Muuten ihan pihalla

Joku höpsö – kylläkin kovin pontevasti laulanut – Idols-kandidaatti innostui jostain syystä korostamaan uskovaisuuttaan, ja Kysyn vaaninsa lukenut Jone Nikula letkautti takaisin. Tuloksena tietenkin kaamea kohu.

Kysyn vaanin huumorihan perustui viime kädessä sen faktan ymmärtämiselle, että Michael Jacksonin ja Paavin mainitseminen absurdeissa konteksteissa huvittaa ihmisiä suunnattomasti. Michael Jacksonin ja paavin hahmot kun ovat vielä sellaisia, että liki mikä tahansa konteksti on absurdi, huumorin tekeminen ei koskaan ennen eikä ikinä sen jälkeen ole ollut niin helppoa.


- Se ei välttämättä ole sulle kunniaksi, kun ottaa vielä huomioon, että Michael Jacksonkin on harras uskovainen, niin teillä on aika paljon noita mustia lampaita joukossa, Nikula heitti.

Kenties reaktio ei olisi ollut niin paha, jos Jone olisi pelannut toisen kortin ja sanonut Jacksonin sijaan paavi.

Viime vuoden unohtunut voittaja Jääskeläisen Ilkkakin ilmaisi kantansa asiaan.

- Jos Jonella itsellään on ongelmia suvaitsevaisuuden kanssa, eikä hän pysty pohtimaan näitä asioita muiden näkökulmasta, niin hän on joko ateisti tai muuten ihan pihalla.

Suvaitsevaisessa maailmassa voi olla ihan pihalla kahdella päätavalla: olemalla ateisti tai sitten jotenkin muuten. Näin sitä pitää, Ilkka.

***

Aiheesta tuli mieleen joulun alla näkemäni mainos. Siinä mainostettiin jonkun Matias Koskisen gospellevyä. Mukana on myös joku Julius, jota kävi kovin sääli. Koko mainoksen ajan Julle-rukka seisoo taka-alalla ja Matias kuin tahallaan seisoo jatkuvasti niin, ettei Juliuksen kasvoja vain nähtäisi. Levynkansikin tuo mieleen Monsterit Oy:n ja Masa Pallopää -paran, jonka kasvojen päälle osuu milloin aikakauslehden kannen viivakoodi, milloin jokin muu. Tällä kertaa Matiaksen sukunimi on niin tärkeä, että se peittää alleen Juliuksen kasvot.


Kuva 4


Kuva 3

Kerran Juliuskin sentään pilkahtaa näkyvissä:

Kuva 2 width=


Google kertoi, että Matias ja Julius ovat veljeksiä, ja Juliuksen kurja asema johtuu hänen nuoremmuudestaan. Tunnetusti yksi surkeimpia mahdollisia kohtaloita on joutua kaiken maailman Matiasten pikkuveljiksi. Ei moista kurjuutta soisi edes omille perheenjäsenilleen.

Matiaksen sivuilta löytyy myös mainittu mainospätkä sekä toinen, pidempi versio.

11 on viitsinyt kommentoida:

Sitäpaitsi:
"- Jone yritti laittaa kapuloita rattaisiin ottamalla uskontoni puheeksi. Mutta sanon edelleen saman, minkä ohjelmassakin: jokainen pitäköön huolen omasta vaelluksestaan, Pätsi pohtii."

Öh. Eiköhän se ollut Herra Pätsi itse joka sen uskontonsa otti puheeksi?

1/12/2007 11:01:00 ap.  

Miksi pitäisi olla suvaitsevainen kristittyjä kohtaan?

Eihän me suvaita murhaajia ja pedofiilejakaan.

1/12/2007 11:13:00 ap.  

Aika hemmetin surullista kamaa tuo lapsukaisten "raikas gospel"..
Että onkin taas jollain välähtänyt laittaa lapset laulamaan aikuisten mollihumppaa rautalankakristillisellä sanomalla höystettynä..

1/12/2007 01:18:00 ip.  

Minä pidän uskovaisista.
Tuskin mistään saa enää nykypäivänä niin kovia kiksejä, kuin uskiksista.

Itkuraivarinaurut on jotenkin niin hieno tunne.

1/12/2007 02:55:00 ip.  

Uskonto on vähän niinkuin se toinen juttu, joka herättää erityistä välinpitämättömyyttä. Joskus ammoin, silloin irtosi kovat kicksit vasta- ja antiarvojen boostaamana.

Petja, ei ne möördörit niin pahoja ole. Kyllä niitä voi suvaita.

1/12/2007 08:08:00 ip.  

Gospel on vain kulissia. Kyllä tuossa videoklipissä minun nähdäkseni etukäteismainostetaan varsin selvästi erästä tekeillä olevaa kirjaa. Harry Potter on näemmä värjännyt hiuksensa vaaleiksi ja siirtynyt piilolinssien käyttäjäksi.

1/12/2007 11:06:00 ip.  

Kaveri kommentoi ekan Idols-kisan aikaan, että olisi ollut katu-uskottavampaa brändätä kisa oikealla suomenkielisellä termillä: Epäjumalat.

1/14/2007 01:32:00 ip.  

Idoli ei ole epäjumala, vaan jumalan kuva.
Jumala loi ihmisen idolikseen.

1/14/2007 02:50:00 ip.  

Tuossa pidemmässä mainoksessa on muuten toi sama kuva, niin että juliuksen kasvot eivät peity, O:n alle. Kaikissa muissa versioissa peittyy. Mitä voimme tästä päätellä!!!???

1/14/2007 05:10:00 ip.  

Julius on säälistä mukana levynkansikuvissa ja lyhyessä mainoksessa yrittää pompahtaa (turhaan) Matiaksen linssiludenupin takaa näkyviin. Kyllä, olisi kamala kohtalo olla Matiaksen pikkusisarus. Julius istunee 10 vuoden päästä ahkerasti terapeutin huoneessa tai tekee radikaalin eleen ja rupeaa syntiseksi:)

1/15/2007 03:10:00 ip.  

Lukekaa oikein. ... Hän (Jone) on joko ateisti tai muuten vain ihan pihalla (uskosta).

Miten tuon voi väärin ymmärtää*? Ei se ketään loukkaa. Siinä vain todetaan mitä ateismi on. Pihalla olemista uskosta. Uskovaisuus on sisällä olemista Smile

Onko todella noin vaikea havainnollistaa?

(Jakcsoniki sitäpaitsi on ex-jehova eikä missään vaiheessa helluntailainen). Kumma kun ei edes tiedä Jone nyt mistä puhuu ja miksi sitä edes kiinnostaa?.

1/27/2007 12:11:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds