Vihreä tuli

Kun lapsena neuvottiin, että katso vasemmalle ja oikealle ja vielä kerran vasemmalle ennen kuin ylität tien.

Niin minä ihmettelin, miksi kummassa. Oikealle katsominenhan olisi kriittisempää, sillä silloin täytyisi katsoa kauemmas tulevaisuuteen, koska tuo kaista ylitetään myöhemmin.

Tällaista poliittista piilovaikutusta tarhoissa ennen vanhaan.

Vasta yläasteella aloin miettiä sinänsä triviaalisti, että koska valolla kestää aikansa saapua kohteesta silmään, näemme kaiken aikaa useista aikakausista koostuvan kollaasin.

Sittenkin viime kesänä Kyprokselle eksyttyäni olin hukassa väärästä suunnasta hyökkäävien autojen keskellä. Olisi opettavaista kokea moista useammin ja laajemmalti. Nähdä tottumuksien merkitys.

***

Osallistuin minäkin sitten meemiin ja hankin punaista maitoa. Täkäläisessä kaupassa, jossa maito myydään lämpimässä, punainen tarkoittaa vähärasvaisinta. Olisiko 1,3-prosenttista. Sinisessä sitten kaksi ja puoli.

Kaikkien yleissivivistyneet tietenkin miettivät tässä kohtaa englantilaisia maitojen värikoodeja 80-luvun lopulta. Siellä miedoin oli sini-, keskivahva puna- ja vahvin mustakorkkista. Äkkiseltään huomataan, että vastaavaa käytäntöä sovelletaan emmental-juustojen vahvuuksiin.

[Minusta on tullut mies – syön nykyään emmentalia.][Lapsena kotona oli aina isän ja äidin juustoa, emmentalia ja edamia. Enää vuosiin ei ole ollut, kun isä ei enää syö tai jotain, en tiedä.]

Ja jos muistetaan, että Sveitsi on tunnettu juustomaa, ei ole ihme, että laskettelurinteet luokitellaan samoin värikoodein.

Paitsi että joskus käytetään vihreää übernüüpän tunnuksena. Miettikää sitten, haluaisitteko vihreää maitoa.

[Jos, niin minulta saatte.]

Vihreähän viittaa muualla maailmassa aloittelijaan. Minua huvittaa kovasti, kuinka Alanis Morissette laulaa One Hand in My Pocketissa:

I'm green but
I'm wise.


Ai vähän niinku Osmo Soininvaara?

***

Joku viisas on sanonut, etteivät kovat jätkät enää kirjoita blogeja, vaan ainoastaan Wikipediaa [ jostain syystä minusta tuntuu, että tuo ei sittenkään kelpaisi Jack Bauer -läpäksi]. Suomalaisista blogeista löytyy varsin vähän juttuja: edes Schizo-Blogia ei mainita. Lehti sentään.

Hilkulla oli näemmä myös, että Pää auki olisi huolittu mukaan. Vaan rannalle jäätiin, kuten tapoihin kuuluu. Otteita aiheesta käydysta keskustelusta:

ei sovellu Wikipediaan – varsinkaan jos PA rikkoo tekijänoikeuksia.

Wikipediaan tarvitaan ehdottomasti lisää paskaa.

Voisi yhdistää vain johonkin Internetin marginaalikulttuuriartikkeliin

Alapääkulttuuri ei sovellu Wikipediaan.

Lisäksi PA-sarjakuvat [?? -PA] eivät ole edes milläänlailla hauskoja.


Kuinka vain, nyt tarvittaisiin päätöksiä seuraavasta Kuukkeli-gaalasta. Saatan tulla Suomeen kevään aikana, mutta lennot pitäisi varata pikapuoliin, jottei tulisi turhan kalliiksi.

Butt-Janne ei tunnetusti ole tällä kertaa järjestämässä, mikä on kaiketi vain hyvä asia, sillä hän ei enää edes linkitä tänne. Kun mietin, millainen vaiva tuon sivupalkin säätämisessä on, yllätyn aina, kuinka joku jaksaa varta vasten poistaa linkin. Luultavasti hänellä on kuitenkin jokin leetimpi systeemi käytössään tai sitten olen vain nykyään niin huono.

Tosin jos se jää noin myöhäiseksi kuin vuosi sitten, niin menee vähän nihkeäksi. Minulle kävisi parhaiten tuossa 31.3..

***

Tuli tuosta mieleeni, että myös moni uskollinen linkittäjäni on valitettavasti harventanut merkittävästi bloginsa päivitystahtia tai tyystin lopettanut. Ei ole kuulunut mitään Kätsänäppärästä, ei Latteuden kutsusta liioin. Eikä sekään yksi arkisia kysymyksiä listannut, jonka nimeä en nyt muistaa, ole päivittynyt aikoihin.

Elämä ja teot on vähintään tauolla, Molekyyli ja Aivan sama lopettaneet. Mitä tämä tällainen pelleily on? Minä tarvitsen teitä! Te nostatte sijoitustani linkatuimmat listalla, jolla valun jo nykyään lähemmäksi kahta kymppiä.

[Mitä, kolme lopettanutta tilaajaa eilen? Älkää minulle kostako, vaan Tanskalle.]

***

Näin tämä taas venähti. Ehkä pääsemme asiaan ensi kerralla. Otin valokuvatkin jo. Muistaessani mainitsen, että on perin hupsua, kuinka luovasti Creative on uudelleenmääritellyt podcastingin iPodiin viittaavan pod-osan.

Mitä se oli, Personal On-demand Darstellung tai jotain muuta yhtä väkinäistä.

1 on viitsinyt kommentoida:

"olin hukassa väärästä suunnasta hyökkäävien autojen keskellä"

Jos tuolla tarkoitit vasemmanpuoleista liikennettä, niin menepäs joskus pelkääjän paikalle esim taksiin joka sukkuloi ruuhkassa jamesbond-nopeuksilla. Se piristää (ja pelottaa!), kokeilin Lontoossa kerran.

2/05/2006 10:54:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds