Kauan odotettu musiikkimeemi

Hirvittävää tämä kodin netittömyys. Kaikki aika menee sen kiroamiseen eikä saa mitään tehdyksi. JCP sentään tempaisi eilen ja siivosi keittiön vapaapäivänsä kunniaksi. Jotenkin logistikkamme on pettänyt viime viikkoina eikä tavara ole meinannut millään kiertää. Maitokin jäänyt jääkaappiin niin, että sitä on joutunut heittämään roskiin.

Viemäriin sitä ei ole voinut kaataa, sillä se ei ole tullut enää ulos tölkistä.

Minä tietenkin kirjoitin tämän jutun jo kotona, enkä suinkaan tuhlaa moraalittomasti työaikaani omiin juttuihini. Tämä vain tiedoksi kaikille tulevaisuuden potentiaalisille rekryäjille.

Ja maitoepisodi oli tietenkin vain niin kuin huumoria. Tiedoksi kaikille potentiaalisille naisille.

Vaikka mikäpä minun on täällä ollessa. Tässä työpaikassa on muutama mainitsemisen arvoinen erityispiirre, joita ei kaikkialta löydä. Missä muualla esimerkiksi taukohuoneen mikroaaltouunin yhteydessä olisi lappua:

Käytä kato liesikupu ku mikro samplaa

t. Juha Mieto

Alle joku on sitten kirjoittanut terävästi, että höh, ei Juha Mieto puhu tolleen.

En tiedä myöskään, monenko työpaikan vessan oven sisäpuolella lukee:

Sulje ovi lähteissäsi (mielellään toki myös istunnon ajaksi)

Luultavasti aika monen. Triviaali läppä, ei sillä.

Minä en tunnetusti vastaa meemeihin kovin mielelläni, sillä haluan pitää yllä illuusiota moisten banaliteettien yläpuolella leijuvasta tärkeilijästä.

Sittenkin, koska Marin kutsun otsikko oli Tanssiinkutsu, minun on kai pakko suostua. Äiti [ei sun] opetti näet lapsena diskoon lähteissäni, ettei naisille saa antaa pakkeja. Elleivät nämä ole häiritsevän humalassa.

Hänen äitinsä kun oli opettanut hänelle, ettei miehille tule antaa pakkeja. Elleivät he ole häiritsevän humalassa. Voidaan olettaa, että nykyneidoille ei opeteta enää noin.

Tai sitten minä olen kroonisesti häiritsevän humalassa.

Viidestä osoitteesta [ne kolme muuta osoitetta], kahteen meemiin [sori, karkkikyynel, meemisi on liian pitkä kaltaiselleni, täytyy joutua] ynnä yksi kutsu Sun äidilles. Varmuuden vuoksi, Elma, minä en ole äitini sen enempää kuin Norman Bates oli syyllinen. Väärinkäsitysten uhri, raukkapieni. Minä luin perjantaina jostain elo- tai valokuvalehdestä, että Psykon suihkukohtauksessa käytettiin suklaakastiketta, sillä se oli viskositeetiltaan tekoverta autenttisemman näköistä.


Tehtävänä oli mainita kuusi kappaletta, joita kuuntelee juuri nyt ja tällä hetkellä kovin useasti. Jotkut luetunymmärtämishäiriöiset ovat vastaavasti tulkinneet kysymyksen tarkoittaneen yleispätevää henkilökohtaista top6-listaa. Otetaan vapaus tulkita asia tällä kertaa niin kuin hyvältä tuntuu ja poiketa tarpeen vaatiessa kuuden kappaleen rajoituksesta. Tämän on sittenkin viimekädessä minun blogini.

Minä mainitsin hiljattain kuunneelleni viime ajat eksessiivisesti Nenaa. Jotenkin hänestä näkee niin viehkosti, kuinka aika on muuttunut viime vuosikymmeninä. 80-luvun versio 99:stä ilmapallosta on kornin hilpeä ja dramaattinen. 2002-vuonna julkaistu uusversio [jollaiseksi se on yllättävän onnistunut] on sitä vastoin tyylikäs ja vähäeleinen. Kappaleen sanoma ei tietenkään ole vanhennut päivääkään. Liipasinherkkiä peeloja riittää aina vain [oho, ottaako PA kantaa asioihin. seuraavaksi se varmaan kertoo vastustavansa orjuutta.].

Huomattavin ero on sittenkin, että nykyään hän sheivaa huolella kainalonsa. 80-luvulla niin väliksi.

Listaanpa siis yhdeksi kappaleeksi 99 Luftballons -kappaleen live-version jälkilämmittelylevyltä Nena feat. Nena. Saksalaisilla on maineensa joukkopsykoosi-intoilijoina, mutta en ole koskaan kuullut yhtään live-taltiointia, jossa yleisö laulaisi tuollaisella vimmalla mukana. Vielä noinkin nopeaa kappaletta.

Kielimuurin murtamiseksi lainataan sanoitukseksi englanninkielisen version 99 Red Balloons ainoa likimain onnistunut säkeistö:

99 Decision Street
99 ministers meet
To worry, worry, super-scurry
Call the troops out in a hurry
This is what we've waited for
This is it boys, this is war
The president is on the line
As 99 red balloons go by.

Minä olen tosiaan niin säälittävä, että olen kuunnellut viime ajat eksessiivisesti tähden tuoretta paluusinkkua Liebe ist. Erityisesti keskustelua on herättänyt tapa, jolla hän sanoo nicht-sanan [nih] eikä [niht] niin kuin pitäisi. Mikä olisi säälittävämpää kuin saksalainen kielipuristi?

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kappaleen sanoitus on vilpittömän osuva:

Liebe will nicht,
Liebe kämpft nicht,
Liebe wird nicht,
Liebe ist.
Vapaasti kääntäen:

Ei se tahdo,
ei se huido,
ei se aio,
se vain on.

Kolmanneksi listattakoon sen kummemmitta perusteluitta kappale nimeltään Dafür ist das Leben zu kurz.

Neljäntenä mainitsen tällä sisäisesti hierarkiattomalla listallani suuren maailman Matti Nykäsen ja Anneli Jäätteenmäen, Michael Jacksonin.

Saatiin sitten hieman huumoria tähänkin kirjoitukseen. Joku ständupperi väitti kerran, että jos juttu alkaa tökkiä kesken kaiken, kannattaa todeta yhtäkkisen ennalta varoittamatta Michael Jackson ja yleisö nauraa taatusti. Paavilla on kuulemma vastaava efekti.

Jos tarkemmin analysoitte, Kysyn vaanin huumori perustui juuri tähän havaintoon.

Jollain tasolla minusta on mukavaa, ettei häntä tuomittu. Toisaalta, todettiinhan Anneli Jäätteemäkikin syyttömäksi.

Sääli myös, että Jacksonin tuomion julistamisessa kesti näin kauan. Muuten hän olisi ehtinyt asettua ehdolle keskustan naisjaoston vaaleissa. Olisi saanut Jäättiskin hieman vastusta.

Minä olen kuunnellut kappaletta They Don't Care about Us, joka oli aikoinaan suosikkini hänen lauluistaan. Nykyään nostaisin Smooth Criminalin korkeammalle. Varmaan myös Don't Stop 'till You Get Enoughin.

Musiikkivideon rare alternativeversio tapahtuu vankilassa. Hykertelin mielessäni, että kohta tuo pääsee hevirotaatioon, mutta eipä tässä tainnut niin käydäkään.

jailhousepop

Michael Jacksonin rare-videot ovat kyllä kaikkiaan kiinnostavia. Valtavirtavideoiden tapaan niissä esiintyy lapsia, mutta osasta puuttuu tyystin musiikki [tällaista siitä tulee, kun lukee pohjiksi vanhoja Kysyn vaaneja].

Oli totuus mikä vain, sanoituksessa on tunnetta:

beat me, hate me, you can never break me
will me, thrill me, you can never kill me
chew me, sue me, everybody do me
kick me, kike me, don't you black or white me

all i wanna say is that
they don't really care about us
Toinen ajankohtainen kappale, jonka lyriikoita minun on tehnyt mieli lainata useasti. Nyt saan oivan tekosyyn. Satuin näkemään eilen televisiosta [kun ei kerran nettikään toimi] Bonnie Tylerin uuden levyn mainoksen. Se on hieman surullista, täti ei ole tehnyt yhtään mainittavaa kappaletta 90-luvun lopun Making Love (out of Nothing at All) -coverin jälkeen. Mutta tuopa olikin tyystin mieletön laulu.

Se oli alkuperäisesittäjänsä Airsupplyn versiona listakakkosena samaan aikaan 80-luvun alkupuoliskolla, kun Total Eclipse of the Heart oli ykkönen. Molemmathan ovat ovat samaisen gurun Jim Steinmannin sävellyksiä. Se oli lukemani mukaan ensimmäinen kerta, kun saman kirjoittajan kappaleet valtasivat [Britannian?] sinkkulistan kaksi kärkisijaa. Ja luultavasti ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun kaksi yli kuusiminuuttista poppikappaletta sijaitsee listakärjessä.

Kappaleen alkuperäinen versio kuullaan tiettävästi Mr. & Mrs. Smith -elokuvan jonkin kohtauksen taustalla. Teitä on varoitettu.

The beating of my heart is a drum and it’s lost
And it’s looking for a rhythm like you
You can take the darkness from the deep of the night
And turn it to a beacon burning endlessly bright
I gotta follow it ‘cause everything I know
Well, it’s nothing ‘till I give it to you

Vielä viimeiseksi ilman sen kummempia selittelyjä samaisen herran kirjoittama Original Sin (the Natives Are So Restless Tonight) Pandora's Box -yhtyeen levyltä Original Sin. Samaisella levyllä julkaistiin alunperin myös Celine Dionin sittemmin 90-luvulla hitiksi nostama It's All Coming Back to Me Now.

All I wanted was a piece of the night
I never got an equal share
When the stars are out of sight
And the moon is down
The natives are so restless tonight


Tai niin kuin tätäkin joskus kääntelin, kun ei vielä tuhlannut aikaani turhuuksiin:

En pyydä paljon, mutta tarvitsen sen
öisen rauhan ainaisen,
joka mielen raukaisee,
silmät aukaisee,
kaiken saattaa uuteen valoon.

4 on viitsinyt kommentoida:

Ja mikä saikaan sinut kuvittelemaan, että Elman kutsu oli kohdistettu sinulle? Minusta se oli tarkoitettu minulle. (ja minä jo siihen vastasinkin, tosin Marilla).

Minua muuten jaksaa aina ihmetyttää, että jollakulla voikin olla noin paljon sanottavaa musiikkikappaleista.

6/15/2005 01:07:00 ip.  

Ei mikään. Mutta kun minä halusin sivistää kansaa ja kertoa heille Psykon suklaakastikkeesta enkä keksinyt parempaakaan johdantoa.

6/15/2005 01:19:00 ip.  

Mitähän ainetta High Anxietyn suihkokohtauksessa käytettiin?

6/15/2005 03:28:00 ip.  

Meillä on joskus unohtunut maito kellarin kylmiöön niin pitkäksi aikaa, että se ei ihan oikeasti tullut ulos tölkistä. Muistutti lähinnä vihreää tiiliskiveä.

Roihuvuoressa Bar&Café Wanhan Katin äijien vessassa kusilaarin yläpuolella on kyltti: "Jätkät hei! Jos ureastasi löytyy tupakan natsoja, ota pikaisesti yhteyttä lääkäriisi!"

6/16/2005 12:38:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds