Sun äidilläs on blogi

Ilkka Kanerva, markkinatalousmies ja noin, ilahduttaa jälleen Hesarin lukijaa:

Mutta onhan se minusta ihan selvää, ettei säätilasta johtuvia taloudellisia vaikutuksia voi kaataa yksin kisajärjestäjien niskoille.


Päteeköhän sama jäätelökioskibisnekseen. Talouselämän Pekka Seppänen, tuo reaalimaailman Kysyn vaan, kirjoitti tuostakin aiheesta varsin oivasti [et muuten, Soopa, arvaa, kuinka kateellinen olen sinulle].

Onko isänmaallisempaa ostaa suomalaisten lehmien maidosta Suomessa tehtyä monikansallisen Nestlén valiojäätelöä vai Liettuassa liettualaisten lehmien maidosta tehtyä suomalaisperheyhtiö Ingmanin jäätelöä?

Samaisessa lehdessä mainittiin samaa siitä Nokian uudesta tulevasta pääjohtajasta kertoneessa jutussa [se, jonka nimeä kukaan ei enää muista, vaikka uskottavuuden nimissä sen pyrki heti mieleensä painamaan] kuin mitä itse aiemmin höpisin.

Vaikka Nokia on markkinajohtaja, harva Nokian tuotteiden käyttäjä kohkaa puhelimensa hienoudesta samalla tavalla kuin Apple-friikit kohkaavat Maceista, iPod-musiikkisoittimista tai siitä, miten cool Steve Jobs on.


[miten niin vaikka? onhan Microsoftkin markkinajohtaja. Ja Skitso-Janne.] Tulee mieleen tämä Joy of Techin vanha kuva.

***

Oli pakko purkaa nämä varastotavarat pois alta, sillä tämän jälkeen kukaan ei enää jaksaisi lukea niitä: Sun äitis on aloittanut bloginsa! [blogilista.fin Hot-listan ylivoimainen ykkönen, jopa jokaikistä neuleblogia ylempänä]

Ensimmäinen viesti vaikuttaa ensimmäisten viestien sarjassa ihan perusookoolta, vaikka tulee muistaa, että tässä on kyse hieman eri tilanteesta. Keskimääräistä blogaajaa kukaan ei ole kaivannut etukäteen [eikä jälkeenkäänpäin, surullista]. Sun äidilles sitä vastoin on mielettömän mediamyllytyksen seurauksena olemassa valmis tilaus.

Nähtäväksi jää, käykö hänelle niin kuin sille suomalaiselle keihäänheittäjälle, jonka nimeä kukaan ei enää – perkele sentään – halua muistaa, vai pystyykö hän vastaamaan suuriin odotuksiin.

Olo on kuin hetkellä, jona salainen ihastus vastaakin katseeseen. Mitäs nyt tehdään?

Onneksi minulle ei ole koskaan käynyt noin.

***

Sikäli tämä on tietenkin merkittävää ja uusia salaliittoteorioita synnyttävää, että tänään tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun kirjoitin ensimmäisen blogitekstini. En julkaissut sitä vielä silloin, vaan kierrätin siitä osia sittemmin lopulta lokakuussa julkaisemaani varsinaiseen avausjuttuun. Nyt ideapulan kynnyksellä, kelvatkoon jo kerran hyllytetty materiaali.

Alkuperäisessä blogiviestissäni kiersin vertauskuvallisesti Töölönlahtea.

Saavuin juuri kävelyltä Töölönlahden laskevaa aurinkoa katsomasta [kaikki uskottavat bloggaajat kävelevät Töölönlahdella. Paitsi Anneli Jäätteenmäki, joka juoksee, muttei kyllä bloggaakaan – tai ole uskottava]. Ja päätin lopettaa blogin aloittamisen lykkäämisen syksyyn. Parasta kai aloittaa, kun aika on kypsä. Lopettaa sitten, kun alkaa olla jo aika kypsä.

Kaiteeseen nojatessani ja Hesperiaa veden yli katsoessani muistin, että olin unohtanut kirjoittaa alkukesästä, että baittivat minua, mokomat. Heti kun olen vaihtanut valkoisen iBookini vaaleanharmaaseen PowerBookiin seuraavat marmoreineen ja graniitteineen perässä. Miten vain, mutta Finlandia-talo pysyköön valkoisena.

Ah aikoja, kirjoitin blogaamisen kahdella geellä ja kaikkea. Jatkoin annoksella pikkunokkeluuksia.

Huomasin sentään, että kiitä, riitä, niitä ja siitä rimmaavat puhtaasti. Jäljemmillä peräti kaksi merkitystä. Päivemmällä GDV [aka JCP – PA 05] pohti, että ehtoollisseremoniaan voitaisiin lisätä juomalauluksi Juo pois, juo pois, juo pois, juo pois, juo Herran tähteet pois.

Onhan näitä ylöskirjaamattomia nokkeluuksia jälleen pää pullollaan. Hesari kertoili Mikadon huoranpaljoudesta sekä palveluiden hinnoista. Satasella ei ilmeisesti pitkälle pökitä.

Tässä välissä piruilin epäonnistuneesti Seura-lehden kadunvarsimainoskampanjalle ja muistelin, kuinka luin lapsena Apuja ja dekkareita luullen, että aikuisetkin tekisivät niin.

Loppuun hieman Apple-aiheilua:

Business Forumin yläkerran ikkunaan on ilmestynyt suuren maailman tyylinen tanssiva iPod-juliste. Ovat viimein heivanneet mäkeen sen viisi vuotta vanhan Fujitsun läppärimainoksen. Uskomatonta, että vaikka laitteella on hallussaan yli puolet kannettavien soittimien markkinoista, Suomessa nuoretkin ihmiset kysyvät, mikä toi on. Applen markkinointi on jätetty meidän tyylitietoisten edelläkävijöiden varaan. Meidän, jotka tykkäämme ostaa sponsoritarroja.

Eikä yksi laite tee minusta ikinä yhtään sen coolimpaa kuin olen. Minä olen pahainen nörtti ja outisti, joka meni ostamaan jonkin ihmeen geekkilaitteen kaksi vuotta etukäteen. Trendikkäitä ovat ne, jotka hankkivat sen kuukautta ennen kuin kaikki muut.

Ei sillä, että iPod olisi ollut trendikäs Suomessa vielä vuosi sitten. Minä olin nähdäkseni hyvin oikeassa veikatessani loppuvuodesta, että Suomessa Nöjesguidenin kyselemä tämän vuoden iPod on iPod.

Yhden teorian mukaan jokainen ihminen on oikeassa kerran elämässään. Tai ainakin minä sanon noin aina erehtyessäni. En ole muistaakseni kirjoittanut tuota aiemmin, mutta luultavasti erehdyn taas.

Eikä enää ole Business Forumiakaan. Ilmeisesti se Fujitsun läppärimainos olisi kannattanut pitää vielä pari vuotta.


***

Loppuun vielä suuri kohupaljastus. Piilokameramiehen ottamien kuvien perusteella näyttää ilmeiseltä, että PA:n hiljattain julkaisemat ja hienoisen kulttisuosiostatuksen saavuttaneet Apple-kellokuvat olivat väärennettyjä. Vaikuttaa luultavalta, että kello on oikeasti tehty jo kauan sitten ja nyt otetut kuvat vain tekaistiin näyttämään siltä, että kokoaminen olisi tapahtunut tässä tai edes nyt.

Avaintodisteina seuraavat valokuvat, jotka osoittavat ehjää frisbeetä esittävän kuvan olevan muokattu rei'itetyn lätyn kuvasta, jonka reikä on peitetty amatöörimäisesti kloonaustyökalulla. Määritelmällisesti epäeettisen kloonauksen lisäksi PA on käyttänyt Ruotsin lippua ilmeisen ilkeämielisesti paikassa, johon se ei kuulu [sinä se olit, joka kysyit, tiedänkö minne voin tunkea Ruotsin lippuni].

Kaikkia omenanmielisiä kiinnostanee havaita, että Omenamehu.orgin Puristamo-palvelu kerää Apple-aiheisten uutisten, blogien, huhujen ja keskustelujen syötteet ja esittää ne keskitetysti yhdessä paikassa.

Kaikkia muita kiinnostaa sitten jokin muu. Kuten se, kuka vastaa MM-kisojen päättäjäispettymyksestä. Ei minkäänlaista spektaakkelia. Vähintään Jussi Lammen olisi ollut syytä lentää aikakoneellaan Japaniin, mutta ei mitään.

8 on viitsinyt kommentoida:

Ok, en arvaa.

8/15/2005 10:02:00 ap.  

Ei, viittasin vain siihen, että sinä olet päässyt näkemään Kysyn vaanin.

8/15/2005 10:54:00 ap.  

En oikein usko, että edes Soopa on oikeasti nähnyt Kysyn vaania livenä. Mutta on sekin syytä kadehtia Soopaa, jos hän on hähnyt KV:n houreisissa kuumefantasioissaan.

Kysyn vaania ei voi nähdä; häntä voi vain... lukea... arkis...äh

8/15/2005 06:21:00 ip.  

Vaihtuiko tämän postauksen otsikko jossain vaiheessa, vai kahminko mä lunta?

8/16/2005 12:49:00 ap.  

Olen stalkannut Kysyn vaania Liisankadun Pikkolossa. Ehkä olen nähnyt Kysyn vaanin.

Tosin en ole nähnyt ketään kuumehoureissani näkemääni Kysyn vaanin näköistä henkilöä. Mutta kuumehoureet saattoivat olla väärässä.

Ja pa, tiesin kyllä mihin viittasit. Olin vaan niin hurjan vitsikäs.

8/16/2005 12:12:00 ip.  

Tämän postauksen otsikko ei vaihtunut. Edellisen kyllä [muutin artikkelit vastaamaan Sellistin aiempaa otsikkoa], joten jäljillä olet.

8/16/2005 01:27:00 ip.  

Ei kun siis edellistä edellisen.

8/16/2005 01:27:00 ip.  

Tää on just tätä. Kun oon niin saatanan vanha (ja taas viihteellä) niin aivo vaan rekisteröi, että jokin ei ollut kuten aiemmin, mutta aika arpomista oli "suunnata" se kimmoke mihinkään... (nyt ei jatku tämä lause) Nooh, joku oli muuttunut.

8/18/2005 03:41:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds