Puiseva mediakatsaus

Vaikka soveltaisin tipatonta tammikuuta juomalla ainoastaan ilmaista viinaa, eilisiltaan se ei olisi vaikuttanut.

***

Kävin tänään koulussa katsomassa, olisiko Polyteekkari viimein päivittänyt. Ja olihan se!

Ulkopuolisille mainittakoon, että kyseessä on koulumme ylioppilaskunann tuottama kahden viikon välein ilmestyvä julkaisu, jonka toimittajakunta koostuu nyttemmin paljolti kaikesta muusta kuin teekkareista. Lehden luetuinta aineistoa lienevät takasivun ruokalistat, mikä jaksaa kummastuttaa minua, kun en itse koskaan jaksa valita lounaspaikkaani ruoan mukaan vaan menen sinne, mikä sattuu olemaan lähinnä.

Minähän purnasin lehdestä lämpimikseni viime marraskuussa omassa kommenttilaatikossani, ja päätoimittaja Johanna Mitjonen [tai joku muu Johanna Polyteekkarista] ilmestyi hupsusti paikalle tammikuussa toteamaan, ettei huutoani siellä kukaan kuule.

Kannattaa postata palautteet Polyteekkarista osoitteeseen http://www.polyteekkari.fi/index.php?k=9306
On nimittäin fiksumpaa nurista lehden tekijöille, kuin nurista äärettömässä netissä missä kukaan ei kuule, eikä ketään kiinnosta.
t. niin itseriittoinen Johanna Polyteekkarista


Myöhemmissä tutkimuksissani on selvinnyt, että ns. kukaan ei kuitenkaan käy keskustelua Polyteekkarista sen omilla sivuilla, joten on syytä siirtää keskustelu tänne ihmisten ilmoille.

***

Mukavaa nähdä, että palaute oli mennyt perille. Kansi oli jälleen kovin tylsä eikä Tuukka-nallea ollut vinkistä huolimatta siirretty etusivulle. Olivat sittenkin lisänneet opasteen, jotta kiireiset lukijat osaavat hypätä suoraan sivulle 14. Erityisen hauska oli kannen maininta Polyteekkari-lehti s. 1-16. Tuo on niin loistava idea, että sen täytyy olla elämää vanhempi.

Melkein yhtä oiva kuin tämä kielikurssimainos [via]Pääkirjoitusta lukiessani muistin jälleen, että ylioppilaskuntajutut ovat kamalan tärkeitä. Hieman kuin blogitkin: ainakin tekijöilleen. Onhan TKY:llä blogikin, mutta se ei aina vaikuta olevan tärkeä edes tekijöille itselleen.

Tajusin myös, että Polyteekkarin toimitusneuvoston puheenjohtajuudesta [whatever that means] kieltäytyneen Eero Holmilan nimi oli tuttu siksi, että hän kirjoittaa Oikeita totuuksia -blogia.

Lehden jutut vaikuttivat pikaisella silmäyksellä asiallisilta ja uusi Teekkarikylän koteja esittelevä juttusarja sinänsä kiinnostavalta. Sarjakuvat oli painettu aiempaa suuremmalla, kuten pyysin, enkä vieläkään ymmärrä, onko Apropoo-sarjakuva oivaltava, jos se toteaa latteuden ja käyttää sitten sanaa stereotyyppinen kuin todetakseen, että kyllä minä hei ymmärrän, että tämä on latteaa.

Mainittavaa myös, että perinteisesti salaperäinen Äpy-lehti houkuttelee ihmisiä kirjoittamaan itselleen ilmaista sisältöä. Kirjoituskilpailun palkinnoksi ei mainita muuta kuin jutun julkaiseminen lehdessä. Whupii.

Kai minun on pakko tämä sanoa, vaikka tarkoitus oli muka olla hiljaa, kun en ehtinyt ajoissa. Lukekaa Harmaata hattua, jos huumoria kaipaatte.

4 on viitsinyt kommentoida:

Mutta kun minusta tuo Harmaa hattu ei ole mitenkään erityisen hauska.

1/25/2007 07:33:00 ip.  

Kylpä on. Prkl!

1/25/2007 10:26:00 ip.  

Ulkopuolisille mainittakoon, että kyseessä on koulumme ylioppilaskunann tuottama kahden viikon välein ilmestyvä julkaisu, jonka toimittajakunta koostuu nyttemmin paljolti kaikesta muusta kuin teekkareista.

Eläs nyt, istuva toimituskunta on itse asiassa kahdella teekkarilla varustettuna uuden päätoimittajan ensimmäisen toimituksen teekkaripitoisin pumppu aikoihin. Noin siis jos ihan pääluvulla lasketaan. Yleensä eli aina eli kahden edellisen päätoimittajan aikana on siis lähdetty liikkeelle yhdellä toimittajateekkarilla, ja toiselle toimitusvuodelle lisätty määrä kahteen.

Ellet sitten viittaa tuolla nyttemmin-sanalla nykytilan vertausta Pöllyn ensimmäiseen toimituskuntaan.

Ja tky:n blogille kannattaa muuten antaa aikaa ja armoa, se hakee vasta muotoaan. Ja käynnistyshikotusta lisännee myös yo-kuntatoiminnassa aina vuoden vaihteessa syntyvä musta aukko ison osan toimijoista vaihtuessa. Ehkä se siitä lähtee, potentiaalia on.

1/26/2007 12:00:00 ap.  

Eero, en kurkannut erikseen toimittajien taustoja. Pääkirjoituksessa vain kommentoitiin, että teekkarien osuus on vähäinen, ja vastaavaa olen ollut panevinani merkille.

Ja toki toivon kaikkea hyvää TKY:n blogille. Kunhan nyt leikin jälleen ivallista, kun se on niin helppo keino suhtautua maailmaan.

1/26/2007 12:10:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds