Koodailua

Luin huolestuttavia uutisia Suomesta. Olutta ei voi enää ostaa ennen aamuyhdeksää, sillä moinen kannustaa pitkiin ryyppyputkiin.

Perinteisestihän ajoissa herääviä on pidetty kunnon kansalaisina. Illan torkku, aamun virkku ja noin.

Minä rappio-opiskelija olen hyvin harvoin herännyt krapulapäissäni ennen yhdeksää, mutta minusta on tietenkin ihan väärin rankaista niitä, jotka tähän kykenevät.

Ei sillä, että olisin ikinä krapularyyppyihin turvautunut. Kukapa sitä nyt vaivalla hankkimansa krapulan menisi tuhoamaan.

***

Aiemminhan musiikkikaupassa pidettiin kuluttajan puolia sanomalla, että netistä ei tule ostaa, ellei kauppa ole kotimainen ja hinta korkea, sillä halpuus viittaa laittomaan lähteeseen.

Nyt vastaavalla tavalla kielletään edullisen oluen myyminen.

[Minusta tietenkin kaikki paljousalennukset tulisi kieltää, ettei tule turhaan hamstrattua, sillä mitä siitäkin sitten tulee, jos ostaa vaikka ihan liikaa, vaikkei oikeasti tarvitsisikaan.]

***

En päivittänyt eilen, kun kuuntelin kirjaa. Minun piti kokeilla Audible-palvelua jo useita vuosia sitten, mutta aina se on jäänyt. Sitä paitsi iTunes Music Storessa hinnat ovat kohtuullisen kovat: Da Vinci Code lyhentämättömänä maksoi yli 30 euroa.

Suunnistin sitten firman omille sivuille ja huomasin liian hyvältä vaikuttaneen tarjouksen. 15 taalaa kuussa maksamalla saisi kuukausittain yhden krediitin ja 30%:n alennuksen listahinnoista. Eikä tässä vielä kaikki: vaikka liittymisen peruuttaisikin kahden viikon sisällä eikä näin maksaisi mitään, saisi silti tervetuliaislahjana krediitin, jolla ostaa haluamansa kirja.

Ja minäpä ostin, kun tuo jäi aikoinaan lukematta. Siinä kävi jälleen perinteisesti. Historioitsijaystäväni kohkasi kirjasta pari kuukautta ennen kuin siitä alettiin puhua Suomessa. Ja minun piti saada lainata kirjaa, jahka hän oli sen lukenut. Mutta sitten se jäi ja sitten tuli buumi ja ajattelin, että saisi sen kai kohta kirjastostakin eikä kirjastosta tietenkään mitään koskaan saa, ja lopulta jäi lukematta.

Mutta tämä ääniversio oli todella hyvä. Lukija puhui kyllin nopeasti, jotta sitä jaksoi kuunnella ja muutti ääntään uskottavasti – muttei liioitellen – eri henkilöisen repliikkien kohdalla. Englannin sekaan ripotellut ranskalaiset fraasit kuulostivat aidoilta, eikä joidenkin hahmojen ranskalaisaksenttinen englantikaan ärsyttänyt.

Tavallista kirjaa ei voi lukea kovin sujuvasti kävellessä – vaikka siitä saakin suuresti älykköpisteitä – ja tiskatessakin tuo käy vähän hankalasti, mutta äänikirjan kuuntelu on mainio tapa optimoida elämänsä. Myös iPod-toteutus oli toimiva: kuuntelun keskeyttämispaikka jäi muistiin automaattisesti, lukunopeutta pystyi halutessaan nopeuttamaan ja hidastamaan laadun pahasti kärsimättä, ja kansikuvakin tuli mukana.

Kuunnellessa voi sitä paitsi tehdä yhden asian, mikä onnistuu heikosti itse lukiessaan: laittaa silmät kiinni.

Noinpa heräsin viime yönä kahdeltatoista kämppiksen koputtaessa ovelleni täysin sekaisin, lainkaan tietämättä, oliko puolipäivä vai -yö. Onneksi iPodilla on oleellisesti helpompaa kelata kaksi tuntia taaksepäin kuin kasettisoittimella. Kaikkiaan kirja kesti noin kuusitoista tuntia.

Luultavasti tuollainen trillerihömppä on juuri omiaan kuunneltavaksi. Syvällisemmät tarinat saattaisivat toimia heikommin. Kirja itsessään [ei spoilereita] oli kovasti sellainen kuin voisi olettaa: kuuntelua on mahdotonta lopettaa luvun lopussa, ja – kuten oikeassakin elämässä – ensivaikutelma on aina väärä.

Saattaapa olla, etten katkaisekaan tuota diiliäni ihan vielä.

***

Minun mielikuvieni mukaan Robertin rooliin kyllä sopisi paremmin vaikka [parikymmentä vuotta nuorempi] Harrison Ford kuin turhan nössykkä Tom Hanks.

***

Siinä minä olin, aloittamassa päivittäisen demitykseni [nick: SexxyBizi99] toista tuntia [pain is good, tiedättehän Opuksen ohjeet] kun eteeni osui seuraava keskustelunavaus.

ESTAOG
01.3. 23:06:14
viesti 1 / 10
Poikkikseni kävi kylässä tänään päivällä, ja sillä välin kun kävin vessassa niin tämä meni tietokoneellani sellaiselle nettisivulle missä oli kuva jossa mies levittää kaksin käsin peräaukkoaan. Voisiko hän olla homo tai jotain kun katselee toisten miesten perseitä? :/


Ja mietin, eikö nykylapsille opeteta enää koulussa edes perusteita? Missä on yleissivistys länsimaisen kulttuurin fundamentaaleista rakenteista? Näinköhän me todella tarvitsemme Mediamunffinssi-projektia?

[Johtuuko se vain Da Vinci Coden sananvääntelystä, vai kuinka mieleeni tulikin verbi muffle. Onko Mediamuffinsin tarkoitus sittenkin tukahduttaa harhaoppisten suut, ja olisiko se yllätys – Karpela sentään suojelijana.]

Eikö ole ilmeistä, että juuri Goatse [turvallinen Wikipedia-linkki] on Graalin tarinan jatkumo ja aikakautemme Mona Lisa ja että kuvaan on piilotettu vihje salaisuuden olinpaikasta.

Leonardon peilikuvakirjoituksen hengessä on tosin luultavaa, että alun peräisen viestin kirjoittaja tietää enemmän kuin antaa ymmärtää. Nimimerkki oli kuitenkin ESTAOG.

Tai niin kuin joku medialukutaitoinen kommentoi alempana viestiketjussa:

joko tää o huono pila tai sit oot vitun owned :D

0 on viitsinyt kommentoida:

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds