin alkupään jakson, jossa Ilkka laulaa [minusta termi vetää kuulostaa sittenkin enemmän haluatko pornotähdeksi -sanastolta] veljensä kanssa Tuhannen yötä.

[– – jakso, jossa Ilkka vetää veljensä kanssa tuhannen yötä. Ehkä olen vanhanaikainen, mutta jotenkin tuo ei kuulosta minun jutultani.]

Minusta se oli tuon ohjelman mittakaavassa hulvatonta. Samalla lailla kuin arkielämään tottuneille tuntuu jotenkin absurdin pöhköltä, kun Jone Nikula huutaa

Verta! Terästä! HEVOSIA!


Vt:n juttujen lukijat taas pohtivat, että olipa tavanomainen tuotos tänään ja mihin jäi se lapsennahkainen satulalaukku.

Harmittelin JCP:lle, että nuo mainiot Idolsin mittakaavassa satiirikot putosivat pois, mutta JCP:pä kertoi ilokseni, että Ilkka oli mukana vielä finaalisakissa.

Ja meni mokoma loppuun asti, vaikka tuomarit yrittivät lynkata pitkin matkaa. Viimeisessä lähetyksessä sitten nappasivat jostain ylimääräisen kivakiva-vaihteen päälle ja kuin taikaiskusta oli Ilkassakin sittenkin ainesta.

Sanoivat, että hänelle sopivat mainiosti hempeilyslovarit. Ja laittoivat ihan piruuttaan laulamaan jotain aivan muuta valitessaan kullekin artistille mahdollisimman hyvin luontuvan kappaleen.

Kaikki eivät tiedä, mutta olen varma, että Ilkan voiton varmisti vasta viime metreillä esille tullut kyky. Hän on taitava etäisyyksien arvioija. Muistattehan, kuinka hän kertoi Ellenille ja sille miesjuontajalle seisseensä seitsemän metrin päässä tuomareista. Ei tuohon joka poika pysty.

Voih, kuinka ahdisti katsella, kun tiedostava Katri kertoi kameralle, että maailma on paha ja että täällä on ahneita ihmisiä ja kyynisiä huumoriblogaajia. Pitäisi tehdä niinku toisille sillee, ku haluaa, et muut tekee sulle. Go fuck yourself, minulta lipsahti ja huomasin, että sehän oli melkein järkevä kommentti. Ainakin jos noudattaa periaatettani: tee itsellesi se, mitä haluaisit muiden tekevän sinulle.

Go fuck yourself, äiti tapasi aina sanoa niin.

Ja Jeesus muka taivaanisä. Höh, minäkin tiedän sen verran, että Jeesus on taivaanpoika. Mitä ihmeen harhaoppia levittävät nykykouluissa, kun lapsetkaan eivät enää usko oikein.

***

Oikeasti antipatiani johtuvat vain siitä, että oli sitten pakko mennä raiskaamaan vielä TEotHikin. Minulla on sattuneesta syystä kaksikymmentä versiota Total Eclipse of the Heartista, ja harva niistä on yhtä ponneton ja tylsä. Miksei Jone tällä kertaa karjunut hevosten perään? Mainitsi sentään Steinmanin nimeltä.

Ilkan versio Eclipsestä olisi ollut hauska kuulla.

***

Nyt huomaan, etteivät minun matkatavarahihnahuomioni kovin kiinnostavia olleetkaan. Ihan vain se, että Seutulassa tuntui jotenkin säyseältä tai seesteiseltä, päättäkää te. Ihmiset eivät kiilanneet toisiaan, taustalta ei kuulunut jumalatonta hälyä. Saksalaisilla on jonosikailu sisäänrakennettuna.

Myöhemmin illalla, pikkujoulujen jälkeen, jonotin yökerhoon tapaamaan kavereitani. Eikö teistäkin yökerho ole aika naiivi sana? Klubi? Eikö klubeja järjestetä yökerhoissa? Ravintola? Nojoo. Disko? Noei.

Sama porukka, joka kutsuu neuleita paidoiksi, kutsuu yökerhoja baareiksi. Minun nähdäkseni baarissa ei ole tanssilattiaa eikä tyypillisesti ovimaksua. Siitä huolimatta Baarikärpänen kutsui ainakin joskus itseään Stadin baareimmaksi baariksi. Vaikka sillä siis on molemmat.

Seisoin edelleen jonossa. Korvia palelsi. Edessä oleva vastasi kännykkäänsä.

Jonossa.

Joo.

Ei tää oo ku joku viis metrii.

Mut tää on tämmönen semipuolipallo.


***

Mainio Infinite Loop lainaa W. Bushia, jota haastateltiin tämän iPodin sisällöstä [sori Mittis]:

The Commander In-Chief perused his selections, listing the Beach Boys, the Beatles, Aretha Franklin, and "Dan" McLean as favored artists, among others. One bystander quickly corrected the president, reminding him that Don, not Dan, was the artist who sang "American Pie."

9 on viitsinyt kommentoida:

Kehuivat molempia laulajia siksi, että katsojat (l. tulevat levyjenostajat), olisivat paremmilla fiiliksillä artisteista. Mitä siitäkin olisi tullut, jos olisivat haukkuneet molemmat. Kukaan ei ostaisi levyjä, ihmiset eivät viitsisi äänestää ja ohjelma floppaisi.

12/19/2005 03:24:00 ip.  

Ei se ollut satulalaukku! Vai oliko? Minä en muista. Sitä paitsi se oli ihmisennahkainen, joskin kyseessä kieltämättä oli lapsi-ihminen.

Luulisin. Minä muistin tämän vielä joskus.

Tekstit ovat muuttumassa vielä tavanomaisemmiksi, jahka työtahti kiristyy. Olenkin aikeissa tehdä tavanomaisuudesta uuden brändini. (Oikeastaan minä halusin nyt vain käyttää sanaa "brändi" jossain.)

12/19/2005 03:28:00 ip.  

Äärimmäiseen demokraattiseen kantaani kuuluu, että ihmiset voivat käydä mielin määrin Sauli Niinistön kotisivuilla. Sitä vähemmän heidän tekee mieli miestä äänestää. Melkein voisin maksaa siitä. Missä on Sauli Niinistön joulupata?

Mä olin Ilkan kannalla kunnes se lauloi huonommin kuin kestin. Se oli ihan henk. koht. kan. otto.

12/19/2005 08:09:00 ip.  

Äärimmäiseen demokraattiseen kantaani kuuluu, että ihmiset voivat käydä mielin määrin minkä tahansa ehdokkaan kotisivuilla.

Olen aivan samaa mieltä. Minäkin soisin, että kaikki voisivat katsoa TarjaTV:tä, mutta valitettavasti se ei ole mahdollista meille Steve Jobsin kannattajille.

Joo, Ilkka lauloi jossin semifinaalissa ihan kamalasti jotain Robbie-biisiä, mutta ei kai tämä mikään laulukilpailu ollut.

12/19/2005 08:16:00 ip.  

Siis Ilkka lauloi jokaikisessä muussa lähetyksessä paitsi viimeisessä finaalissa huonosti. Ihme jätkä. Tai ehkä kaikki oli lopulta kiinni niistä korvamikeistä, mutta miksi Katrilla ei niitä ollut? Ei sitä kampausta enää olisi mikeilläkään ainakaan rumemmaksi saanut.
Olipas tärkeetä asiaa näköjään.

12/20/2005 11:48:00 ap.  

Hesarin unski taitaa kyllä sanoa blogikirjoituksia blogikirjoituksiksi... vai olenko sokea?

12/20/2005 01:18:00 ip.  

Et ole sokea, mutta Unskin linja lipsuu aina silloin tällöin. Katso esimerkiksi jouluun ensimmäinen:

Tänään on juhlapäivä. Tämä on nimittäin 50. blogini, joten urakka on ehkä jo yli puolen välin.

Vastaavasti Pentti Kangasluoma kommmentoi:

Perjantain blogissa kirjoitin Viron saamasta EU-rahasta. Postimees
kertoo pääministerin suulla tänään, että vielä enemmän. Seitsämän
vuoden aikana lähes 70 miljardia eestin kruunua.

12/20/2005 01:57:00 ip.  

Taas vasta PA:n selitysosio avaa kirjoituksen. Mieshän on kuin lakiesitys tai katekismus.

Itse yritän pysyä parantumattomana elitistinä. Kukaan ei ymmärrä minua saati juttujani.

12/20/2005 06:05:00 ip.  

"Tämä on nimittäin 50. blogini, joten urakka on ehkä jo yli puolen välin."

No Unskilla ei varmaan ole sitä kuuluisaa elämää kun täytyy lähes sataa blogia päivitellä. Ässä jäbä.

12/20/2005 06:17:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds