Poliittinen erikoisnumero

Tiedättekö, jätkät, näin aika sairasta painajaista. Siinä minä olin tavalliseen tapaan ihmettelemässä, miksen ole kuuman listan etusivulla, kun silmiini osui tällainen näky.

lankahamsterit

Äh, ei tämä näemmä olekaan painajaista; mihin minä tungen tämän kolmannen nenäni? Ja lukemakin on noussut jo pari sataa astetta viimeisen tunnin kuluessa. Lopun aikoja, sanokaa minun sanoneen.

***

Niin, en minä oikeasti ole alakuloinen, kaikki armaat skypekamuni [minulta voi tosiaan tilata privaattipalvelua osoitteessa etunimisukunimi, jossa etunimi on etunimeni ja sukunimi – ahhaa, enpäs kerrokaan].

9-nappini on vain ollut jumissa viime ajat. En kerro teille, kuinka näppäimistönpuhdistushankkeessani kävi, jottei vaikka harmittaisi.

***

Paitsi huumori, minusta näyttää, että myös pehmoporno on mennyt muodista blogimaailmassa. Sitä vastoin politiikka tekee jostain syystä nousuaan ja blogit ovat – jos mahdollista – neuleblogejakin tylsempiä. Koska olen paljastanut itsestäni jo kaiken muun, voisin viimeisenä epätoivoisena tekonani kertoa vähän poliittisia näkemyksiäni. {Jos et tällä saa naisia, niin et sitten millään.}

***

Siinä minä olin, kaverini läksiäisissa tyylikkäästi lattialla istumassa, kun lähtöä tehnyt nainen juoksi eteisestä luokseni, kyykistyi viereeni ja sanoi: Mutta kai sä tiesit, että kokoomuksen jäseneks voi liittyä myös tekstiviestillä.

Kaverini lupasi lisätä kohtauksen tulevaan elokuvaansa. Ihan mihin tahansa niistä. Ei ole elokuvaa, johon tuo ei sopisi.

[Minä suhtaudun tunnetusti kovin nihkeästi tekstiviestipalveluihin – paitsi etäverenluovutukseen, se toimii hyvin.]

Hetkeä aiemmin olin istunut radikaalisti olohuoneessa voimakkaasti polarisoituneessa tilanteessa, jossa kaikki ystäväni lymyilivät keittiössä.

Jokin viisas kommenttini kirvoitti mainitun naisen hyökkäämään luokseni ja kysymään, mitä mieltä olen politiikasta. Hän ei jättänyt epäselväksi, että piti kovasti kokoomuksesta.

Kerroin, että haikailin Suomeen uskottavaa liberaalipuoluetta. Kerroin, että kokoomuksen teeseistä en oikein välittänyt uskonnosta enkä isänmaaintoilusta, mutta koti on kyllä jees.

Kerroin, että monissa puolueissa on fiksua väkeä, mutta on ongelmallista, ettei vaalijärjestelmä anna äänestää näitä fiksuja tyyppejä, vaan ääni menee ensisijaisesti puolueelle. Kerroin, etten ollut ihan varma tarvittiinko puolueita lainkaan: eikö hommaa voisi hoitaa tägeillä niin kuin nykyään kaiken muunkin.

[Kyllä, verenluovutus käy tägeillä vielä paremmin kuin tekstareilla.]

Hän kiivastui, ettei tuon takia kannata jättää äänestämättä. Kerroin, etten aio jättää äänestämättä. Että olen miettinyt, kun valtaosa ihmisistä kaiketi pitää itseään keskimääräistä fiksumpina [ainakin minun tutuistani – tosin he myös ovat sitä] samoin kuin keskimääräistä parempina autonkuljettajina, blogaajina ja suutelijoina, kuinka kummassa he uskovat muiden olemaan itseään parempia äänestäjiä.

Kerroin myös, että SDP ärsyttää minua valtavasti jo Eero Heinäluoman vuoksi. Toisaalta SDP näkyy kuuluvan yhden geen blogaajien kunnianarvoisaan kerhoon. Linkkaisin, jos heidän blogiinsa voisi linkata. Kerroin, etten ymmärrä, miksi keskusta on olemassa, jos se perustettiin ajamaan maanviljelijöiden asemaa ja nykyään se korostaa, ettei aja heidän asiaansa ja että äänestäjistäkin vain kymmenen prosenttia on maanviljelijöitä. Kerroin myös, etten ymmärrä, miksi SFP on olemassa, jos sen tehtävä oli edustaa ruotsalaisuutta ja nykyään se sanoo, ettei sitä edusta.

Kerroin, että koska asun Espoossa ja olen tällainen kolea nörtti, minun on helppoa ja uskottavaa äänestää Jyrki Kasvia.

***

Sitten vedin henkeä ja kerroin, mitä ajattelin aikoinaan katsottuani The Yes Men -elokuvan.

Ajatellaan ensin vaikka autoja, jotka ovat aikojen kuluessa tulleet nopeammiksi ja luotettavammiksi, kunnes luotettavuutta alkoi olla kylliksi eikä suuremmista huippunopeuksistakaan ihmisten rajoittuneisuuden vuoksi ollut iloa. Niinpä nykyään ketään ei kiinnosta huippunopeus, vaan huomion saavat ajo-ominaisuudet, turvallisuus, pieni kulutus ja ulkonäkö.

Tietokoneissa on päästy liki samaan. Tehoja ja luotettavuutta on jo kylliksi; gigahertsejä pohtivat enää pelaajat. Hauskuus ja miellyttävyys nousevat arvoon arvaamattomaan: Wii on ilmiö ja PS 3 vain vanhan toistoa.

Minua ärsyttää, kuinka ihmiset eivät ole lukeneet muuta kuin Nielsenin Usability Engineeringin, mutta vedotaan sittenkin siihen. Nielsen jakaa käytettävyyden viiteen komponenttiin: tehokkuuteen, virheettömyyteen, opittavuuteen, muistettavuuteen ja miellyttävyyteen. Kun muut komponentit ovat kunnossa, voidaan keskittyä kokemuksen miellyttävyyden parantamiseen.

Kun pelasin teininä Civilization II:hta pidin tärkeänä, että tiede ja tuotanto olivat kunnossa. Siitä syntyisi menestys. Tuo heijasti tuolloista maailmankuvaani, jolla saatiin kympin keskiarvoja.

Sittemmin keksin ottaa lähtökohdaksi sen, että kansa on tyytyväistä. Ja katso: kaikki meni paljon paremmin, ja onnistuin voittamaan pelin vaikeimmalla vaikeustasolla. [JCP toki onnistui voittamaan koko pelin vaikeimmalla tasolla tekemällä vain yhden kaupungin, mutta hän onkin lahjakas oudoissa jutuissa.]

Yritysten tehtävä on tuottaa lisäarvoa omistajilleen, eikä siinä ole mitään väärää. Tuotantoa korostamalla saa kympin keskiarvoja. Mutta joskus mietin, koska talous saavuttaa sen tason, jonka autot ja tekniikka ovat saavuttamassa – sen, jossa tehokkuus riittää jo ja voidaan keskittyä miellyttävyyteen, olemaan onnellisia.

Tytön mielestä juttuni kuulosti aika naiivilta, mutta minä olen vähän tällainen.

16 on viitsinyt kommentoida:

Vanhempana saa silloin tällöin tilaisuuden miettiä onnistumistaan kasvattajana. Nättejä, sano sammakko nutipäistä!

1/30/2007 06:44:00 ap.  

Pohdin koko koulumatkan, että miten voit äänestää Kasvia, jos asut Helsingissä. Sitten tunnustitkin asuvasi Espoossa. Ja sitten mietin, että miten voit asua Espoossa, jos olet useasti jättänyt jättänyt johtolankoja asuinpaikastasi Helsingissä, metrojen kaupungissa!

1/30/2007 10:26:00 ap.  

Ai niin, sinä et ollut mukana silloin vielä, kun asuinpaikkaani arvuuteltiin ja sen lopulta Espooksi tunnustin.

1/30/2007 10:45:00 ap.  

Helppoahan Espoossa on äänestää, kun on Kasvi, mutta mitä tehdä Helsingissä, kun Soininvaara ei ole ehdolla? (Vihreät naisethan tunnetusti symppaavat tekijänoikeusjärjestöjä ja Gramexin ihania miehiä.)

1/30/2007 12:11:00 ip.  

Minä olen demareiden jäsen, paras frendi on "korkea-arvoinen" vihreä, seurakaverit melkein kaikki kokoomuslaisia, monet sukulaiset sveduja ja ukki oli yrittäjäkommunisti.

Ketään tällä hetkellä istuvaa demaria en äänestäisi. Suhtautuvat liian lepsusti keskustaan.

1/30/2007 12:47:00 ip.  

Aika hyvät noi hamserit. Kävin taas kurkkaamassa kuumalle listalle. Siellä ne on nätisti rivissä.

1/30/2007 01:45:00 ip.  

Olin varma että olisit tänään ollut kuuntelemassa viisasteluni sanoja.

Vatut.
xmxngoe

1/31/2007 12:15:00 ap.  

Ensi vaaleihin tiedoksi.
Jos ehdokkaat ei miellytä, niin voi perustaa valitsijayhdistyksen ja nimittää ehdokkaan itse.

1/31/2007 12:16:00 ap.  

Voi toki. Tutustuin tänään hieman ehdokkaisiin ja löysin ihan fiksuja tyyppejä. Jee.

En ole valitettavasti tiistaisin koululla. Enkä keskiviikkoisin. Ja alkaa näyttää siltä, että ehkä kannattaisi olla.

1/31/2007 12:18:00 ap.  

Hailuodon lautan webcamin seuraamistakin parempi ajantappotapa on näpyttää hot-listan yllä päivitysnappulaa ja seurata mikä Lankahamstereista milloinkin on ykkösenä.

Se on mahtTapan itseni.

2/01/2007 08:47:00 ip.  

Tästä tulee vielä pitkä yö. Seuraavaan lauttaan on melkein kolme tuntia.

2/02/2007 02:17:00 ap.  

Ai niin, tilatkaa lankahamsterit ysiä, niin saatte hot-listalle hieman sekavuutta.

2/02/2007 02:21:00 ap.  

Täällä taaskaan mitään uutta merkintää ole, vaikkaa huijaa päivittymistään. Onneksi oli pari informatiivista kommenttia. Nyt on mullakin Hailuodon lautta tsekattuna ja lankamasteri tilattuna.

2/02/2007 07:22:00 ap.  

Ghostbusters... Listaudutko rss:n kautta?

Huomasin tilaavani pariakin neulonta-aiheista blogia. Sen täytyy olla taikuutta.

Mä oon matkannut L/A Meriluodolla & Merisillalla :)

2/02/2007 05:25:00 ip.  

Voisi kai päivittää ihan vain kertoakseen, että listautui syötteen avulla. Katsotaan, jos vaikka haamuilu helpottaisi. Näemmä se vaivaa Hurinaakin.

2/02/2007 05:32:00 ip.  

Kerro jos keksit avun haamupäivityksiin. Minulla on ollut siellä koko ajan atom-syöte, josta listan pitäisi tarkistaa päivitykset, mutta uuteen Bloggeriin siirtymisen jälkeen blogi näyttää päivittyvän ihan omia aikojaan. Minulla ei siis oikeastaan ole hajuakaan siitä, mikä on ongelman nimi. Veikkaan tosin, että se liittyy joko labeleihin tai kommentteihin, mutta se nyt ei paljon auta. :\

2/03/2007 07:16:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds