Kesäkaupungissa

Minä, joka keväällä niin hehkutin täkäläisellä kesäyön tuoksulla. Ja havahduin yhtäkkiä ymmärtämään, että heinäkuu on puolivälissä.

Kalvava aavistus, että tuhlaan nuoruuttani.

Suomessa mikä tahansa kyläpahanen keksii paremman puutteessa kutsua itseään kesäkaupungiksi.

***

Ovatko täkäläiset kärpäset huonompia kuin suomalaiset, vai olenko vain elämäni kunnossa? Kun kärpänen lentää kahdenkymmenen sentin päässä seinästä ja minä tartun kirjaan ja paiskaan sen menemään niin, että kärpäsmokoma liiskaantuu selkä seinää vasten. Tai kun nappaan kiinni tylysti ilmasta kesken kaiken.

Hurmastuttavinta täällä on, että illalla voi istuksia ulkona, eikä hyttysiä ole käytännössä lainkaan. Tulikärpäsiä näkyy ajoittain.

Että kai tämäkin ihan hyvä kesäkaupunki, vaikkei uimaan pääsekään.

***

Kokeet menivät jotakuinkin niin hyvin kuin näillä resursseilla saattoi toivoa. Jälleen kerran vastausajan kanssa teki tiukkaa ajattelua vaativissa tehtävissä, mutta onneksi sentään harjoittelen liki päivittäin ajattelematonta kirjoittamista.

Olen jotenkin jäänyt koukkuun ajatukseen, että kokeisiin tulee mennä ärtyneessä kofeiinitokkurassa mielellään useamman vähille unille jääneen yön jälkeen ja kohtalaisen tyhjällä vatsalla. Sillä raivolla sitten.

Niin, että helteestä huolimatta aamulla viluttaa ja jalkoja särkee siinä määrin, että on puettava villasukat.

[Minulla alkaa särkeä jalkapohjia, jos en nuku.]

Hupaisinta sittenkin, kuinka valveen rajamailla kuulee hupsuja ääniä. Niin kuin tämäkin rimpsu, joka aina joskus hyppää mieleen kummittelemaan:

Se, jonka tiedät olleen,
pelkäät menneen
ja toivot tulevan.

Hurinan helpotukseksi avasin nyt viimein, helvetti, sen pullon [julkaisen tämän päivällä, sillä netti oli viime yön poikki]. Riemua vain hillitsee, että olen mennyt syömään kaiken palasokerini enkä jaksa enää ostaa uutta pakettia, kun en kuitenkaan ehdi syödä kaikkea.

Saatan kirjoittaa tästä joskus enemmän, mutta siltä varalta, etten, mainitsen, että on tuhoisaa tietää tulevaisuutensa.

***

iPodiani huollosta odotellessani olen kuunnellut jälleen euron aikoinaan maksanutta taskuradiotani. Muistan, että lopetin sen käytön syksyllä. Muistikuvani oli, että se ei toiminut kunnolla.

Totta on, että se pätkii, jos vauhti nousee yli 20 km/h:n – eli ei sovellu kunnolla käytettäväksi minun kävelytahdillani. Mutta kotona oleillessa ja tislatessa [ei näitä typoja henno korjata] se toimii vallan mainiosti.

Koko totuus on se, että syksyllä minulla ei ollut mukana kuin huonosti korvissa pysyvät in-ear-tulpat, ja se oli yksi syy, miksi radionkuuntelu jäi. Voi, kuinka saattaisikaan muistaa syy–seuraussuhteet kokonaisia eikä tehdä vaillinaiselle tiedolle perustuvia päätöksiä pohjaten huteriin oletuksiin, joita luulee koko totuudeksi.

En ole pitkään aikaan kyllä selannut suomalaisiakaan radiokanavia läpi [tämä on sellainen malli, jossa on napit search ja reset], mutta uskoisin, että täällä radiosta tulee enemmän kuunnelmia ja klassista musiikkia. Tuntuu, että jatkuvasti törmää molempiin.

Saksalaista kevyttä musiikkia on hankalampi löytää englantilaisen sonnan seasta, mutta ajoittain olen törmännyt vallan herttaisiin schlagereihin. Sellainenkin, jossa tyyppi toteaa, että enteks paras paikka maailmassa on tietenkin Hampuri. Ja oikeastaan myös seuraavaksi paras. Sen jälkeen ei tulekaan pitkään aikaan yhtään mitään. Ja mitä sen jälkeen tulee, niin mitä sitten.

Tiedä sitten, mahtoiko tuo [<- katso, Kervå] olla ihan valtakunnallinen hitti. Mitä siitäkin tulisi, jos vaikka Matti&Teppo tekisivät vastaavan kappaleen Turusta. Vaikka eräiden tulkintojen mukaan Saksan Turku on München.

2 on viitsinyt kommentoida:

"Kun kärpänen lentää kahdenkymmenen sentin päässä seinästä ja minä tartun kirjaan ja paiskaan sen menemään niin, että kärpäsmokoma liiskaantuu selkä seinää vasten. Tai kun nappaan kiinni tylysti ilmasta kesken kaiken."

Muistatko radioaktiivisen hämähäkin purreen sinua viime aikoina?

7/12/2006 01:12:00 ip.  

"Tiedä sitten, mahtoiko tuo [<- katso, Kervå] olla ihan valtakunnallinen hitti."

Aivan loisteliasta pronominipesyeen käyttöä.

Saksalainen musiikki on aina raskasta, nimittäin raskasta kuunnella :)

7/12/2006 03:55:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds