Orgasmin puutteessa

[Koemielessä sijoitan päivän feature-artikkelin ensimmäiseksi.]

Lueskelin hiljattain Keskisormiblogin kannanottoa diplomi-insinööreihin. Koska en ole diplomi-insinööri ja moukka sen paremmin kuin mies ja moukka tai edes yleistäjä ja moukka, en ota kantaa itse asiaan [ilmeisesti olet vain huono ymmärtämään konteksteja - ja moukka?]. Viestin kommenteista sen sijaan löysin linkin insinööriaiheisia vitsejä sisältäneelle sivulle.

Seuraava pysäytti minut:

Miksi orgasmi on olemassa?
- Jotta insinööritkin tajuaisivat lopettaa.


Vitsithän perustuvat tyypillisesti siihen, että ne saattavat mielen jollain tapaa solmuun näennäisen ristiriidan avulla, ja kun tämä solmu viimein saadaan avatuksi, seurauksena on helpottunut nauru. [kuulemma juuri tästä syystä huumorintajuttomat ihmiset ovat niin äreitä: heidän mielensä on täynnä avaavattomiksi jääneitä solmuja].

Ja tällä kertaa tunsin itseni tyystin huumorintajuttomaksi. Mieleeni kertyi vain triviaaleja vastaamattomia kysymyksiä, mutta vitsin ideasta en päässyt selvyyteen. Kysymyksiä, kuten oliko kyseessä mies- vai naisinsinööri tai jatkavatko humanistit siitä huolimatta? Ja eikö siinä olisikin aineista vitsiksi - vai piruileeko vitsi tosiaan jo valmiiksi rivien välistä juuri humanisteille. Ja mitä se siinä tapauksessa tekee insinöörivitsien joukossa? Ja mitä tämä kertoo listan laatineesta insinööristä?

Sittenkin oivalsin jotain suurempaa: että orgasmi puuttuu useimmilta elämänaloilta. Siksi ei osata lopettaaa.

Siksi surffataan nettiä päämäärättömästi sinne tänne haahuillen. Siksi tarkistetaan rutiininomaisesti sähköposteja ja RSS-syötteitä. [Siksi jatketaan blogia, vaikka pointti on tullut jo selväksi?] Siksi jumitetaan kokonaisia DVD-bokseja putkeen. Siksi syödään, vaikkei ole nälkä. Siksi ostetaan vaatteita kaappiin ja hamstrataan pahan päivän varalle. Siksi ahneus, siksi vallanhimo, siksi elinikäinen mikätahansa. [Siksi seksi.]

Vain, koska orgasmi puuttuu. Koska ei osata lopettaa.

[Teoriassa on tietenkin se vika, että jotkut eivät halua lopettaa yhteen kertaan. äh.]

On hienoa olla matkalla ja muodikasta dissata päämääriä. Joskus vain voisi olla rauhoittavaa tietää, että jokin on tullut valmiiksi ja sen saa unohtaa mielestään. Ei jäisi suotta solmuja.

Kuulen päässäni lakoniseen sävyyn sanotun lauseen: Don't you know when to quit?, mutten millään muista, mistä tuo on. Kenties Indiana Jones & the Fate of Atlantis -pelistä.


***

[Tästä tämä olisi tavanomaisesti alkanut]

Vieraalla näppäimistöllä kirjoittaminen on kovin nihkeää, mutta jos nyt vähän sittenkin.

Viikko sitten näin unta, jossa sain joululahjaksi kaulakotelon iPod nanoa varten. Soitinta ei ollut unessani tuohonkaan mennessä tullut.

Reaalimaailmassa mietin, että Apple voisi U2-flopista viisastuneena tuota Saksan-markkinoille iPod Nenan.

Ja sovin kauppani kanssa, että voin tilata laitteen Apple Storestakin ja katsoa, kummasta tulee nopsemmin.

Jäljemmästä tuli jo tänään. Aamupäivällä, jolloin olin pesemässä pyykkiä, sillä ennen yhtätoista koneellinen maksaa vain puolitoista euroa.

Menee sitten maanantaille. Tässä kaupungissa ei ilmeisesti ole UPSilla minkäänlaista varastoa. [Tavallista postiahan täällä jaetaan lauantaisinkin.]

Joskus ennenvanhaan ei ymmärtänyt arvostaa sellaisia pieniä asioita kuin kotona tapahtuvaa pyykinpesua ja internetin käyttöä. Tai tietokoneen käyttöä [en vieläkään tiedä käännöstä for that matter -lausahdukselle].

***

Huolestuttavaa. Alan tottua tähän, että y ja z ovat vaihtaneet paikkaa keskenään.

Tähän en sittenkään totu, että tuo typerä kursori möllöttää tiellä tai edes näköpiirissä kirjoittaessani. Eikö se, Windows-käyttäjät, lainkaan nypi teitä?

Kun klikkaa itsensä vaikka selaimen Google-luukkuun ja kirjoittaa hakusanaa, ja kursori mokoma jumittaa edessä.

8 on viitsinyt kommentoida:

Tuo orgasmin puuttuessa jatkaminen on mielenkiintoinen ajatus. Usein sitä kerran jotain hienoa koettuaan jää nurkille norkumaan, josko sitä samaa saisi lisää ja lisää. Suklaata liikaa syömällä tulee oksennus, monen muun asian toistamisesta seuraa vain puutumusta.

11/04/2005 07:12:00 ip.  

for that matter: esim. sen koommin.

Mielellisia orgasmeja voi saada jatkuvasti kun ymmartaa elaa hetkessa. Silloin kaikki on jotenkin valmista vaikka on viela matkalla. Koska sitahan elama on, jatkuvaa keskeneraisyytta. Ja niin, se hetkessa elaminen on klisee vain niin pitkaan kuin sita ei sisaista. Etta mita se on. Oikeesti.

11/04/2005 08:38:00 ip.  

(Lopettamisesta) Monille kuitenkin tulee aika, jolloin oppii lähtemään kotiin, kun bileet on parhaimmillaan.

Se on ihan hyvä taito. Vaikka perkeleesti kyllä saa selittää joka kerta kun mokomaan sortuu :)

11/04/2005 09:14:00 ip.  

Rippilahja-Nano ilmestyi työmaalleni viikko sitten perjantaina (hyvä minä, kun vihdoin opin, ettei AppleStoresta kannata tilata kamaa kotiosoitteella). Tänään tuli s-posti, jossa kerrottiin, että se on nyt dispatched ja perillä 3 - 4 työpäivässä. Oltuaan siis perillä viikko sitten!

Orgasmipohdintasi ovat sinänsä mainioita. Kansanviisaus tosin tietää, että yhteen orgasmiin lopettaminen on lähinnä miehinen juttu. Ja miehistäkin laulettiin jo 70-luvulla iskelmätekstiä mukaillen: kun tasan tunti siitä on, sen saamme jälleen kuntohon...

11/04/2005 09:15:00 ip.  

Länsi-Pohjassa sanotaan: "Orgasmi on olemassa, että simolaisetkin ymmärtäisivät lopettaa".

11/05/2005 08:43:00 ap.  

Onnittelut onnistuneesta orgasmiosiosta! For that matter=(ei) sen puoleen. Esim. Ei osannut käyttää x:ää, eikä y:täkään sen puoleen. Couldn't use x. Or y, for that matter. (Anteeksi ontuva esimerkki. Lauantai-ilta...)

11/05/2005 08:30:00 ip.  

Kiitos vinkeistä. Jotenkin tuo ei sen puoleen ei tunnu täysin luontevalta lauseen loppuun lisättynä, sanoisin ennemmin, ettein sen puoleen yytäkään.

Huomaan käyttäväni tavallisesti ei sillä, että -rakennetta saman ajatuksen ilmaisemiseen.

Minulle on täysin uusi ajatus, että sen koomminnia voisi käyttää tuossa merkityksessä. Minulle tulee mieleen vain, että hän oli upea ja hävisi, eikä häntä ole nähty sen koommin.

Ei tullut sanakirjatrilogia mukaan, niin en voi nyt katsoa, mitä sanovat.

11/06/2005 05:34:00 ip.  

(No se nyt kyllä sen koommin ole vaikka tetralogiasta katsoisit.)

11/08/2005 06:18:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds