Sori, jätkät, minulla ei ole taaskaan mitään negatiivista sanottavaa.

Käyttelen tässä tietokonettani, ja kaikki toimii. Mieletöntä! Luultavasti kovalevy oli reistaillut jo kauemmin ja epämääräinen kalvava jumitus johtui kaikki siitä. Kuinka helposti meneekin hyväksymään kaikenlaista.

Ja käyttelen nettiä kotoa. Ah auvoa. En ala tässä yhteydessä selittää, mitä kaikkea tähän liittyy. Siinä olisi aineistoa viisiosaiseen puuduttavan tylsään trilogiaan.

Väliaikaisen yhteyden lopulta ilmaiseksi avannut virkailija kuului jälleen yhteen ihmistyyppilokeroon. Pullea ja ei-haluttava, mutta yhteistyöhaluinen, kunhan häneen suhtautuu arvostaen, jopa puolittain flirtaten. Hieman kuin sekin eräs assari kerran, joka ei sitten suotta jaksanut enää nipottaa puuttuneesta virhebudjetista.

Tunsin oloni hieman haljuksi. Sitten muistin, että naiset tekevät tätä jatkuvasti.

[PA ottaa hapuilevia askeliaan erektuslaisuuden tiellä?]


***

Mahdanko vesittää kaiken, jos lähden selvittämään viime tekstini kannanottoja. Sain hyvyyslöpinöilläni niin Kauran kuin Äidinkin innostumaan. Kaura arveli, että tarkoitin nimen omaan kuoluaineita sanoessani, että kaikki eivät välttämättä ole hyviä yhtään missään.

Anteeksi raadollisuuteni, mutta en tarkoittanut.

Tarkoitin, että minua turhautti koulussa, kun aina hoettiin, että Sonja ei ehkä ole kovin hyvä matematiikassa, mutta hän on sentään hersyvä ilopilleri, jonka seurassa kaikki viihtyvät. Ja Petteri, joka osaa laskea, on luonteena täysi paska ja epäsosiaalinen ja kaikkien hylkimä. Jokainen, lapset, katsokaas, on hyvä jossain.

Jonkinlainen intuitio kai johdattaa ajattelemaan jonkinlaista nollasummapeliä. Että jos toinen jalka on vähän pidempi, niin toinen on vastaavasti hieman lyhyempi. Mutta ei ole mitään syytä olettaa, että näin täytyisi olla tai, että näin olisi edes tyypillisesti.

Tämä täysin vailla arvolatausta ja Äidinkin pohdiskelut itseisarmosta allekirjoittaen.

Eli kun sanotaan ole hyvä, riittää, että tekee oman hyvänsä.

Laupiaita ovat omahyväiset, sillä he tietävät, että hyvyys on armo sinänsä, voisi Eino Vastaranta tämän kiteyttää.

[Lisäys: Myös Just Sopivasti otti kantaa aiheeseen. Koska minä en ole hyvä kommentoimaan merkintöjä, en sano mitään.]

***

Kaikkien yllätykseksi minulla on mielessäni yksi humoristinen ajatus. Toteutan sen varmaan piakkoin.

Odotellessa joudumme turvautumaan lainatavaraan. Kysyn vaanin arkistot on näemmä loppusijoitettu lariq.netin huomaan. Tästähän saa jälleen oivan tekosyyn mihin vain.

Ajattelin, että voisin salakavalasti lainata jokaisessa tekstissäni yhden lauseen vastaavan päivän Kv-tekstistä, ja lukijat voisivat sitten aina yrittää arvata, mikä lause oli lainattu.

Tai ehkä vain yhden sana. Tai kirjaimen.

[Huomaatteko, sitä humorista ideaa ei ole otettu käyttöön tässä viestissä?]

Jonkinmoista yritystä oli myös SNL:llä, jota me uskottavat blogaajat kutsumme rennosti SNL:lläksi. He naureskelivat Jobsille, joka pakkomielteisesti esitteli yhä pienempiä ja pienempiä iPodeja.

Kaikkien miehen oikeaa esiintymistä nähneiden mielestä tuo video on hyvin hauska. Hyvälaatuisen videon voi katsoa kätevästi macTV-nimisen videocastin toiseksi uusimmasta jaksosta, mutta tuo vaatii, että teillä on iTunes ja uusin QuickTime.

Videoista puheen ollen. Tämän blogilöydön kuvausteksti huvitti minua tänään suuresti [elämäsi täytyy olla aika tylsää nykyään].

Webkuvaa kotoani, päivitetään 0.5-3 min välein (tarvittaessa reaaliaikaista videota)

,esittelee itsensä Pekan Web kamera [sic] -blogi. Luontainen kysymys kuuluu tietenkin, milloin tarvitsemme tuota reaaliaikaista videota?

Ja vielä, onko tämä toinenvielu -blogi nyt jokin Tumppu von tumpun spinoffi?

***

Ei, tästä ei tänään synny oikein mitään. Tyydytään antamaan pari tiedotetta.

PA on ottanut jälleen Skypen käyttöönsä. Testattuaan aikoinaan ensimmäistä Mac-versiota ja huomattuaan kohinan valtavaksi, hän unohti koko ohjelman, mutta nyt se näkyy toimivan loistavasti. Kaikki halukkaat voivat ottaa yhteyttä tunnukseen paaauki, jossa paa ja auki ovat kirjoittajan oikeat etu- ja sukunimi.

Kohta joku kommentoi, että menin tietämättäni paljastamaan aika paljon iästäni kertomalla, että minulla on sukunimi. Niitä kun alettiin tyypillisesti jakaa vasta vuoden 1850 jälkeen.

Minä palaan Suomeen 17.12. Aivan oikein, sisäpiirin pikkujoulujen päivänä. Voiko tämä olla sattumaa? Saattaisiko PA tosiaan osallistua? Odotamme jännityksellä.

***

Suomen-reportterini teki kiinnostavan havainnon tuoreimmasta Idols-jaksosta, ja JCP lähetti minulle kuvakaappaukset todistuaineistoksi.

Lähetyksessä kilpailijat esittivät kaksi kappaletta ja vaihtoivat vaatteita laulujen välissä. Lopun kooste oli kuitenkin kuvattu jostain muusta tilaisuudesta, sillä siinä kilpailijoilla oli kakkosbiisissäkin ykköspiisin vaatteet.

Haiskahtaa pahasti salaliitolta.

Katsokaa itse, sama kappale, sama taustagrafiikka – mutta eri vaatteet:


8 on viitsinyt kommentoida:

Ne idols-kuvat ovat todnäk soundcheckistä tai kenraaliharjoituksista. Ei mitenkään epätavallinen metodi, mutta se henkilö, jonka pitäisi vastata homman jatkuvuudesta, mokasi isosti (big time). Leffojen lopputeksteissä on se joku continuity, joka viittaa tohon.

11/28/2005 12:27:00 ap.  

On osa aikuistumisriittiä huomata, että ei ole hyvä missään vaan ihan keskinkertainen. Sen jälkeeen voikin sitten keskittyä nauttimaan luojan luomasta kukkatarhasta kaikkine sattumineen.

11/28/2005 09:27:00 ap.  

Olen tässä Kysyn vaanin arkistojen loppusijoituspaikan tarjonneena yrittänyt miettiä, että mikä on ko. tekstien huumoripitoisuuden puoliintumisaika.

a) 14000 vuotta,
b) 2 vuotta vai
c) toinen lukukerta?

Puoliintumisaikaahan varmasti lisää Kysyn vaanin mysteerinen (l. äkillinen) katoaminen ja tekstien rajallinen määrä.

11/28/2005 11:23:00 ap.  

Aah, siis tarkoitit kuitenkin sitä ensimmäistä mieleeni tullutta tulkintaa. On epäilemättä runsaasti ihmisiä, jotka eivät ole mielestäsi riittävän hyviä missään sinun arvostamassasi lajissa.

Minä en "hyvä missään" -jutuillani tarkoita myöskään tuota monien pedagogien harrastamaa lohtuhölinää, vaan sitä, että ihmisyyteen kuuluu niin paljon erilaisia taidon ja tiedon osa-alueita, että osapuilleen kuka tahansa on erittäin todennäköisesti useammallakin osa-alueella parempi kuin vaikkapa PA tai esim. 70 prossaa väestöstä tai mikä nyt sitten hyvän mittarina olisi kelpoisa.

Voit tuntea toista ihmistä vain rajallisesti, joten nähdäkseni sinulla ei ole realistisia mahdollisuuksia punnita toisen ihmisen kykyjä riittävästi voidaksesi tietää, onko hän hyvä _missään_. Minusta "missään" on nimittäin aika paljon isompi ryhmä kuin "PA:n jonain pitämät asiat".

Mitään tasapuolisuutta ei luonto tunne taitojen jaossa. Toiset ovat hyviä tavattoman monessa asiassa ja jotkut hyvin harvoissa. Mutta en ole tavannut ihmistä, joka ei olisi hyvä jossain. Pitää vain osata katsoa.

11/28/2005 12:01:00 ip.  

Luulen että jokaisen olisi hyvä edes kuvitella olevansa jossain hyvä. Kai.
Idolssin vastuuhenkilöt sitten eivät nyt olleet hyviä työssään. Ne lauluesityksetkin sitten varmaan olivat soundcheckistät tms. sillä minusta se Agnes lauloi varsinaisessa esityksessään niin kamalan kuuloista suomea ettei mitään rajaa. Lyhyessä väärinpuetussa pätkässä ei kuulostanut ollenkaan niin pahalta ;-) Lisäksi luulen että päätuomari olisi kehdannut tuosta jotain mainita, kun vaan muut vaan hymistelivät.

11/28/2005 01:57:00 ip.  

Oma hyvä on monen paras.

Hyvä jos on paras jossain, parempi jos hyvä, paras jos toiseksi paras.

Hiljaa hyvää tulee, paitsi vanhuus yksin.

Soopan peräämän tekstin huumoripitoisuuden puoliintumisaika riippuu lukijasta. Jos tajuaa vitsin vasta toisella tai kolmannella lukemalla, voinee puhua huumoripitoisuuden tuplaantumis- tai triplaantumisajasta.

11/28/2005 07:27:00 ip.  

Mitä ihmettä, kuluuko aika näin nopeasti, jätät minut tänne saksaan? Joudun taas lukemaan ulkomaalaista huumoriblogia ...?!
Übrigens, kiitos linkistä. Pekalla on hienot verhot.
Kata

11/30/2005 01:36:00 ap.  

Toinenviulu-blogin linkkinä olevassa sanassa on typo. Hoksin sen vasta nyt toisen kerran luettuani.

11/30/2005 03:57:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds