Kotimatkaraportti

Jos kaikki mitä ikinä
on enemmän kuin koskaan –
vain hitonmoinen kipinä
voi tulen tuoda loskaan.


Huh, sainpa syljettyä ulos tuon riivatun riimittelyn ja kykenen taas kirjoittamaan järkeviä asioita. Viime aikojen herkistelyn kyllästyttämien ja tilauksen keskeyttäneiden lukijoiden riemuksi tämä teksti olkoon hyvin asiapitoinen.

***

Mietin, kuinka pelastaa edellisessä tekstissä esiintyneen holokaustivitsin, jos kukaan ei ymmärrä nauraa. Kiljaisemalla epätoivoisesti, että hitto, kerroin sen vahingossa väärin päin.

Aivan kaikissa vitsikirjoissa ei sentään kerrotaan sitäkään, mitä sitten tehdään, jos. Vähän niin kuin Fox pohtii vakavissaan, mitä jos Hussein sittenkin salakuljetti JTA:t Hizbollahille.

***

Onnistuin melkein mokaamaan kotimatkani. Bussi oli myöhässä ja sain juosta junaan tietämättä, onko se oikea. Perässä luki Dortmund, ja minä olin matkalla Düsseldorfiin. Siinä istuin tunnin miettien, mitä jos juna olikin väärä.

Mönchengladbach on risteysasema, jossa mietin, että voisin jäädä pois, sillä tästä ainakin kulkee lukuisia junia Düsseliin. Vaan maltoinpa sentään ja junan ohittaessa opastinkyltin silmäni löysivät Düsseldorf HBF -tekstin ja kaikki oli jälleen hyvin.

Tai no ei aivan kaikki, mutta siitä saa oman postauksensa.

***

Kaivoin vessassa farkut ja takin laukusta ja tungin shortsit tilalle. Lentokoneissa on viileää ja näin olisi todennäköisempää, että laukkuni ei olisi liian ylipainoinen.

Eikä olllut.

Minä tunnen lievää ylemmyyttä kaikkia nyyppiä kohtaan, jotka piippaavat metallinpaljastimessa. Turvamies katseli kameraani hieman epäillen. Pyöritteli ja puntaroi. Kysyi sitten lopulta tiukkaan sävyyn: "Vai että kuusi megapikseliä?". Myönsin.

– Hmph, minulla on edellinen malli; siinä on vain viisi, jatkoi.
– Oletkos ollut tyytyväinen, kyseli.
– Kyllähän minä, hyvä kamerahan tämä on, tunnustin.


Taxfree-myymälässä kävin kääntymässä sen verran, että ruiskautin parfyymiä kämmenselälleni. Lentomatkailuun kun kuuluu ripaus glamouria.


***

Kone oli uusi, Airbus A320 -koneiden toimitusten kerrottiin alkaneen viime syksynä. Kaikkiaan Air Berlinillä, Saksan toiseksi suurimmalla lentoyhtiöllä, on kovin nuori lentue: koneiden keski-ikä on kolme vuotta. Lentoemännätkin naispuolisia, nuoria ja pitkähiuksisia. Finnnairilla on tavan takaa vanhoja tätejä ja German Wingsillä pelkkiä äijiä.

Ei sillä, en lainkaan pidä Air Berlinin graafisesta ilmeestä.

Koneen mainostettiin olevan rungoltaan 20 senttiä vanhempia malleja levämpi, mutta jalkatilaa taisi olla vastaavasti vähemmän. Melutaso lieni inauksen totuttua alempi.

Hintaan kuulunut sandwichi alkoholittomine juomineen oli oiva, ja tilkka Fernet Brancaa maksoi euron. Varsinaisesti Fernet Menta on kyllä parempaa.

***

Ja mitähän. Viime yönä heräsin ja ihmettelin, mistä huoneeseeni on tullut toinen ovi. Saksan kämpässä kun ei ollut kuin yksi, mutta täältä pääsee niin eteiseen kuin keittiöön.

Poikkesin Lidlissä ja huomasin, että tavarat olivat paikoillaan, mutta hinnat pyöristetty ylöspäin. Bratwurst-teksti oli käännetty hurmastuttavasti braatvurstiksi. Kassat olivat eri mallisia kuin Saksassa. Siellä ne on muotoiltu siten, että kärryt saa kätevästi kassan perään pakkaamista varten, mutta täällä noin ei ollut. Affordanssin puuteko saa ihmiset tunkemaan tavaraa suoraan laukkuun ja tukkimaan kassat.

Brändikamaa oli tarjolla selvästi Saksaa enemmän.

Ja viinihylly puuttui.

***

Enkä saanut opiskelijakorttiini uutta tarraa ennen kuin elokuussa. Mutta voithan sinä käyttää viimevuotista, täti lohdutti. Yeah, right.

***

Ja kun nyt kerran asialinjalla ollaan, niin todetaan sekin, että tietenkään hiljattain kirjoittamani ei kestä älyllistä tarkastelua. Jos siis sanotaan

Löydän sinut,
kun sitä vähiten odotan.

Ja siksi en löydä sinua.


ja ajatuksena on, että toinen odottaa löytämistä koko ajan niin kovasti, ettei hetki, jolloin hän sitä vähiten odottaisi tule koskaan. Niin silloinhan hän odottaa vähiten koko ajan.

1 on viitsinyt kommentoida:

> Finnnairilla on tavan takaa
> vanhoja tätejä

Finskillähän se menee niin että vanhat veteraanit vetelee niitä reittejä josta tienaa hyvin. Ne nuoret ja nätit painelee kotimaan reittilentoja eestaas, kunnes kokevat metamorfoosin vanhaksi kurpaksi, ja sen myötä kelpaavat pidemmille lennoille.

7/28/2006 08:32:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds