Pesä ja palo

Minä löysin sielustani uuden pehmeän paikan. Olen näemmä heikkona naisiin, jotka haluaisivat kyltymättömyyksiin asti hakata pesäpalloa. Sellaisiin, jotka hihkuvat lumoavasti aina osuessaan. Ja osuvat lähes joka lyönnillä.

Mikä olisikaan raivostuttavampaa kuin joku, joka ei osu palloon sitten millään. Yritä siinä sitten ystävällisesti kannustaa. Hyvä yritys, hei. Kyllä se siitä. Lyöt vain hieman aikaisemmin ja hieman lujempaa.

Auts!

Ei noin aikaisin eikä noin lujaa.

Pesäpallon on siitä hankala laji, että Helsingissä [ja sen ympäryskunnissa...] on tuomittavaa olla hyvä siinä. Se viestii, että henkilö on lande.

Ei siinä auta, että korjaan, että tarkoitat ilmeisesti böndeä. Lande kun viittaa järkevästikin ajatellen maaseutuun ja bönde paikalliseen asukkiin [kukapa nykyään ruotsiakaan viitsisi osata]. Jokainen vanha stadilainen tietää, että landeksi ihmistä kutsuvat samat juntit, jotka puhuttelevat kotikaupunkiaan Hesaksi ja kertovat menevänsä duuniin töihin.

Hesa on todella kiinnostava sana ja sillä on käyttötarkoituksensa. Sitä tarvitaan surun vuoksi. Minusta on surullista aina, kun joku puhuu Hesasta. Hän viestii yritelmää jonkinlaiseen rennokkuuteen viralliseen Helsinki-sanaan verrattuna. On jotenkin julmaa, kun juuri se, että yrittää olla uskottava kääntyy täydelliseksi epäuskottavuudeksi.

Se on kuin klassinen tilanne, jossa joku kysyy, etsä tiedä, kuka mä oon. Tuossa tilanteessa on ilmeistä, että toinen ei todellakaan tiedä. Kysymystä ei ole mahdollista esittää kasvojaan säilyttäen.

Minä luin kaupasta juomista hakiessani Seiskan kannen, jossa kerrottiin Matti Vanhasen kiihkeästä seksisuhteesta ja mietin, eikö kiihkeys liity seksisuhteeseen elimellisesti.

Kävellessäni kotiinpäin pesäpallomaila IKEA-kassista pilkottaen, t-paidassa, jossa lukee Apple Expert ja palkintolippalakissani, minusta tuntui, kuin kerjäisin tulla tunnistetuksi.

***

Matkallani ohitin leuanvetotangon. En voinut vastustaa vanhojen aikojen kutsua, vaan hyppäsin kiinni ja aloin tempoa. Kahdeksan jälkeen lopetin.

Kahdeksan leukaa ei tunnu minusta paljolta, mietin. Mutta minun tulisi olla kiitollinen. Maailmassa on miljoonia ihmisiä, jotka eivät koskaan elämässään vedä edes kahdeksaa leukaa. Hyvin minun asiani ovat.

Aloin muistella menneitä aikoja, kesää monen vuoden takaa, silloin hain egobuustia kaikenlaisista epäoleellisuuksista. Silloin kun en vielä blogannut.

Poikkesin leuanvetotangolle. Pikkutyttö kiipeili matalimmassa tangossa, mummo vahti vieressä. Otin kiinni ja aloin vetää. "Katso, setä nostaa leukaa!" mummo sanoi tytölle. "Setä!" olin pudota, mutta jatkoin. "Kylläpä setä onkin vahva!" mummo päivitteli oikeasti ällistyneenä kahdeksannen kohdalla ja jatkoi:"Sitten, kun sinä olet isompi, sinäkin voit jaksaa vetää leuan." Mummo tiedusteli, montako olin vetänyt, sanoin, etten ollut viitsinyt laskea ja lähdin pois. Eleettömästi.


***

Koska Pinserin Sami ilmeisesti lukee tätä, mainitsen tässä muutaman blogilistakommentin. Olisi mukavaa, jos voisi jotenkin kertoa järjestelmälle, että blogitekstiin tehty muutos on vain parin rivin mittainen lisäys tai mukahauska sivallus. Ettei tarvitsi suotta hälyttää koko maailmalle, että PA on jälleen päivittänyt.

Vanhan Pinserilän suku-toiminto oli sekin minusta mainio juttu. Muistan, kuinka ylpeäksi tuntin itseni päästyäni ensimmäistä kertaa saman sukuun kovien jätkien, kuten Mitvitin ja Sellistin kanssa.

Se oli siihen aikaan, kun Sellisti ei vielä linkannut minuun keskimäärin kolmea kertaa joka tekstissään.

Minulle on myös hieman epäselvää, vaikuttavatko luodut tunnukset listasijoitukseen nykyään ikuisesti, vai täytyykö niitä yhä käydä käyttämässä ajoittain, jotta niiden painoarvo säilyy. Jos tämä on tosiaan muuttunut, täytyy manipuloida kaikki vaikutettavissani olevat viiteryhmät tilaajiksi.

Loppuun vielä nörttiä juttua kaikille podcastingista kiinnostuneille [ihan oikeasti, loppuun saakka. etsikää sivulta hakusanalla komm, niin pääsette lukemaan suoraan kommentteja.]. Seuraa otteita parhaan tietämäni Mac-blogaajan, Daring Fireballin John Gruberin, ansiokkaasta podcasting-tekstistä.


Real artists ship, and one of the main tricks to shipping software is knowing when to say, “This is good enough.” Recognizing what qualifies as “good enough” is art, not science.
Apple has flipped the old Gillette maxim — they’re making money selling the razors (iPods), not the blades.
On the whole, however, I don’t think the current sparsity of podcasting production software is much of a big deal. The vast majority of people interested in podcasting only want to listen to them, not create them. (And, unsurprisingly, most people are mostly interested in podcasts from name-brand professional broadcasters.)

Kannattaa kuunnella vielä tämä Gruberinkin linkkaama Maciej Ceglowskin Audioblogging Manifesto.

En kerro tässä, mitä siinä sanotaan, sillä onhan se paljon hienompaa kuunnella puhetta. Täytyy tosin mainita, että iTunesin linkkituki helpottaa ongelmaa hieman. Samoin kappalejako mahdollistaa tylsien osien yli hyppimistä jossain määrin.

4 on viitsinyt kommentoida:

Hei oikeasti! Monenko sadan sanan sitaatti tuo oli? Kobaïan vastarinta-aate ei pidä tästä!

7/15/2005 02:40:00 ip.  

Jollei minulla olisi bloggerin kommentointi jumittanut koko aamupäivän, olisin jo ennen Santeria ehtinyt kummeksua valintaasi: yleensä on vastaavissa tapauksissa tapana linkata, ei kopsata koko alkuperäistä juttua.

Postauksen alusta sen sijan pidin kovasti. Varsin vividiä kuvausta.

7/15/2005 02:56:00 ip.  

Joo, tuo vähän pääsi lipsahtamaan. Kun alkuperäinen juttu oli niin pitkä, niin ajattelin, että nuo katkelmat olisivat varsin relevantteja.

Aluksi oli tarkoitus kommentoida noita lainauksia, mutta ajattelin, että jutusta tulisi liian pitkä ja Santeri voisi kyllästyÄH.

Ja sitten kun aamulla tajusin, ettei tuossa ole mitään järkeä, en enää viitsinyt muuttaa, ettei blogilista luule minun jälleen päivittäneen.

Taidan editoida tuon, jahka seuraavan kerran kirjoitan jotain. Jos vaikka samalla sen sivupalkin päivittäisi.

7/15/2005 03:21:00 ip.  

Aikuinen seksisuhde on hillitty ja aikuinen.

7/15/2005 10:11:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds