Toki, toki

Viimeistään Niinistöä teilanneen A-plus-ohjelman myötä keskustelu Yleisradion taantumuksellisuudesta on jälleen kiihtynyt.

Niinpä tämänaamuinen kuvakaappaukseni tuskin yllättää ketään.


***

Tänään Ilta-Sanomat kysyy, Eivätkö naisten rinnat ikinä kelpaa? Vaihtoehtoina kyllä ja ei. Loogisesti ajatellen kielteiseen kysymykseen vastattu jaa tarkoittaa kielteistä [eli ei kelpaa] ja ei myönteistä vastausta [kyllä kelpaa]. Ilmeisesti valtaosa vastaajista ei ole ajatellut järin loogisesti.

Jälleen kerran pistää turhauttamaan, että suomesta puuttuu saksan mainio doch-sana ['toki']. Jos kielteiseen kysymykseen vastaa doch, se tarkoittaa myönteistä vastausta. Eivätkö naisten rinnat ikinä kelpaa? Toki [kelpaavat].

***

Ehdokkaiden tv-mainoksia etsiessäni [joko niitä on?] eksyin Matti Vanhasen nuorille suunnatuille sivuille. Miksi kummassa niistä on tehty tyylikkään näköiset ja toimivat, mutta pääsivusto on järkyttävä?

Sisällössä on toki [sic] omat kuprunsa.

Olen ajellut kahden viikon ajan Matti Vanhanen - kampanja-autolla [sic]

– –

Matti-autot ovat omiaan herättämään positiivista kiinnostusta Matin presidentinvaalikampanjaa kohtaan. Autot ovat ylittäneet uutiskynnyksen monissa medioissa, eikä mitenkään negatiivisesti

– –

Autoja on kaiken kaikkiaan sata kampanja-ajoissa ympäri Suomea.


Luonto ja ympäristö ovat Matin juttuja. Politiikan teossa tämä on näkynyt varsinkin ydinvoiman vastustamisena ja uusiutuvan energian puolustamisena.

Jätetään Vanhanen on vaalien päähastaja ohitettuaan Niinistön virhemarginaalisesti satunnaisessa gallupissa -hehkutuksen kommentointi väliin ja tyydytään ihastelemaan, että eipä ihan joka presidenttiehdokkaalla olekaan omaa laulua.

5 on viitsinyt kommentoida:

Minä olen jo jonkin aikaa tavallaan miettinyt, koska tämän sinun hieman pitkäksi venähtäneen Niinistö-vitsisi punchline oikein tulee. Sen on oltava tajunnanräjäyttävä tajunnanräjäyttäjä!

Vaan eipä sillä, meneehän tämä näinkin.

12/15/2005 05:52:00 ip.  

Niinno, ei tässä hirveästi mistään vitsistä ole kyse. Minä vain irvin Vanhasta niin kuin jokaisen arvonsa tuntevan pääkaupunkiseutulaismedian tulee ymmärtääkseni tehdä.

[Sinun käsityksesi pääkaupunkuseudusta on jokseenkin kummallinen, jos ulotat sen Saksaan saakka.]

12/15/2005 06:40:00 ip.  

Eivätkö kelpaa?
Ei
Eivätkö kelpaa?
Kyllä

Miusta kumpikin vastaus tarkoittaa, ettei kelpaa.

12/16/2005 08:58:00 ap.  

Kulmikkaalle, mutta rakkaalle saksalaiselle päälle lohdukkeeksi, että toimiihan sentään vieroksumasi surkuhupaisa (ei vaan taivaita syleilevän ihana!) ranskan kieli tässä kieltokysymykseen vastaamisessa loogisesti. Kun kysytään "Eikö?" vastataan SI normaalin OUI:n sijasta kuten DOCH.

12/16/2005 01:37:00 ip.  

Sari: ilmeisesti naiset ajattelevat yleisemminkin noin eivätkä siksi ole koskaan tyytyväisiä. Vallankumouksellista, kaikki johtuu vain kielen rajoituksista.

Hieman kuin kielellisen suhteellisuuden teoriassa.

ams: en minä vieroksu ranskaa, vaan se vieroksuu minua. Totta, tuolta osin se toimii aivan kuten kunnon kielen kuuluukin.

12/16/2005 01:53:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds