Kävellen oltais jo verillä

Piti lähteä CeBIT-messuja katsomaan, kun ei tiedä, montako vuotta moistakaan voi enää omaan piikkiinsä tehdä.

DB:n viikonloppulippu sallii viiden henkilön matkustaa vuorokauden alusta seuraavan yön kello kolmeen saakka. Koska matka ei ollut viittä tuntia pidempi, lähdimme vasta aamukolmen junalla.

Neljä vaihtoa myöhemmin olimme Hannoverin päärautatieasemalla vähän yli puoli yhdeksän. Siitä tarjottiin suora junayhteys messualueelle. Pidimme sen sorttista haipakkaa väkijoukossa, että ehdimme opiskelijalippukassan jonon kärkikahinoihin [17 euroa oli liki kohtullinen hinta, vaikka onkin aika nyyppää maksaa messujen sisäänpääsystä].

***

Saatan kirjoittaa yksittäisistä ständeista enemmän Köyttiksen puolelle, jottei täällä tarvitse moisella pitkästyä. Jotenkin kokemus oli valjumpi kuin kaksi vuotta sitten, kun olin messuja ensimmäistä kertaa ihmettelemässä. Origameja löytyi lopulta vähintään tiskin alta, mutta ennakkohypinä jäi lunastamatta. Ja vaikka Apple itse dissasi tilaisuutta poissaolollaan, monenkirjavia iPod-dockeja esiteltiin kaikkialla. Hauskaa siellä oli kulkea ja tunkea nanoaan vastaan tuleviin koloihin [soittimeni oli suojamuovissaan, ettei sillä].

Itsekin sorruin hankkimaan moisen. Olen ollut luullossa, ettei messuilla olisi saanut käydä kauppaa, eikä missään mitään hinnoista puhuttukaan, mutta tämä nimenomainen edustaja oli heti myymässä, kun hinnasta kyselin. 20 euroa ei tuntunut pahalta, kun muistelin, että samaan hintaan myydään tällaisia kräpiä. Tämä sentään tuntui käteen laadukkaalta [PA kaiutinostoksilla] ja tässä olisi usb-liitäntäkin, joten sitä voisi käyttää lataus- ja synkkausdokkina. Applella pelkkä dokkikin maksaa kolmekymppiä.


DeLUX-dock

Sattuneesta syystä minulla ei ole nyt mahdollisuutta kuin kännykamerakuvaan, mutta eiköhän tuosta selvinne. Paristojen kanssa laite ei valitettavasti toimi, joten matkasoitinta siitä ei saa. Onneksi siinä on myös ääni sisään -liitäntä, joten voin käyttää sitä kaiuttimena taskuradiolleni ja tietokoneelleni. Äänikin on varsin kirkas ja mukava, kun iPodin eq-asetuksista valitsee pienet kaiuttimet kuulokkeilla käyttämäni akustisen sijaan.

Firmalla on nettisivutkin
, mutta laitettani ei sieltä vielä löydy, kun tämä oli jokin puoliproto.

[mikä olisi tylsempää kuin lukea blogista, kuinka joku yrittää jälkeenpäin rationalisoida heräteostostaan?]

***

Ei tätä tekstiä voi enää pelastaa, joten en kuvittelekaan aloittavani enää uutta aihetta. Sitten lähdimme kotiin. Maltoimme olla koko päivän syömättä sikahintaista messupitsaa ja -patonkia ja suuntasimme molempia jalkoja ontuen reilun yhdeksän tunnin messuvaelluksen jälkeen päärautatieaseman lähistöltä löytyneeseen huippudönerpaikkaan [onko sattumaa, että döner on nörde-sanan anagrammi?]. Tungoksesta huolimatta tarjoilijatyttö hoiti meille pöydä heittämällä yksittäisen asiakkaan toisaalle, ja juomatkin kantoi pöytään asti.

[siis kai te nyt jätkät varmasti ymmärrätte, kuinka hassua olisi sanoa, ette mentiin nördepaikasta dönerpaikkaan?]

Ennakkotietojeni mukaan Hannover on Saksan vähiten mielenkiintoinen kaupunki, ja mikäpä voisi olla mielenkiintoisempaa kuin selvittää, mistä moinen johtuu. Välitön rautatieaseman ympäristö näytti minusta ainakin suorastaan kiinnostavalta keskelle pääkatua kaivettuine vallihautoineen ja maanalaisine toisine kerroksineen [huomaatteko, kuinka Hannover-kaipuu heräsi teihinkin välittömästi?]

6 on viitsinyt kommentoida:

Mitens kun sinulle yleensä on toimivuuden lisäksi merkinnyt sekin, miltä tuote näyttää, ja nyt vaikuttaisi, että tuskin rumempaa laitetta olisi voinut rakentaa, vaikka olisi yrittämällä yrittänyt. Vai onko tuo vain huono kuva?

3/12/2006 08:14:00 ip.  

Tietenkin voi olla, että näkemäni tarjonta jotenkin sotki kalibraationi ja tuokin alkoi näyttää ihan hyvältä, mutta kyllä tuo minusta ihan ok on, hieman kookas tosin. En osaa kuvasta sanoa, kun olen jo nähnyt oikean laitteen.

Mutta tulee tosiaan huomioida, että minä tökkäsin nanoni myös iPod HiFiin, jonka jälkeen mikä tahansa alkaa näyttää kelvolliselta. [näetkö, Mitvit, Apple-kritiikkiä]

3/12/2006 08:21:00 ip.  

Olet oikeassa, tämä oli eri tylsä postaus. En ota myöskään kantaa ostokseesi.
Mutta Hannover saattaa vaikuttaa mukavalta paikalta rautatieasemalta katsottuna, muistan itsekin (vai itsekkin...äh olen unohtanut äidinkieleni, voisitko korjata kiitos) tämän tunteen, se kuitenkin katoaa nopeasti kun kävelee noin 500 metriä ihan mihin vaan suuntaan, siis kyseiseltä asemalta. Vietin v. 1997 tai jotain sinne päin kolme kuukautta Hannoverissa, minulle ei jäänyt, siis yleensä erittäin sosiaalisena henkilönä, yhtäkään puhelinnumeroa, ainakaan mihin ikinä haluaisin soittaa, ei toisaalta huonojakaan muistoja, lähinnä sellainen harmahtava ei mikään olo. En ole koskaan enään palannut sinne, jos ajan junalla Berliiniin, Hannoverin kohdalla nukun.
Tämä oli varmaankin merkittävä tieto sinulle.
Kata

3/12/2006 09:16:00 ip.  

Vilkutin siis aivan suotta sille ohi ajaneelle Berliinin-junalle.

Ovelia turjakkeita nuo, kun laittavat asemanympäristön kuntoon meitä pikaisia turisteja vastaan.

Ja tosiaan, itsekin tulee yhdellä koolla. Sana on 'itse' ja -kin on vain liitepartikkeli.

3/12/2006 09:30:00 ip.  

Mitä ihmeen vastaan?

'Varten' siinä piti lukea.

3/12/2006 09:31:00 ip.  

Asemaympäristö on kai turisteja vastassa.
Kata

3/13/2006 01:09:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds