Kun en päässyt nettiin aamulla kotoani ja matkasin metrossa edellisenä yönä loppuun hiomani sähköposti laukussani, tunsin itseni terroristiksi, jolla on missio.

Niin se singahti matkaan, aikakautemme klassikko Kuinka umpikujassa on kaksi vaihtoehtoa, ja oppilasrukkani saivat ihmetellä jo toista päivää omituisesti käyttäytyvää opettajaa.

Mietin kasvattajan vastuutani. Kuinka kerron heille, että älkää ostako kameraa kulutusluotolla. Nostakaa ennemmin opintolainaa. Kuinka vähättelen uusia iPod nanoja ja neuvon, etteivät myy vanhaa priimakuntoista pois satasella vain väriä vaihtaakseen.

Ja hihittelen viestilleni, joka on ylitseampuvinta, mitä olen vähään aikaan tuottanut. Haukon henkeäni, sillä olen suggeroinut itseni tilaan, joka on ylitsevuotavinta, mitä olen vähään aikaan kokenut.


Etkä sinä olisi ensimmäinen nainen, joka sanoo, että mitä jos oltaisiin vain ystäviä. Mutta halutessasi voit olla viimeinen, joka ei sano.

[...]

Tämä on umpikuja, ja vaihtoehtoja on kaksi: kääntyä pois tai vaihtaa paradigmaa ja särkeä seinä. Paradigmanvaihdokset ovat muodissa jälleen.***

Kyllä te tiedätte, kuinka nämä tarinat päättyvät tässä blogissa.

PA on vähän hassu ja hyvällä tavalla erikoinen tai toivottavasti vain oma itsensä. Mukava, kunnollinen ja viisas tietty, mutta ennen kaikkea mielenkiintoinen. Niin, kyllä sinä kiinnostat minua.

[...]

Arvostan ystävyyttä aika korkealle.


Ja minä olen tyytyväinen, kuten aina tehtyäni kaikkeni. Ja mietin, kuinka saatoinkaan ihastua johonkuhun, joka käyttää tervehdystä viestiensä otsikkona.

Vaan eikö olekin hienoa, ettei tarvitse sanoa, että erotaan ystävinä, kun voi sanoa, että jatketaan ystävinä?

[Eniten harmittaa, että toisenlaiseen vastaukseen minulla olisi ollut olemassa nokkeluus, joka nyt jäi käyttämättä. Totisesti minä sanon teille: yrittäkää edes.]

4 on viitsinyt kommentoida:

Haluaisin kommentoida tähän jotain fiksua. Tai edes ystävällistä. Mutta jatkan tutulla linjalla. Ikuista ystävyyttä!

9/21/2006 09:47:00 ip.  

Ystävinä jatkamisen kokeneena voin kertoa, että se on paljon kivempaa kuin ystävinä eroaminen tai jotenkin muuten jatkaminen.
-minh-

9/22/2006 11:09:00 ap.  

Kannatan yrittämisen kannattamista.

9/22/2006 02:18:00 ip.  

Ja miksi se sanotaan aina VAIN ystävinä?

9/22/2006 04:01:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds