Kuin yaris makuulta

Minua niin kovin huvittaa, kuinka Kielipoliisin tölväisemät [toki kp:kin huvittaa minua] selittävät, etteivät he, kato, olekaan aivan keitä tahansa sanankäyttäjiä ja että kai kuka tahansa nyt osaisi kirjoittaa virheetöntä tekstiä, mutta heidän kongruenssivirheensä ovat kapinaa ja silkkaa svengiä.

Stanisław Jerzy Lec, puolan Eino Vastaranta, taisi sanoa aikoinaan, että jokainen tuuletinta vastaan taisteleva löyhkä kuvittelee olevansa Don Quijote.

Jim Steinman taas sanoi, että you've gotta learn to dance before you learn to crawl [tuo artikkeli on hienompi kuin muistinkaan].

Vaikka tietenkin, kuka tahansa omaa kielenkäytöllistä poikkeuslaatuisuuttaan hehkutellut teki sen ainoastaan ironisesti ja muut eivät vain tajua. Näinhän me blogaajat yleensä.

Olen yrittänyt houkutella Kielipoliisia tänne kommenttilaatikossaan seikkailemalla, mutta ei ole sitten vastannut kutsuun [p.o. hänen kommenttilaatikossaan -kp]. Odotan, kuinka hän tulisi tänne ja kertoisi minulle, että google on, hei, erisnimi.

***

Minä yritin kirjoittaa tähän omasta kielestä ja sen mukanaan tuomista kiroista, mutta en sitten saanut ajatustani pysymään kasassa. Tämä on jo kolmas aihe viime aikoina, jonka hautaan Bloggerin luonnoslaatikkoon. Kuvaavaa. [mikset voisi vain kirjoittaa jotain hauskaa niin kuin kaikki hyvät blogit?]

***

Hesarissa kerrottiin itseään osa-aikaisesti myyvistä opiskelijanaisista, joilla oli myös muita synkeitä salaisuuksia. Yksi kertoi saattavansa syödä joskus tuosta noin jopa 500 gramman karkkipussin.

Minäkin innostun syömään liian usein turhan suuria karkkisäkkejä, mutta en olisi ikinä kuvitellut, että tässä on moinen porttiteoria kyseessä. Ensin sitä vain mättää mässyä ja äkkiarvaamatta on rattopoika.

Äh. Nytissä kerrottiin pian alkavasta Firma-sarjasta. Unohdin käsikirjoittajan nimen, mutta mieleen jäi, kuinka hän sanoi, ettei sen kummemmin tunne yritysmaailmaa, mutta on käsikirjoittanut ihan yleissivistyksen perusteella. Minä luin tietenkin yleistyksen perusteella ja aloin miettiä, mitä eroa noilla lopulta on kuin nimi.

Minä en kehtaa kirjoittaa blogiin aiheista, joista en katso tietäväni kylliksi, mutta tokihan minä nyt tv-sarjan käsikirjoituksen tekaisisin tuosta vain tuntumalla.

***

Olin tänään seuraamassa mäkiautoilua Tähtitorninmäellä hangaround-passilla. Jokunen muu oli Ulliksella ja kirosi myöhemmin ankarasti.

Hyvä RED BULL!!!!! Lapset olivat odottaneet innolla pitkän aikaa, että pääsivät katsomaan mäkiautokisaa. Lähdettiin Kirkkonummelta ajamaan klo.12. aikoihin. Parkkipaikkaa etsittiin sitten puolisen tuntia. Sen jälkeen sadevaatteet päälle ja kävely kohti Tähtitornin mäkeä. Puolisen tuntia vesisateessa odoteltiin muiden ihmisten kanssa. Kaikki ihmettelevät missä mäkiautot/RedBullin henkilöstö on. Alkoi vitut... oikein urakalla vesisateessa seistessä ja lasten surullisia kasvoja katsellessa. Lähdettiin ajamaan takaisin kotia kohti. Nyt tulin katsomaan näiltä sivuilta, että minkä takia kisoja ei järjestty niin EI SAATANA KISAPAIKKA ON KUULEMMA SIIRETTY KERTOMATTA NÄILLÄ SIVUILLA/ YHTÄÄN LAPPUA EIKÄ HENKILÖSTÖÄ OLLUT TÄHTITORNIMÄELLÄ KERTOMASSA TÄTÄ ASIAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tämän jälkeen voin kertoa, että itse/lapseni eivät tule koskaan ostaamaan yhtään Red Bull juomaa.


Kisaa ei tietenkään ollut siirretty minnekään, vaan se oli siellä, missä oli ennakkoon karttojen kera ilmoitettu. Samassa paikassa kuin vuonna 2002. Ei sillä, että minustakaan olisi ihan loogista, että Tähtitorninmäellä ei ole ainuttakaan tähtitornia.

Kyllä silti ihmetellä täytyy, etteivät olleet huomanneet erehdystään, sillä selostajien mäikätys kantoi Senaarintorillekin asti niin hyvin, että sanoista sai selvää.

Selostajien, jotka ovat kyllä kohtuullisen päteviä päänaukojia. Aivan kuka tahansa ei suoltaisi moista juttua tuntikaupalla tuota tahtia ja onnistuisi olemaan vielä nokkela aina välillä. Tyypit lienivät samat kuin kolme vuotta sitten, mutten tiedä nähneeni heitä missään muualla. Keitä mahtavat olla, kellään mitään käsitystä?

Kuin jänis makuulta, sanoi toinen jossain vaiheessa jostakin. Minä tietenkin kuulin jäniksen Yarikseksi. Tästä lähtien sanonkin aina ja kaikkialla kuin yaris makuulta. Saapa nähdä, kuinka lähtee leviämään.

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds