Ei tipu

On hyvin koleaa olla nähnyt joku kauan ennen kuin hänestä tuli mitään.

Ja jos ei sitten koskaan tullut, aiheesta voi sentään kirjoittaa puolivillaisen blogimerkinnän satunnaiselle sunnuntaipäivälle.

Olin yläasteen viimeisellä luokalla, kun Marco Bjurström vieraili koulussamme tanssiryhmineen kaikkineen. Hän oli liikkeellä tupakanvastaisesti ja muutenkin peruspositiivista ja aktiivista elämänasennetta kauppaavasti.

Lähinnä minulle jäi esityksestä mieleen, että hän oli yllättävän pitkä ja vaikutti ihan fiksulta.

Mukanaan hänellä oli stepup-tanssiryhmäläisiä, jotka tanssiatäräyttivät muutaman kappaleen aina silloin tällöin. Muistaakseni nahka-asuissa vedetty Let Me Entertain You aiheutti sittemmin rohkeudellaan pienen kohun, joka laantui vasta kun kevätjuhlan tanssiryhmä pisti paremmaksi.

Mukana joukoissa oli myös hehkeä pikkutyttö, minua muistaakseni vuoden tai kaksi nuorempi Diana Anttila, joka laulaa luikautti meille yhden kappaleen, vaikka olin varsin varma, että kyseessä oli playback. Marco hehkutti, kuinka ahkera ja täydellinen tämä myös Tipuksi kutsuttu tyttö oli. Kuinka hän lauloi ja tanssi ja treenasi ja viihdytti ja kuinka hänen keskiarvonsa oli silti [ojentaa mikrofonin tytölle] yhdeksän piste viisi tämä sanoi ylpeänä.

Yleisö hurrasi.

Amatööri, tuhahdin kädet puuskassa kuin paraskin spettaripoliisi ja mietin, että toisaalta ihan hyvin ihmiselle, joka puhuu desimaalipisteistä.

Laulun nimi oli Rakkauden top ten ja se meni näin:


Sillä tää on mun
rakka-uuden top ten.
Sinä olet sen
listan ensimmäinen.

Heti tunnistin
ensirakkauden;
hitti kuuma
ohittaa muut.


Show'n loputtua kovimmat jätkät menivät kärttämään Dianan kännykkänumeroa, ja taisipa tämä mennä sen joillekuille antamaankin. Kuulemani mukaan joku soitti Dianalle, kun hän oli jo paluumatkalla bussissa [yläasteeltani oli kuitenkin matkaa Helsinkiin] ja hän parahti soittajalle, miksi ihmeessä olikaan mennyt antamaan numeronsa.

Julkisuus ei tule yksin, kuten me kaikki blogaajat tiedämme.

***

Diana Anttila ei jäänyt yhden hitin ihmeeksi, hänestä kuultiin vielä. Viikkoa paria Marcon vierailun jälkeen törmäsin hänen musiikkivideoonsa MTV3:lla juuri ennen kymmenen uutisia. Praimeimmista praimeinta aikaa, kuvittelisin. Laulussa kerrottiin vihreästä miehestä tähän tapaan:

Sä oot mun vihree mies,
Babylon five.
Sua etsii kai X-files
ja FBI.

Mä susta ylpee oon,
vaikk' leijailetkin.
Toiset naurakoot,
mä sain sankarin.


Rakkauden top-teniä en nähnyt enää ikinä missään, ja myös Vihreä mies unohtui nopeasti parin viikon hevirotaation jälkeen.

Seuraavan kerran asia palasi mieleeni vasta vuoden 2003 missifinaaleja katsoessani. Siellä oli mukana kaksi Anttilaa, sisarukset, ja vakuuttelivat, että kotona on kolmas kasvamassa, ja että tämä tulee ja voittaa koko jutun seuraavana vuonna.

No, eipä tullut, enkä koskaan saanut tietää, onko Diana Anttila Jenni ja Saana Anttilan sisko.

Tai siis en olisi saanut, ellen olisi jaksanut googlata asiaa ja huomata, että hänestä on käynnissä pitkä keskusteluketju, johon myös isosisko Saana on osallistunut. Jollain tapaa kiehtova juttu tämä internet.

Ehkä pitää katsoa FC Venus joskus kuitenkin.

***

Kun nyt popista on jälleen puhe, mainitsenpa innostuneeni viime aikoina Rosenstolz-nimisestä täkäläisyhtyeestä. En tiedä, kuinka epäuskottavia he mahtaavat olla, mutta onhan se mies sentään homo, että kai niillä jotain tyyliä on.


Uudessa Ich bin ich (wir sind wir) -kappaleessa on samankaltaista nousukiitotunnelmaa kuin aiemmin kehumassani Crashin New Yorkissa. Harvoin olen yhtä iskevää, muttei silti täysin puuduttavaa poppikappaletta kuullutkaan. Se soi taustalla bändin kotisivuston alkusivulla akustisena versiona, josta puuttuu sinkkuversion kiva pianoriffi.

Das bin ich, das bin ich –
das allein ist meine Schuld.

Ich bin jetzt, ich bin hier, ich bin ich –
das allein ist meine Schuld.

[Mikä minä enää muka olen naureskelemaan Asikaisen lyriikoille, kun tällaista kehtaan kehua. Niistä ajoista, kun laulunsanoissa oli vielä sivulauseita, kertoo blogimaailman kiistatta kiinnostavin uutuus Hei huudanko sen.]

Myös vanhemmalla Herz-levyllä on monta toimivaa kappaletta, kuten Willkommen [real-video] ja mukavasti kasvava Liebe ist alles [real-video]. Valitettavasti Suomen iTunes ei noita levyjä sisällä, enkä ole viitsinyt hankkia saksalaista luottokorttia, joten en tiedä, kuinka voisin ostaa nuo kappaleet.

[Joku väitti, että niitä myytäisiin kaupassa joissain muovikoteloissa, mutta tuntuu vähän kummalta ajatukselta. Ei kai kukaan jaksaisi itkeä karkkien tuplapakkaamisesta, jos maailmassa tosiaan myytäisiin musiikkia fyysisissä paketeissa.]

***

Tapaus Maalainen on kiinnostava sekin. Ensin sieltä linkitettiin tänne, sitten linkin sisältänyt juttu poistettiin. Nyt se on lisätty muokattuna. Mutta ihan varmasti siellä tituleerattiin PA:ta alunperin yhdeksi blogimaailman johtavista humoristeista, joohan.

En minä teistä tiedä, mutta minulla oli tuota edellistä kirjoittaessani samanlainen olo kuin läpimurtohittini, Niksi-Pirkka-postauksen, aikaan. Konseptihan on hyvin samanlainen.

En pystynyt pitämään pokkaani, kun päivällä kaupungilla kävellessäni sain alkuperäisen idean. En voinut nukkua kirjoittamatta juttua, vaan nousin kahdelta yöllä naputtamaan sen valmiiksi. Ja purskahtelin yksikseni ääneen.

Äh, kumpi on säälittävämpää: nauraa omille jutuilleen vai kertoa siitä, että nauraa omille jutuilleen?

3 on viitsinyt kommentoida:

Sen kerran kun sattumalta tsekkasin uutuuksia ja bongasin jotain tuttua, sen kerran kommenttini sensuroitiin. Tai sitten vain unohdit säätää moderoinnin asetukset. Paas käyden kattomassa.

2/19/2006 06:14:00 ip.  

olin dianan rinnakkaisluokalla ja hän esiintyy edelleen, laulaa eräässä suositussa bändissä ja tanssii kuuluisan dragartistin taustalla. me tiedettiin kyllä jo koulussa että hänestä tulee esiintyjä. missikisoista ei kuulemma ollut koskaan kiinnostunut kun on niin lyhytkin

8/27/2008 10:04:00 ip.  

olin dianan rinnakkaisluokalla ja hän esiintyy edelleen, laulaa eräässä suositussa bändissä ja tanssii kuuluisan dragartistin taustalla. me tiedettiin kyllä jo koulussa että hänestä tulee esiintyjä. missikisoista ei kuulemma ollut koskaan kiinnostunut kun on niin lyhytkin

8/27/2008 10:04:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds