Älä valehtele

Eilisiä uutisia. Satanen kertoo seuraavaa:

MM-kisaviikko oli erittäin sateinen.


Ellei kyseessä olisi ilmaislehti, ihmettelisin, mistä olen taas mennyt maksamaan.

Samassa numerossa oli artikkelin tapainen kotibuumin uusimmasta villityksestä, stailauksesta. Asunnot laitetaan pikkusievästi kivan näköisiksi ennen myymistä trendikkäillä kalusteilla, ja parhaimmillaan myyntihinta nousee jopa kymmenillä tuhansilla euroilla.

Esimerkiksi Ruotsiin on jo syntynyt tämäntyyppisiä yrityksiä. – – palvelua, josta käytetään vielä englanninkielistä nimeä homestaging.

Kun meillä siis puhutaan jo edistyksellisesti suomeksi stailauksesta.

***

Huvittavaa, kuinka hätiköidysti ihmiset hutkivat nykyään. Ei siinä mitään, että Skitso-Janne, mutta kun Helsingin Sanomat ja tukku muita lehtiä innostuivat uskomaan Taloussanomien aamuisen väärinkäsityksen Anssi Vanjoen puheista. Nokian iTunes-puhelimesta tuli nopeasti uutinen ulkomaita myöten, vaikka Vanjoki ei Taloussanomienkaan mukaan missään vaiheessa maininnut mitään esimerkiksi iTunes Music Storesta, ja kaikkien luulisi tietävän, että se ei toimi ulkopuolisilla yhtiöillä ilman Applen hyväksyntää. Real on yrittänyt ja saanut näpeilleen.

Huvitti myös, kuinka Talouselämässä hiljattain vähäteltiin Motorolan Razr-puhelinten menekkiä vertaamalla myyntimääriä Nokian taannoisen 3310-mallin myytyihin kappalemääriin. Olisivatkohan kyseessä sittenkin hieman eri hintaluokan laitteet.

Meitä itseriittoisia besserwissereitä huvittavat kummalliset asiat.

Vastaavastihan Kreikan lentoturman yhteydessä kerrottu tarina dramaattisesti serkulleen tekstanneesta miehestä osoittautui huijaukseksi. Ei kukaan mitään viestiä ollut lähettänyt. Joku vain keksi hyvän jutu, joka olisi voinut sattua.

Tämä sai minut miettimään jälleen kerran ihan vilpittömästi, onko ihmisellä jokin lakisääteinen velvollisuus puhua totta. Ymmärrän kyllä, ettei onnettomuutta tutkivalle virkavallalle ole syytä syöttää blogimatskua, mutta jos media on niin epäpätevää, että nielee jutun, eikö se ole heidän ongelmansa.

Ymmärrän, että sopimukset pidetään eikä valan alla valehdella. Ymmärrän myös, että yhteiskuntamme perustuu luottamukselle. Ymmärrän senkin, että lentokentällä ei ole syytä mutista epämääräisesti pommista joka välissä, ei huoahtaa liian helpottuneen näköisesti läpäistyään metallinpaljastimen – eikä kertoa passintarkistajalle, että Kaikki menee suunnitelmieni mukaan.

Mutta onko jossain sanottu, että totta tulisi noin pääsääntöisesti muhua aina muulloinkin. Katsoin Raamatustakin. Siellä sanottiin, ettei lähimmäisestä saa sanoa väärää todistusta, mutta itsestä ei puhuttu mitään. Kaiken maailman peelokkeet syyttämässä meitä anonyymiblogaajia alkaisiksi nilviäisiksi. Minä elän sentään Raamatun periaatteiden [tai ainakin yhden niistä] mukaisesti.

Ihan oikeasti, minusta tämä lainkohta olisi hyödyllisempää käydä läpi peruskoulussa kuin harjoitella liiketoimintasuunnitelman laadintaa SWOT-analyyseineen. Kukas se ministeri taas olikaan.

Niin, kyllä minä puhuin totta viimeksi [pesukone oli tosin käynnissä kirjoitushetkellä, vaikka muuta väitin]. Kyllä tätä tilannetta kauhistuisi hävityskin. En minä mikään boheemi ole, mutta minulla on viime aikoina ollut niukalti trivialiteeteille allokoitavia resursseja. JCP lupasi tiskata huomenna. Tästä tämä lähtee.

***

Bussissa jälleen istuessani silmäilin Sony HD-XJVN-5 -kiintolevysoittimen mainosta. Sen kerrottiin olevan tyylikäs ja hienostunut. Eikä tuollaisia asioita kerrota.

Näytön kerrottiin kääntyvän automaattisesti sen mukaan, missä asennossa laitetta pidetään. Tuo on kyllä aika vänkää, ja samaahan sovelletaan menestyksellä digikameroissa. Mainoksen kuvista päätellen Sonyn soittimessa ei niinkään.

Mietin vain, mitä Sektorin kommenttipalstan urpot itkisivät, jos Apple toisi moisen toiminnon iPodiin. He valittaisivat, että niin niin, mutta toi ei toimi avaruudessa.

Ei kannata muuten ostaa Sony HD-XJVN-5:ttä. Huhujen mukaan seuraavassa Sony HD-XJVN-7:ssä on peräti viisi nappia enemmän.

***

Lienenkö maailman ainoa ihminen, jota jotenkin selittämättömästi ärsyttää aina kirjoittaessani edellä olevan kaltaisen moniosaisen nimen ja liittäessäni sen perään sijapäätteen kaksoipisteen erottamana. Tekisi yhdysmerkin tapaan sanavälin avulla indikoida että pääte liittyy koko monisanaiseen termiin. Aivan kuin tuo juttu ei olisi täysin looginen. Ongelma on, että kieli-ihmiset harvoin ovat.

Kirjoitan vielä joskus meidän matematiikkaakin [niukalti] ymmärtävien kieli-intoilijoiden ikuisesta epäkohdasta: miksi kaksi kertaa enemmän kuin tarkoittaa kaksinkertaista eikä kolminkertaista, niin kuin pitäisi.

***

Ihan oikeesti, jätkät, täältä ette löydä Antti Tuiskun alastonkuvia. Sovittiin Anan kaa, etten laita niitä jakoon.

Vihje: Saat enemmän hakutuloksia, mikäli poistat lainausmerkit, google neuvoo.

Voisi neuvoa myös, että laittamalla hakusanaksi free goat porn saat vieläkin enemmän hakutuloksia. Jos siis määrästä ollaan jostain syystä kiinnostuneita. Ehkä minä haen netistä vääriä asioita, mutta minä saa hyvin harvoin liikaa vastauksia.

***

Lisäys JCP näytti minulle innostavan tiedonsyöttövälineen. Tactapad jättää hiiret ja paineen tunnistavat kynä unholaan ja vie meidät lähemmäksi Minority Reportin utopioita.

6 on viitsinyt kommentoida:

Totta muhuakseni en nyt jaksa korjata noita typoja.

8/18/2005 11:42:00 ip.  

Oli siellä enemmänkin, senkin kieliboheemi!

8/18/2005 11:48:00 ip.  

Oli, niin; siihen viittasin nokkelasti typo-sanan monikkomuodolla.

8/18/2005 11:49:00 ip.  

Mitä ne "noitatypot" muuten ovat? Liittyyks' niihin näitä rituaaleja? Selvä yhdys sanavirhe tuokin on?

8/19/2005 08:24:00 ap.  

Aijuu, on unohtunut kysyä: mihins ne munat katosivat?

Välillä oli kuvituspuolesi kovin keveästi yhden kolean tekstin varassa, sitten pää poukkasi takaisin. Mihin jäi kuukkeliehdokastarra, jota lupasit urhoollisesti kantaa koko vuoden?

Ja missä on on Sun äitis palkkipaikka? On tässä jo useiden päivien ajan viitattu teikäläisen tuotokseen.

PA ei pidä lupauksiaan eikä sen kotikaan ole järjestyksessä! Mihin tässä enää voi luottaa?

8/19/2005 08:57:00 ap.  

Noitatypoja! Voi vitsi, repesin!

(Mutta mille?)

Ja nyt Kovaa lakia.

8/19/2005 10:08:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds