Palkokasti korvassa

[Merkitään muistiin, että minua ärsyttävät kaikki, joka puhuvat nokkelasti palkokasvin vetämisestä nenään. Siis herneen asemesta.]

Voi, kuinka kaikki jäähtyy käsiin. Viikko sitten hulluina huutaneet aiheet eivät enää polta, ja touhu tuntuu vastavirtaiselta pyristelyltä.

Jos nyt paremman puutteessa sanoisin kaksi radioon liittyvää ajatusta. Liikuttavaa ja taiten kirjoitettua sekä tärkeää sisältöä etsivien päätoimittajien kannattaa sillä välin tutustua Sun äitiis, joka näkyy saaneen uuden vaihteen päälle.

[Vaikka minä kyllä epäilen yhä, että Sun äitis on oikeasti Sedis valepuvussa]

***

Matkustin viime kesänä autolla, jossa oli sellainen nykyaikainen radio, joka osaa haistella lähetyksien metakoodeja. Radiokanavat voivat halutessaan koodata uutislähetyksiin tiedoksi, että kyse on uutisista, jolloin laite osaa automaattisesti nostaa äänenvoimakkuutta. [tämä on tietenkin hieman hölmöä niiden käyttäjien kannalta, joiden mielestä uutiset eivät noin keskimäärin ole järin relevantteja vaikka musiikkiin verrattuna].

Radio voi myös säätää etsimään liikennetiedotuksia. [Mikäli Salovaara sattuu olemaan äänessä, toivottavampaa toki olisi, että sen voisi säätää välttämään niitä.]

Tällainen hieno tekniikka mahdollistaa personoidun radion. Jos oletetaan, että kukaan maailman ihminen ei erityisesti pidä Radio Novan musiikista, lähetykseen voitaisiin sisällyttää koodi, joka kertoo, että kyseessä on musiikki. Tämän ajan radio voisi sitten soittaa käyttäjän omaa musiikkia iPodilta. Lähetyksen jatkuessa musiikki katkeaisi ja varsinaisen lähetyksen seuraaminen jatkuisi.

Jos tämä tehtäisiin fiksusti, radiokanava tietenkin kertoisi, minkä mittainen kappale on tulossa, ja automatiikka etsisi iPodilta suunnilleen sopivan mittaisen laulun, josta sitä fiksusti nyppäisi palan pois.

Visioni ainoa aukko on, ettei maailmassa ole tiettävästi yhtään ihmistä, joka haluaisi kuunnella myöskään Radio Novan puhuttuja osuuksia.

***

Ratkaisun tähän ongelmaan tuovat tietenkin podcastit, joita seuraan intomielellä nyt, kun minulla on jälleen toimiva iPod. [Tai seuraisin, jos minulla olisi toimiva tietokone, jolle hakea niitä internetistä.][ Ja jos minulla olisi internet-yhteys. ]

Lähetyksiä on monenlaisia. On löysää läpänheittoa, on ylen taiten toimitettuja ammattilaisohjelmia. On uutisia. Ja on gigakaupalla käyttäjän omaa musiikkia, josta hänen voisi olettaa pitävän.

Mikä vielä puuttuu, on ohjelma, joka haalii podcasteja ympäri verkkoa ja koostaa niistä ja käyttäjän musiikeista personifikoidun radiolähetyksen, jota kelpaa kuunnella, kun istuu koneen ääressä. Kun löytyy päivitetty uutislähetys, ohjelma soittaa sen, mikäli näin halutaan. Väliin se miksaa puhetta ja musiikkia. Erona vain, että puhe ja musiikki ovat käyttäjän valitsemia.

***

Huomatkaa vielä DTV. Se on ilmainen ja mahdollistaa videocastien seuraamisen sekä ilmeisesti tekemisenkin. Ja näyttää hyvältä. Tulossa Windowsillekin jossain vaiheessa.


***

Lisätään nyt vielä, että Matti Vanhanen aloittaa bloginsa tunkemalla heti toisen kappaleen ensimmäiseen lauseeseen kaksoispassiivivirheen. Eikös hän mainostanut olleensa aikoinaan oikein ammattitoimittaja? Niinistö-jengi sentään korjasi etusivunsa.

Nykypääministerin aikatauluun ei samaa ylellisyyttä oltu suotu.

Matti Vanhanen 10.11.2005

[Minusta tuntuu, että jos päätän presidenttiehdokkaani tämän kielivirheiden perusteella, päätökseni on sentään huomattavasti rationaalisempi kuin valtaosalla valitsijoista.]

Kätevimmin presidenttiverkostoon voi ilmoittautua näiltä sivuilta löytyvällä lomakkeella.


Tällaisissa tilanteissa jotkut meistä käyttävät sellaista coolia ja modernia nettitekniikka, jota kutsutaan linkiksi. Vaikka viehän se osan löytämisen viehätyksestä.

***

Ei kun äh. NIINISTÖ KIERTUE on jälleen palannut etusivulle. Voi kuinka odotankaan, että tämä kulissien takainen kamppailu paljastetaan meille Saulin seuraavassa elämäkerrassa.

[Poliittinen kommentti: voisin minä jotain Tarjastakin sanoa, mutta kun hänen sivunsa eivät aukea lainkaan]

Heh, kelatkaa, jätkät, jos joku muu kuin Halonen voittaisi vaalit, niin seuraavan päivän Iltiksen lööpissä seisoisi:

Tarja: Olin jo päättänyt lähteä

10 on viitsinyt kommentoida:

Oikeastaan minun kyllä piti kirjoittaa siitä, kun lapset pannaan kaupustelemaan kräässää (joku hullu uhkaili partikalenteria myyvää pikkupoikaa Rajakylässä pyssyllä!), mutta edelliseen hoitoasenteita sivunneeseen postaukseeni tuli niin paljon palautetta, etten kehdannut vaihtaa aihetta! Kiitos puffista!

T. Hän, joka ei ole Sedis (joka on Prahassa. Olisinpa minäkin)

11/11/2005 05:53:00 ip.  

Siis partiokalentereita myynyttä poikaa!

11/11/2005 05:55:00 ip.  

Vähän käy tietty ykstoikkoseksi, kun yksi ja sama muija koko ajan kommentoi. Mutta äsken kun klikkasin Niinistöön, niin kyllä siellä oli yhdysmerkki paikallaan. Vanhasen tuplapasiivia en jaksa tarkastaa, kun minä olen enempi kallellaan noihin alkuvoimaisenoloisiin machomiehiin!

11/11/2005 06:31:00 ip.  

Tämä käy erittäin mielenkiintoiseksi. Tarjoaako Niinistö eri tavoin kohdennettua markkinointia eri maihin? Olettaako hän, että Saksassa majailevat suomalaiset ovat niin vieraantuneita säännöistä, että parempi laittaa varmuuden vuoksi väärin.

Pitäisikö yrittää vielä tyhjentää selain aivan täysin eikä tyytyä pelkkään refreshin hakkaamiseen?

11/11/2005 07:24:00 ip.  

Kaikki muu tulikin selväksi paitsi se, että jos hernettä ei sovi kutsua palkokasviksi edes nenässä, niin millä soveliaalla nimellä voimme puhua palkokastista? Siis siitä toistaiseksi tunnistamattomasta asiasta/elimestä/töhkästä, joka otsikon mukaan sijaitsee korvassa. :}

11/11/2005 07:45:00 ip.  

En minä kyllä enää Prahassa ole. Ainoastaan Prahan tunnelmissa. Sinne menen kyllä uudestaan, sillä se on huippukaupunki!

11/12/2005 12:33:00 ip.  

|noona| kaiketi kuvittelee saaneensa minut kiinni kirjoitusvirheestä? Ei toki, tuo oli aivan tahallinen, joskin niin säälittävän typerä juttu, että olisi uskottavampaa laittaa kaikki typotuksen piikkiin.

Puhe oli löyhästi podcastista. Ja jos pod on paitsi istukka, myös palko, annoin kastin tällä kertaa olla cast. Jotta lopputulos olisi muistuttanut palkokasvia.

Ja korvassa, koska podcasteja on tapana kuunnella eikä impata.

Ohikulkijoita saattaa hirvittää, kuinka monta typerää ja huomaamattomaksi jäävää juttua kaikkeen kätkeytyy, mutta se on vähän niin kuin maailman pointti.

11/12/2005 07:46:00 ip.  

Kirjoitusvirhe sen sijaan oli se, että laitoin |noona| siihen, missä piti olla |noone|.

Olisi ollut uskottavampaa jättää mainitsematta, jolloin sen olisi voinut kuvitella tahalliseksi nokkeluudeksi, muttei nyt sentään liioitella.

11/12/2005 07:47:00 ip.  

Nyt kun asiaa aloin pohtia, ymmärsin virheen johtuneen siitä, että henkilön blogin nimi, |loora|, loppuu aahan.

11/12/2005 07:48:00 ip.  

Ja jotkut vielä väittävät, että blogit eivät muka ole tietolähteitä! Arvasinhan minä, että tähänkin asiaan selvyys saadaan. Kolkuttavalle avataan vai miten se nyt meni. Kiitos! Olisihan minun tuo pitänyt kyllä itsekin älytä. :}

terv. |noonE| :}}

11/12/2005 07:51:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds