Reininmaalla on hauska ja jälleen viriämään päin olevan perinne. Nuorukaiset kaatavat koivuja ja koristelevat ne kreppipaperilla ja kiinnittävät ne sitten toukokuun ensimmmäisenä päivänä neitokaisten kotien edustalle, yleensä ulkoseinään oikealle korkeudelle. Koska ajankohta on pääsiäisen ja juhannuksen välissä, on vain luonnollista, että keitokseen on lainattu aineksia niin virpomavitsoista kuin juhannuskoivusta.

Wikipedia ei tästä puhunut
, mutta herttaisen höppänän väittelykurssin opettajamme mukaan kolme viikkoa on maaginen raja. Jos puu yhä tämän jälkeen on paikoillaan, se on merkki nuorukaiselle, että saa tulla. Tässä kohtaa opettajatar iski silmää häiritsevästi.

maibaum

Nyt ollaan tietenkin jo pitkällä kesäkuussa ja yhden tällaisen puun ohi matkatessani mietin, että eivätkö ole vieläkään tulleet ulos. Kiihkeää.

***

Koivujen lisäksi julkisivuja koristavat tätä nykyä myös liput. Saksassa ei ole tapana liputtaa juuri koskaan, sillä kansallisylpeys on edelleen kovin vaikea asia, mutta jalkapallon MM-kisat antavat sentään luvan pieneen tyytyväisyyteen.

Kuvaavaa on, että yhdellä vaihtarilla oli sytkäri, jossa luki Deutschland. Paikallinen tutor-henkilö totesi, että jos saksalaisella olisi samanlainen, häntä epäiltäisiin herkästi ainakin hiukan natsiksi. Samalla lailla kieroon katsoen suhtaudutaan jokaiseen, joka päättää käydä armeijan.

Mutta nyt MM:ien aikaan kansallistunnetta korotetaan jopa tv-mainoksin. Pätkän taustalla hulmuaa saksan lippu, ja valkoinen teksti toteaa, että paavi – se meillä jo on. Omituisesta huumoristaan tunnetut saksalaiset osaavat olla kierosti ylpeitä jopa paavista.

Liittokansleritar, sekin meillä on, valkoinen teksti jatkaa. Äkkiseltään kummastuttaa, onko siinä jotain ylpeilyn aihetta, että valtion päähenkilön paikka on omassa hallussa, mutta tulee pitää mielessä historia. Kun miettii, mitä sekin yksi kohjo itävaltalainen sai aikoinaan sotkettua, ymmärtää saksalaisten syyn tyytyväisyyteen.

Pisa-vertailu... äch, ei puhuta siitä, mainos jatkaa. Saksalaiset tuntuvat rakastavan itsesäälissä rypemistä kuin stereotyyppisimmät ATX-blogit (jossa X on [M,N]). Aina jaksetaan muistaa, kuinka huonosti vertailussa onkaan pärjätty. Onneksi oli sentään euroviisut, niin on muutakin puhuttavaa kuin Suomen erityislaatuinen eksellenssi tällä saralla.

Mutta tänä vuonna meistä tulee maailmanmestareita :-), teksti lupaa mainoksen päätteeksi. Minä en tiedä, kenelle hymiöiden käyttöoikeudesta mainoksissa tulee maksaa Saksassa.

***

Tässä hän on. Michael Ballack, Saksan maajoukkueen kapteeni. Minun täytyy paikata vajetta, joka suomalaisille lukijoilleni on väistämättä syntynyt hänen kuviensa näkemisessä, sillä Suomessa hän ei oletettavasti korista joka ainoaa mainosta ja lehden kantta.


kapitän

Ja nyt vielä sivussa avauspelistä, voih.

***

Minun ilmeisesti kuuluisi pyrkiä innostumaan jalkapallosta, täällä kun jopa naiset käyvät aiheesta aivan kuumina. Kun opettajamme kertoi olevansa kolme seuraavaa viikkoa pois, koska sai järkättyä jonkin ihmeen säädön kautta itselleen lippuja peleihin, seurueen naispuoliset [minä mittenkään äijien kanssa, tiedättehän] olivat täysin täpinöissään, että mitä, menet ihan paikan päälle katsomaan, wau.

Sen verran ymmärrän, että jos Saksa vaikka sattuisi kohtaamaan Hollannin, ei kuuluisi kävellä ympäriinsä oranssisessa paidassa.

***

Täällä tapaa ajoittain tyylikkäitä kadunvarsimainoksia tärkeistä asioista kuten nälänhädästä, aidsista ja sen sellaisesta. Olen ottanut muutamia valokuvia ja julkaisen niitä joskus ehtiessäni. Tämänkertainen kyllä tuntui menneen jokseenkin ohi.

purjo

Tärkein ainesosa!

Älä anna aidsille mahdollisuutta.

Tarkoittaako tämä, että me jotka olemme aidsin pelossa jo tyystin jättäneet lihan ja siirtyneet puhtaasti vegelinjalle, olemme edelleen vaarassa leikitellessämme silloin tällöin vallattomasti purjonipulla. Eikö tämä mene jo vähän pelottelun puolelle.

En sittenkään kyennyt vastustamaan kiusausta ja luoda omaa versiotani. [note to self: kuvien kanssa sährääminen on sen verran hidasta, että tästä lähtien vain todella hyvien ideoiden tapauksessa, jooko]. {Sinä olet vain niin kovin kokematon kondominrullaaja.}


leka

Tärkein työkalu!

10 on viitsinyt kommentoida:

Kyllähän kaikki ovat näiden puiden ohi matkanneet, mutta kuinka monen ohi tällainen puu on leijaillut. Blogissakin taisi tulla asiasta jotain mainittua taannoin.

6/08/2006 11:40:00 ip.  

Minulla oli kerran eroottissävytteinen uni, johon liittyivät sekä purjo että kumihanskat. Viitanneeko tämä johonkin salaiseen sisäiseen saksalaisuuteni vai ihan vaan omituiseen unimaailmaan?

6/09/2006 09:43:00 ap.  

Jos postaus saa naiset puhumaan eroottissävytteisistä unistaan, siinä on tehty jotain oikein. Tämä menee jatkoanalyysiin..

Kyllä tämä viittaa nähdäkseni omaan omituisuuteesi. Minä kun näin viime yönä unta vain berliiniläisestä panttivankitrilleristä, jonka keskelle yllättäin satuin osumaan. Ei ollut edes söpöä kaappajatarta, jonka kanssa tukholmoida.

6/09/2006 11:41:00 ap.  

En muista matkanneeni yhdenkään kuvailemasi kaltaisen puun ohi. Ei meillä Kölnissä... ;)

Salaperäisen mainoksen vauva on oltava siis Ballack. Kyseessä on sanomalehti, joka mainostaa itseään sloganilla "suuria uutisia, pieni koko" ja mainoskuvissa on julkkiksia vauvannaamoineen. Oot varmaan nähny? Syksyllä kampanjassa oli valtionpäämiehiä Bushista Merkeliin ja tänä kesänä vuorossa ovat ilmeisesti jalkapalloilijat. Oon nähny kaks tämänkesäistä naamaa ja toisen tunnistin Oliver Kahniksi (ainoa saksalainen jalkapalloilija, jonka kuvan muistan nähneeni jossain). No niin, jutun pointti on siis, että oon ihmetelly, kuka se tummahiuksinen vauva on ja vastaus on nyt löytynyt.

Kivaa päästä MM-kisoja pakoon. Katoin vähän aikaa sit ikkunasta ulos ja naapuritalossa joku on ripustanut ikkunastaan lähes alakerran naapurin ikkunan peittävän Saksan lipun... Intoa riittää.

Mutta joo, ajatus pätkii ku selittää liikaa, joten lopetan.

6/09/2006 12:05:00 ip.  

Ai niin, hienon mainoksen olit väsänny! Meilläpäin on tuota sarjaa nähtävissä myös - kohteena banaani ja tekstinä "keine dumme Ausrede" tai jotain.

6/09/2006 12:07:00 ip.  

Jos postaus vielä saisi naiset näkemään eroottissävytteisiä unia, niin aina parempi!

Tai no, pelkkä PA:n ajatteleminenkin voi tietysti saada herkät mielet virittäytymään...

6/09/2006 12:18:00 ip.  

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

6/09/2006 03:34:00 ip.  

Jopas nämä kommentit nyt jumittavat.

Oleellinen sisältö oli, että matkustin Kölniin asian selvittääkseni ja kohtasin Viilan mainitsemat mainokset. Tarjolla oli kurkkua, banaania ja porkkanaa. Tiedä sitten, millaisia unia mainoksen luojalla on tapana nähdä.

[Faktahan on, että PA:kin herkkämielisyyksissään ajoittain huomaa näkevänsä PA-viritteisiä eroottissävyitteisiä unia. ]

6/10/2006 12:39:00 ap.  

Ai jaijai jai jai... mitä sä oot taas mennyt tekemään. Tuosta hammerista puuttuu tuo virallinen paksunnos tuosta kumin alusta. (ja mikä hiton dropshadow tuon on olevinaan, purjolla on ihan 3D-varjo)

6/10/2006 09:13:00 ip.  

On siinä paksunnos. Valokuvasta se on napattu. [mutten kerro, mitä käytin täytteennÄH].

Tee ite varjosi ensikerralla.

6/10/2006 10:02:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds