Piehtaroi tähteiden kanssa

Iltalehti läväytti jälleen päivän kohu-uutisen:

Energiajuomat eivät estä juopumista

Tähän asti kossupattereita on tunnetusti juotu, jotta viinan mausta voitaisiin nautiskella ilman kiusallisia oheisvaikutuksia, mutta nyt brasiliaistutkijat ovat huomanneet, että uskomus ei pidä paikkaansa, vaan viinasta humaltuu, vaikka sitä sekoittaisi energiajuoman kanssa. Muiden muassa Norjassahan energiajuomat on kielletty, ja saattaisi olla kyllä varmuuden vuoksi parempi seurata esimerkkiä Suomessakin. Herätys, Hyssälä!

Uutinen päättyy:

Tohtorin mukaan pirteissä energiajuomadrinksuissa on myös se vaara, että nuoret juovat enemmän kuin pitäisi, koska olo tuntuu hyvältä.


Tohtori siis tarkoittaa, että viinaa pitää juoda niin kauan, että tuntuu pahalta. Minä luulin, että tämä on vain suomalainen tulkinta aiheesta, mutta näemmä Brasiliassa on aivan sama meininki.

***

Matti Vanhanen päätti sitten tulla julkisuuteen toteamaan, että:

Matti Vanhanen pelkää:
Julkisuus pilaa suhteen


Hyökkäys lie paras puolustus.

***

Luin hiljattain jostain, että internetin ja erityisesti blogien seuraaminen on tehnyt nykyihmisistä niin fiksuja, että kymmeniä vuosia sitten normitetut älykkyysosamääräpisteet eivät enää päde, vaan keskimääräinen tulos on nykyään yli sadan. [Tiedättehän, blogiskene oli ankea 50-luvulla, kun Visa Kopukaan ei ollut vielä aloittanut eikä Kysyn vaan lopettanut.]

Onneksi ovat sentään suomalaiset, jotka saavuttavat keskimäärin 99 pistettä. Iltalehti kyseleekin, ovatko suomalaiset 104 pistettä saaneita ruotsalaisia tyhmempiä. Vielä aamulla tulos oli [muistaakseni] ruotsalaisten hyväksi, mutta iltapäivään mennessä suuret massa ovat käyneet ilmaisemassa epäuskonsa tutkimuksia kohtaan. Sitä mitä en ymmärrä, en usko, eli.. mot.

Meidän [?] saksalaisten tuloshan oli 107.

Huvittavaa sinänsä, että tutkimustuloksien uskottavuuus oli tarkistettu oikein Tatu Vanhasella, jonka sanoja on ennenkin totuttu pitämään totuuden standardikilogrammana.

Iltalehti näyttää myös tuntevan vastuunsa niin yhteiskunnasta kuin lukijoidensa medianlukutaidoista. Hyvien tapojen mukaistahan on merkitä näkyviin, milloin on kyse kuvamanipulaatiosta, mutta tässä tapauksessa uskon, että useimmat olisivat huomanneet ilman mainintaakin, että on se tosiaan vähän kummallinen ollakseen pelkkä lippu. Hienoa kuitenkin, että kantavat vastuunsa urheilijoista ja estävät Jari Kurria vaipumasta samaan alhoon Nykäsen, Räikkösen, Kankkusen ja Myllylän kanssa.

[Tiesittekö, että jos tämä olisi [Amerikan] englanniksi, myös tuohon luottelon ja-sanan eteen tulisi laittaa pilkku? Miksei tuota kerrottu koulussa?]

suoruo***

Naisten äänillä jatkoon

Miesten menestyminen Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa ei ole tanssitaidoista kiinni.


Artikkelissa ei missään sanota tuota aivan suoraan, mutta rivien välistä käy ilmi, että kyse on jälleen kerran naisten fasistisesta pahuudesta.

2 on viitsinyt kommentoida:

Visakopulla on noin 200 tilaajaa Blogilistan kautta. Kuitenkaan siellä ei koskaan käy kuin alle 150 tilaajaa viikossa. Miten se on mahdollista?

3/28/2006 06:24:00 ip.  

En tiedä. Visa Kopun blogi on kaikkeudessaan mysteeri, jota tavalliset kuolevaiset eivät ikinä pysty käsittämään.

3/28/2006 06:29:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds