Johdannoksi

Mietin, olivatko Jees-miehet olleet asialla, kun Ruoholahden valomainoksessa luki

PriceWaterHo


***

Jossain jotkut kinastelivat, voiko SonyEricssonin S700-puhelinta kutsua älypuhelimeksi. Termi on sen verran ilmaan piirretty, etteivät päässeet keskustelussaan henkilökohtaisia loukkauksia pidemmälle [suvun omituisuudet jätettiin siis rauhaan]. Vastaisen varalle voitaisiin määritellä, että älypuhelin on sellainen, johon on saatavilla uusimmat virukset. Valitettavasti S700 ei siis kuulu joukkoon, vaikka muuten sievä onkin.

s700

Saattaisin ottaa tuollaisen, jos joku tarjoutuisi lahjoittamaan minulle vapaavalintaisen kännykän.

Erityisen kälyisiä puhelimia olisi tietenkin syytä kutsua kälypuhelimiksi. [kukaan nykyihminen ei kuitenkaan edes tiedä, mitä käly tarkoittaa noin sukulaisena. saati kyty ja nato. turha kysyä kansalta natosta, kun eivät edes tiedä, mistä on kyse.]

***

Minä en näemmä pääse yli Kampista. Kun ovat kerran lainanneet DNA:lta mainoslauseen Elämä kallis, Kamppi halpa, kas kun eivät vielä sano, että Kamppi on.

Ihan vain tiedoksi, että minä vihaan kaikkia väännöksiä tuosta alkuperäisestä teemasta. Vihasin jo vuoden 1994 mainosta Kesä lyhyt, Jättis iso.

Vihaan myös kaikkia viittauksia sietämättömään keveyteen.

Sekä jokaista yritystä käyttää tennissukkia käsitteenä nokkelasti [tätäkin, toki].

***

En ymmärrä, myöskään Kampin keskukseen suurella kohinalla avatun Valion baarin mainoksia. Tervetuloa maalle, ne toivottavat. Mitä minä olen lukenut, Valion baarit edustivat aikoinaan puhtaan vaaleine funkislinjoineen nuorta ja uutta suomalaista kaupunkikulttuuria, eivät todellakaan mitään agraariangstailua.

Vaan niinpä on jätetty alkuperäinen funkiskin [Suomen ainoa yhden geen blokaaja [?] kirjoittaa myös funkiksen yhdellä koolla] taka-alalle ja uusi baari featuroi Paola Suhosen disainaamia kukkasia.

[Jos baari-sanan käyttö tässä yhteydessä kummastuttaa, kannattaa tutustua Nöjesguidenin selvitykseen sanan etymologiasta. Valitettavasti en löytänyt juttua tähän hätään, mutta aika varmasti sen tuolta luin.]

Minusta Valion vaari – se ukkeli siinä jukurttimainoksessa – oli melkein parempi konsepti [olet vain katkera, kun tuskastuit jonossa].

Olivat muuten salakavalasti kääntäneet liukuportaiden pyörimissuuntaa. Siitä mistä eilen menin ylös Annankadulle, vyöryivät nyt portaat vastaan. Saa nähdä, aikovatko vaihtaa portaiden suuntaa päivittäin jatkossakin satunnaisesti sieltä täältä – mutta vasta huomenna.

***

En ymmärrä myöskään kohua Suvivirren sopimattomuudesta. Joissain kouluissahan lauletaan vaikka vain ensimmäinen säkeistö, jottei vahingossa loukattaisi ketään. Kun nyt mietin säkeistöä [muistaakseni] kolme, jossa lauletaan [muistaakseni] seuraavasti

Mun sieluni sä liitä
sun äänes kuorohon
ja armon herraa kiitä,
kun laupias hän on.

, niin huomaan, etten ymmärrä hiukkaakaan, mitä tuossa sanotaan. Ei, en millään kykene loukkaantumaan asiasta. Sanoittajaa haluaisin sen sijaan onnitella paitsi täydellisestä tekniikan hallinnasta, myös onnistuneesta absurdiikasta. Kannattaa lähettää hakemus Piirikuntaan, jos Kuningas vaikka huolisi lakeijakseen.

***

Vielä pari uutta sanaa Helmetistä. Minä hain päivällä selaimen välilehtiin haluamieni teosten tietoja. Osaisin sitten löytää kirjastosta.

Jatkoin matkaani paikkaan, jossa ei ollut nettiyhteyttä. Kaivoin koneen auki ja katsoin välilehtiä. Ne olivat siirtyneet huomaavaisesti Helmetin etusivulle ja etsimäni tiedot olivat kadonneet. Tämä on varmasti ominaisuus, mutta miksi se on olemassa.

Olen niin turhautunut, etten piruuttani viitsi lähettää heille edes palautetta. Kunhan täällä kiukuttelen.

Jos palvelusta haluaisi tehdä erityisen hyvän, se ilmoittaisi kello neljän aikaan perjantaina Tapiolan kirjaston aineistoa selattaessa, että kirjasto on muuten siirtynyt kesäkiinnioloaikoihin ja palvelee seuraavan kerran maanantaina. Ettei tulisi suotta matkustetuksi Tapiolaan.

***

Näköjään pääsin näin pitkälle ennen varsinaiseen aiheeseen ehtimistä. Aikeeseen tyytyminen tällä kertaa. Minulla on näemmä hyvä vaihe menossa, blokki on tiessään ja aiheita syyhkii kuormaksi asti. Tähän pystyy vain Kamppi [viemme samalla Kampit pois].

8 on viitsinyt kommentoida:

Mua on todella pahasti hämännyt Kampfin mainos "Ota riski. Rakastu Kamppiin". Ärsyttävää. HBL:n kamppis oli sentään jätte bra, mutta tää Kampin...

Mikäköhän kuningasajatus Kampin mainoskampanja on ollut takana? Kierrätettyä, varastettua, huononnettua. Sloganeita jotka sanovat:
- Kamppi, ihan kuin joku muu.
- Kamppi, ei mitään orginellia.
- Kamppi, samaa shittiä eri paikka.

Onko havaintoa minkä luovan toimiston hengentuote Kampin kamppis on?

6/04/2005 08:25:00 ap.  

Ennen vanhaan oli housubaarejakin.

6/04/2005 11:17:00 ap.  

Eikö kuitenkin mentaisi kamppiin?

Kamppi, kaikkien janoisten sankari.

6/04/2005 11:19:00 ap.  

Toimisto on PHS, kuten näissä kommenteissa ensimmäistä kertaa mainitsin.

6/04/2005 12:11:00 ip.  

Ai PHS, niinpäs taisit sanoa. Siitä nyt on aikaa. Kohta meissä kaikissa asuu huono mainos.

6/04/2005 06:23:00 ip.  

Mein Kampphi! olisi aika vetävä mainos.

6/04/2005 10:29:00 ip.  

Kyseisen säkeistön käsittämättömyydessä paljastuu koskettavasti armaan kielemme eräs epäkohta, vokatiivin puute.

6/06/2005 07:58:00 ip.  

Sehän menee:

Mun sieluni, sä liitä
myös äänes kuorohon
ja armon Herraa kiitä,
kun laupias hän on.

6/15/2006 04:31:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds