Valpas katse

Minä asun nykyään yksinäni. Kämppikseni ovat joko paenneet hometta toisaalle tai hilpaisseet kotimaihinsa loman viettoon. Ah, elää pahuutensa hallussa; miksi suotta sulkea vessan ovea?

Paitsi tietenkin siltä varalta, että vuokraemäntä hyökkää sisään yhtäkkiä ennalta varoittamatta.

Kävi sitten vaivihkaa kääntämässä keittiön patteriakin hieman viileämmälle. Käänsin takaisin. Hankkikoon tuplaikkunan, jos ahdistaa.

***

Olinkin jo unohtaa kertoa, kuinka ostin loisteputken kylpyhuoneeseen. Otin vanhan putken mukaan malliksi ja hävitettäväksi, mutta kassalta poistuessani huomasin, että se oli minulla yhä kädessäni. Marssin takaisin kauppaan ja kassan vieressä olleelle infotistikille. Täti sanoi, että loisteputket saa nykyään palauttaa tavalliseen lasinkeräykseen, mutta otti vanhani kuitenkin vastaan.

Sanoin, että olen tämän uuden jo maksanut ja aloin tehdä lähtöä kassan taitse.

Onko hän maksanut, täti kysyi kassatädiltä.
Ei tällä kassalla ainakaan, tämä vastasi.
Mmmitä ihmettä, minä järkytyin.
– Minähän kävin tässä kymmenen sekuntia sitten. Minä olin
edellinen asiakas. Ettekö muista: minä ostin loisteputken ja minulla oli vanha putki kädessä?
Onko teillä kuitti?
Ei, sillä unohditte antaa sen, mutten sitten pitänyt tarpeellisena.

Lopulta pääsin lähtemään. Tuntui vain niin absurdilta, kuin en oikeasti eläisikään vaan olisin vain jonkin huumoriblogaajan uni.

***

Kaikki palavat tietenkin halusta kuulla, kuinka minun eilinen kahvillakäyntini sujui. Ihan jees, kuten myös pienimuotoinen kävelylenkki kaupungin läpi. Sää kun oli keväinen ja kaunis, joskin kolea.

Hän käveli ryhdikkäästi korkeakorkoisilla saappaillaan ja valitti, kuinka tässä kaupungissa sanotaan ich hab kalt, vaikka tulisi sanoa mir ist kalt. Tanssipariainesta, sanoisin.

***

Päivän tärkein uutinen kertoo tietenkin huippu-urheilijan jättämisestä oman onnensa nojaan.

Siirtymä huippu-urheilijan elämästä tavalliseen elämään jää usein urheilijan omalle kontolle

toteaa Mika Myllylä, mutta jättää sanomatta, kenen kontolle sen sitten tulisi jäädä.

Haastattelun ulkopuolella Myllylä vaikutti varsin vakavalta. Hänen katseensa oli valpas. Haastattelussa Myllylä puhui omasta alkoholinkäytöstään tavoitellen huumoria.


Katseensa oli valpas, miten tuo liittyy mihinkään. Miksei uutisissa koskaan kerrota Eero Heinäluoman valppaasta katseesta [tai kummastella, miksi hänen bloginsa aiheuttaa haamupäivityksiä, vaikkei sinne ole kirjoitettu mitään viime toukokuun jälkeen].

Mutta joo, eikös näistä ole jauhettu jo aika kauan. Matti Nykäsestä aikoinaan, Kimi Räikkösestä kymmenen vuoden kuluttua [tai aiemmin].

Paljon tuoreempi ongelma sen sijaan on, mitä tapahtuu huippublogaajalle aktiiviuran päätyttyä. Kuka huolehtii paluusta normaalien kuolevaisten joukkoon? Totuttaa ajatukseen, ettei ketään eräänä päivänä kiinnosta, kukaan ei piittaa.

Kattokaa nyt vaikka tota Sellistiä. Se on ihan rikki. Tehkää jotain ennen kuin on liian myöhäistä. Hiihtoliitto, herätys!


4 on viitsinyt kommentoida:

Se on meitä molempia sitten kovasti tänään koskettanut tuo Mika Myllylän kova kohtalo: kukaan ei enää huolehdi vaan jättää tyhjän päälle. Vaikka toinen niin rehdisti urheili ja kaikkee.

3/24/2006 05:26:00 ip.  

Olen ihan innoissani, että olet menossa tanssikurssille, sillä niin minäkin! Ensi torstaina. Grundkurs 1, Standardtänze. Olen jännittynyt, koska en ole ikinä tanssinut, häissä yms. tilaisuuksissa aina vaan keksinyt kummia syitä tanssimattomuuteeni. Vanhojen tanssitkin missasin. Toivon sinulta tanssiraporttia!

Vielä suomen päivänpuheenaiheista. Minua järkytti kovasti is:n uutisointi: Laihdutuslääke on leivinjauhetta! Mikä salakavala huijaus. Mitäköhän jauhetta muissa laihdutuslääkkeissä on?
Tätä pohtien,
Kata

3/24/2006 06:07:00 ip.  

Suomessa puhuvat Tanssii kera tähtein -ohjelman aiheuttaneen suuren tanssivillityksen, mutta taisi tuokin olla vain Iltiksen tulkinta todellisuudesta.

Oikeasti tarkoittivat, että saksassa oleilevat suomalaiset rynnivät kilvan kursseille.

3/24/2006 06:19:00 ip.  

Kimi ei maksa veroja Suomeen, joku valittaa. Näyttää se maksavan ainakin alkoholiveroja.

3/24/2006 06:41:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds