Oli tuossa vähän sellainen olo, että deadline, tule ja tapa.

Ja nyt yhtä määräajoista siirrettiinkin viikolla. Että ei kai tämä sitten tahdo loppua.

Meidän kahteen minuuttiin rajattu esityksemme meni vähän hätäilyksi, mutta artikkelista tuli sentään ihan kelvollinen. Alkuperäinen ajatus oli skipata aamuluennot ja kirjoittaa se valmiiksi, mutta huomattuani olevani hereillä jo viiden maissa kirjoitin sekä tekstin, että kävin luennolla. Pelottavaa.

Niin, täällä on vähintään yhtä helle kuin Suomessa eikä koulussa tunneta ilmastointia. Kyllä suomalaisissa lukukausissa on sentään jokin järki.

***

Kun Ilta-Sanomat kutsui Suomen tärkeintä uutisaihetta Leeviksi, olin lievästi, että mitä {poistettu, olet kiroillut viime aikoina ihan liikaa}. Mutta kun Iltalehti nyt kutsuukin sitä Veetiksi, niin mitä tässä enää mahtaa.

Mistä lähtien kellä tahansa on ollut oikeus keksiä oma nimensä Suomenlahteen eksyville valaille? Ei olisi tullut kuulonkaan Saksassa. Kyllä Bruno-karhun sentään risti virallinen komitea.

Mutta kun tästä on kerran tällainen jokamiehenoikeus tehty, pitää pohtia, mikä voisi olla mahdollisimman typerä nimi? Elias? Tsihihi.

Minä en tunnetusti kauheasti pidä Veeti-nimestä, ja se johtuu vain siitä, että nimi on suosittu ja minä tällainen inisijä. Katsoin kerran hotelli-Sointua, ja laulaja-Veeti tempaisi Niin minä neitonen sinulle -serenadin. Siitä tuo buumi varmaan alkoi.

Se oli mukava ohjelma, olkoonkin, että Arto Nyberg oli siinäkin ihan luvattoman ärsyttävä. Mieleeni on jäänyt, kuinka Maija Vilkkumaa esitti Lähetyssaarnaajan ja Anna Eriksson Siirtotyöläisen.

En ole tainnut paljastaa, että Anna Eriksson on suosikki hömppäjulkkikseni. Hän teki minuun aikoinaan vaikutuksen Nyt-liitteen haastattelullaan [ovat poistaneet, oli se siellä vielä vuosi sitten], jossa osoitti olevansa ihan fiksun ja sukkelan oloinen tyyppi. Kysyttäessä, mikä on Anna Erikssonin vastakohta, hän ei vastannut ota Nokia [duh, sen pitäisi olla ota Nocia]. Hän vastasi, että hyväntuulinen karjalaismummo.

Anna on raumalainen, kuten tunnettua.

***

Hallituksen alkoholihölmöily on kirvoittanut lukuisia nokkelia kommentteja. Jotenkin sitä ajattelee, että on luonnonlakeja, joille ei voi tehdä mitään. Ajatellaan, että ok, Suomessa on vähän kylmää ja kurjaa, mutta ainakin meillä on puhdasta luontoa ja hyvä yhteiskuntarauha. Ja ajattelee, että ok, Suomessa on kummallisia rajoituksia alkoholin myynnissä, mutta ainakin Suomesta saa kaupasta kunnon ruisleipää.

Olettaa, että tokihan jokainen haluaisi kyetä hankkimaan viininsä ongelmitta siinä kuin muutkin elintarvikkeet ja ostamaan iltasella olutta muualtakin kuin hälyisestä baarista, aivan kuten kukaan ei erityisesti rakasta loskapaskassa tarpomista. Sitten kun yhtäkkiä ymmärtää, ettei kyseessä ole mikään ilmaston kaltainen luonnonlaki, ettei ole mitään syytä, miksi tämän täytyisi olla näin. Että enemmistö kansasta – että tilastollinen enemmistö tilastollisesta minusta – haluaa että asiat ovat juuri näin typerästi.

Niin onhan se aikamoista.

Ihmiset kommentoivat, mitä siitäkin tulisi, jos kauniit viinipullot sotkettaisiin varoitustarroilla. Tässähän ei sinänsä ole mitään uutta. Onhan tietokoneisiinkin liitetty jo vuosikaudet Windowsista varoittavia merkkejä.

[Huijasin, keksin tuon otsikon vasta jälkeenpäin.]

11 on viitsinyt kommentoida:

Olikohan se jossakin Hesarin liitteessä vai missä, kun tuosta Veeti-nimen yleistymisestä kirjoitettiin. Veeti Kallio tosiaan on käynnistänyt Veeti-nimen suosion. Laulajan oma nimi ei kuitenkaan ole Veeti vaan Veli-Matti.

Anna Eriksson ei ole Raumalta vaan Ihodesta eli Pyhärannasta, kuten tunnettua.

7/06/2006 02:46:00 ip.  

"Anna Eriksson ei ole Raumalta"

Kuten tunnettua, ei pidä ikinä uskoa mihinkään, mikä alkaa sanoilla kuten tunnettua [se kun tarkoittaa, ettei sanojalla ole esittää oikeita lähteitä].

7/06/2006 02:49:00 ip.  

Veeti Kallio on muuttanut nimensä. En muista miksikä, enkä miksi, enkä aio etsiä, koska ketään ei kiinnosta.

Kaikki muotinimet ovat kamalia, kauniit nimet pilataan sillä, että ne ovat muka muotia. pah.
Arvaa vaan kuinka monta Lucasta ja Jensiä aloittaa koulutiensä noin viiden vuoden päästä täällä Saksassa. Nyt pitäisi myös tähän väliin arvostella saksan koulusysteemiä ja olemattomia kesälomia ja sitä että niin ja näin.

Beeteevee, Kata on muuten karsein kuulemani nimi. Juuri siksi olen valinnut sen internet nimekseni. Kukaan ei voisi ikinä kuvitella että kutsuisin itseäni Kataksi. Kauheaa.
Nyt olen paljastanut itseni. Hei vaan kaikki!

7/06/2006 03:51:00 ip.  

No Pyhäranta nyt on melkein Raumalla, ainakin jos asiaa tarkastelee Saksasta saakka.

Minä muuten lähetin tämän jo, mutta tulikin herja, että yhteys on katkennut tai jotain muuta soopaa. Ei kai se kilpailijoiden bännäys ole vieläkin päällä?

7/06/2006 03:59:00 ip.  

No mutta onhan täällä nyt kuitenkin hyvä asua kun on metsääkin ja kaikkea.

7/06/2006 04:09:00 ip.  

Veeti Kalliokin oli vielä 80-luvulla tavallinen kaveri ja nyt ihan kilahtanut. Sen uusi nimi on jotain ihan sairasta(enkä rupea etsimään, kun ei tuo Katakaan viitsinyt auttaa)ja kertoo minusta jonkinasteisesta psykoosista.
Inhoan muotinimiä! Vanhat perusnimet on loppujenlopuksi aivan mahtavia. Janne ja Pekka ja Mikko jne.
Kata on kyllä melko hupaisa, tshihihii!
-minh-

7/06/2006 04:36:00 ip.  

Miksi siihen edelliseen postaukseen ei voinut kommentoida? Haluan aina kommentoida.

Tämä on kommentti.

7/06/2006 08:22:00 ip.  

[Olen jossain konsulttifirmassa uraseminaarissa ja täällä on näemmä avoin wlani!]

Ala-asteella oli kerran yksi Kata. Minusta se on kiva nimi.

Metsää, niin, minähän puhuin juuri luonnosta.

Kervå, kappas. Minun postilaakkoni oli tukossa, mutta ei se ole ennen kommentointia estänyt.

7/06/2006 09:01:00 ip.  

Eikun ihan totta, miten sait estettyä kommentoinnin tuosta kilpailijoilta kielletyssä postauksessa? Kaikkialle muualle onnistuu, vaan ei siihen. Minä luulin, että siinä sen postauksen vitsi oli oikein alleviivattuna!

7/06/2006 11:57:00 ip.  

Hitto, olinpa hauska. Ja nyt menin pilaamaan kaiken. Minulle käy aina näin ja kaikessa.

7/06/2006 11:59:00 ip.  

Miten niin ketään ei kiinnosta? En ole kuullutkaan Veetin uudesta, sairaasta nimestä. Yritin jo etsiä sitä mutta turhaan. Siispä kertokaa jo.

7/07/2006 03:52:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds