Paremman puutteessa

Kommenttilaatikon Kata höpisi jotain rajoista. Pois moinen meistä! Tässä blogissa uskotaan tietenkin rajattomuuteen ja muuhun hömppään. Minäkö joku rajaseudun lapsi.

Sellainen, joka elää puutteessa.

Ei, koko tähänastisen elämäni olen elänyt paremman puutteessa – toivon mukaan jatkossakin. Tyytymättömyys, se on olotiloista auvoisin. Se tarkoittaa, että vielä on jotain. Se ei kuunaan sano, että eiköhän tää oo jo nähty, vaan ei kai tässä vielä ole kaikki.

***

Minun eilisestä unohdustekstistäni unohtui sittenkin pari juttua.

Kun kirjoittaa artikkelintapaista ja keksii oman ajatuksen. Tarkistaja korjaa tekstin, merkitsee virheen ja penää lähdeviitettä.

Pitäisi varmaan perustaa nettiin sellainen sivu, johon kirjoittaisi ajatuksiaan, niin voisi sitten viitata sinne.

***

Ja mietin, ettei minun ongelmani ole se, että miettisin liikaa, mitä toiset ajattelevat. Minun ongelmani on se, että mietin liikaa, mitä itse ajattelen.

Eikä se ole minun mielestäni mikään ongelma.

***

Sinä, joka saisit kenet tahansa, ota minut, sillä en ole kuka tahansa.

Äh, monta vuotta vanhat onelinerini tunkeutuvat yhtäkkiä tajuntaani häiritsevästi. Onko tuo vanha juttu? En tiedä.

***

Tuskin juuri mikään on ärsyttävämpää kuin vanhan jutun käyttäminen kuin se olisi uusi. Kun Bjärne Kalliin kerrottiin Miten minusta tuli minä -ohjelmassa sanoneen, että kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin kuin kyseessä olisi kovinkin sivaltava oivallus.

Ei sillä, onhan toki mahdollista, että Bjärne keksi tuon aikoinaan ensimmäisenä, missä tapauksessa kaikki kunnioitukseni.

Tuo olisi oikeastaan varsin luonnollista huomioiden sen, kuinka luovia hänen vanhempansakin ovat olleet pojalleen etunimeä valitessaan. Kelatkaa nyt, Bjärne.

***

Aiheeseen liittyen voisin tässä vaiheessa kovin myöhässä mainita, että minustakin Unskin vaaliblogi on hyvä. Olen seurannut sitä alusta lähtien kiinnostuksella. Muita seuraamiani Hesarin blogeja ovat 5G ja Retromania. Kaikki halusitte kuitenkin tietää. Keskusteluun osallistuminen on se, mikä erottaa blogin uutisista ja päiväkirjoista.

Nyt kannattaa seurata myös tätä hiljattain aloittanutta nuorempaa vaaleista kirjoittavaa toimittajaa.

Huhun mukaan Tarja Halonen (mikäli valitaan uudelleen presidentiksi) aikoo ylentää ensi itsenäisyyspäivänä puolustusvoimain komentajan, amiraali Juhani Kaskealan kersantiksi.


***

Oli minullakin kerran mielipide. Sitten opin kirjoittamaan aksenttimerkin.

Tuo oli tuollaista vähän kultivoituneempaa wc-huumoria. Vain kultivoituneet wc:n käyttäjät käyttävät pidé-suihkuja. Saati luovat niistä suosikkilistojaan.

Saati selittelevät huonoja vitsejään.

***

– – Mädchen und Frauen machen beim Sprechen weniger Fehler als Männern, benötigen selbst bei komplexen Satzstrukturen weniger Ähs und Pausen.


Noin sanottiin yhdessä vanhassa Sternistä lainatussa tekstissä tänään saksantunnilla. Naiset siis ovat kielellisesti kyvykkäämpiä ja sanovat harvemmin äh kuin miehet.

Ymmärtäkää, siis, että huumoriblogaajan äh on purskahdus maskuliinista alkuvoimaa.

***

Aremman puutteessa? Uutteessa? Äh, tämä ei johda mihinkään.

6 on viitsinyt kommentoida:

hieno aasinsilta. minä tarkoitin maantieteellistä rajaa. autobaanaa, tullia, lyhyitä välimatkoja, eu:ssa kun ei tarkastella joka pellolla passeja jne. tekisi mieli sanoa äh, mutta vaikeaa näin naisena. sanon lieber in der pinte als in der tinte!
Terveisin, Kata

12/08/2005 09:18:00 ip.  

Bjärne ilmeisesti lausutaan "bjernä", koska ä=e ja e=ä. Åvat niin låågisia nuå ilåiset ruåttalaaset.

Ach, ma nauran!

12/08/2005 09:42:00 ip.  

Mutta sehän on Bjarne, a:lla. As in, Bjarne Kallis, dna halpa.

12/09/2005 02:17:00 ip.  

No, ilmankos se Bjärne tuntuikin niin hassulta... Eivät hänen vanhempansa sitten niin luovia olleetkaan .

12/09/2005 02:59:00 ip.  

ja se on bidé beellä... tiettävästi.

12/13/2005 01:38:00 ip.  

Tietävästi sanottu.

Peellisiä muotoja tuli vastaan googlaamalla. Jostain syystä Suomen kielen perussanakirjaa ei ole julkaistu verkossa, joten en voi tarkistaa ennen kuin palaan Suomeen viikon sisällä.

12/13/2005 01:58:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds