Ison raudan taipuessa

Olen kertonut, että yllätyn aina, kuinka kovasti pidänkään vanhoista teksteistäni. Tämä on niiltä ajoilta, kun vielä uskalsin kirjoittaa itsestäni. Osallistunpa ihan uhalla Runotorstain minuus-aiheeseen. [Uudistumisaiheeseen en löytänyt mitään soveliasta kierrätettävää, kumma kyllä.]


Olen soimattu kattila.

Sellainen, jossa
on teflonpinnoite (kulunut)
ja punaisena hohkaava sydän.

Sellainen, jossa
on nerokas, joskin vaikeakäyttöinen,
kannenavausmekanismi
ja joka joka pitää paineet sisällään.

Sellainen, joka ei varoita etukäteen:
ei vihellä, vingu, eikä vikise,
vaan räjähtää lopulta äkkiarvaamatta.


Tuo kulunut niinku pyytää ovelasti anteeksi, että onhan ei aika vanha juttu, verrata mitään tefloniin. Sellainen, jossa on liukuovi. Voisin vannoa, että Saara ei voi sietää Ultra Brata. {Äh, jos sinä haluat matkia Sellistiä, joka kommentoi jatkuvasti Turistia, niin muista toki, että hän ei kertaakaan tehnyt sitä oikeasti.}

***

Kuten osa lukijoistani tietää, tämä blogi on anonyymi. Muut tietävät sitten jotain muuta. Päätin alun perin epävirallisesti, että siinä vaiheessa, kun tänne aletaan saapua minun nimeäni googlaamalla, olen hävinnyt pelin.

Nyt tuo aika on tullut.

Tänne on tänään löydetty jo viidesti hakusanoilla Olli Pekka Kalllasvuo blogi. Tämä ei voi jatkua näin.

***

Lohdutukseksi pikainen katsaus blogilistan uutuuksiin. Katsoin kerran tapani mukaan apaattisena uutisia. Siellä puhuttiin paperiteollisuudesta ja kuvattiin uljasta mäntymetsää.

Siellä honka humisee, tokaisin JCP:lle kuin selventääkseni [whee, JCP on back – villiintynyt fanityttö]. Ja kongi kumisee, jatkoin ymmärtäen, että jos ensimmäinen lausahdukseni oli ollut vain neutraalin epäoleellinen, nyt olin vaipunut jo vankasti pakkasen puolelle. Yleisö odotti kuumeisesti: kuinka se aikoo nostaa itsensä tästä suosta, pelastaa kasvonsa tai edes niiden raapaleiset rippeet.

Ja iso rauta taipuu, tokaisin puolen sekunnin kantavan tauon jälkeen. Se riitti, se toimi: aikaansai helpottuneen hymähdyksen ja nosti lopputuloksen niukalti plussalle. Saatoin jälleen hengittää.

Niin, tämän blogin kuvia katsoessa tulee mieleen, kuinka iso rauta taipuu.

Irc-galleria, tuo stalkkereiden päätyökalu Koulukaverit.comin ja Spes Patriaen rinnalla, on jo jonkin aikaa antanut käyttäjiensä kirjoittaa omia päiväkirjoja. Mutta nyt nuo on viimein lisätty blogilistalle. Galzun blogi listaa uusimmat merkinnät kaikista palvelun käyttäjien julkaisuista. Hurmastuttava läpileikkaus sukupolveen, josta en tiedä enää yhtään mitään. Tämä on parasta sitten valmiiksi möyhennetyn purukumin.

Ja siinä, ystäväiseni, olivat kaikki uudet kiinnostavat blogit. Se tuore miehillä leikittelystä voimansa ammentanut ÜTN-blogikin ehti jo lopettaa. Laajemmin ajatellen edes itse MATilla ei mene järin hyvin, kun jopa Lordi Boredom kirjoittaa:

Luitte oikein. Ylempitasoinen. Jatkossa luovun markkina-arvoteoria käsitteistä tyystin, ne ovat loppujen lopuksi hieman liian riittämättömät kuvaamaan ainakaan minun menestymistäni naisten suhteen


Ei kun hups, tuohan olikin vain unta, takaumaa viime vuodelta. Ehken minä sittenkään voi aivan vielä lopettaa. Mutta sovitaan, ettette kerro kellekään.

[Hieman kateellinen olen kyllä Jobsille, kun se saa julkaista mielensä mukaan U2-versioita soittimistaan, mutta kukaan ei jaksa uskoa minut Eläkeläiset-kännykkämallistooni.]

6 on viitsinyt kommentoida:

En voi sietää Ultra Brata.

6/07/2006 07:13:00 ip.  

Taas se tapahtui. Ihan viattomasti tässä tankkasin kiinnostavista, uusista teflon-anynyymeista PA/Kallasvuo-blogeista kun PUM! jälleen kerran Sunrise Avenue hyökkäsi tajuntaani ennalta varoittamatta. Listalla kuulema viidentenä. Mystinen monimediayhteys.

Näin jännittävää täällä tänään.

6/07/2006 07:47:00 ip.  

Runo oli onnistunut, pidin teflon-vertauksesta, koska olit lisännyt perään (kulunut). Saa nähdä löydätkö arkistoistasi seuraavaan haasteeseen sopivaa tekstiä.

6/07/2006 09:10:00 ip.  

Tuolta linkin takaa löytyi ihan klassikko (blogi?)merkintä. Näin viivituulia:

aattelin että ku ihmisillä alkaa loma ni mullakin olis sit tekemistä no mut eipä tietenkää. Ja ehk illal mut sillon nään markuksen ku se tulee niistä kakkatöistään. buaah. eikä mul oo senttikää rahaa ku kaikki meni eilen ku ostin vähän kaljaa :/ kikkelsson. buaah. ääh. tylsää. mutsi lähtee porvooseen, kata ja nää johonki hesyy eikä kukaan jaksa lähtee munkaa mihinkää. vähä munasta.

Buaah, kikkelsson! Lähti muuten heti käyttöön!
-minh-

6/08/2006 01:32:00 ip.  

Tuo ylittää inspiraation lähteenä jopan kysyn vaanin arkistot.

6/08/2006 01:37:00 ip.  

Meizi on Hesys. Buaah!

6/09/2006 12:23:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds