Piirreteoria

Taleban on värvännyt pilakuvien julkaisun jälkeen Afganistanissa jo sata itsemurhakandidaattia, joiden on tarkoitus iskeä "vääräuskoisia" vastaan. Pääkohteena ovat hänen mukaansa tanskalaiset pilakuvapiirtäjät.

HS

Talebanien linja alkaa viimein hahmottua: pilvenpiirtäjien jälkeen isketään pilakuvapiirtäjiin. [Joo, pakko oli tulla tuokin sanomaan. Jatketaan.]

***

Sanon usein jatketaan lopettaessani puhelinkeskustelua. Nojoo, mut jatketaan.

Se varmaankin kielii elämän prosessimaisuudesta ja mukadynaamisuudesta.

Toisin kuin nykykakaroiden, meidän lapsuudenkodissamme kiinnitettiin huomiota myös oikeaoppiseen puhelinkäyttäytymiseen. Minulla oli tapana aloittaa keskustelu sanomalla: Moi, täällä on Sellisti [nimi muutettu]. Isä sanoi, ettei noin saa sanoa, sillä toinen ei voi näin luontevasti vastata tervehdykseen. Tulee sanoa Täällä on Sellisti, moi. [nimen muuttamisesta hän ei moittinut, sillä tuo oli hänestä hiton oiva läppä.]

[Sellisti, tsihihi.]

Paitsi, ettei isäni voinut sietää moi-sanaa. Hänestä se kuulosti ihan böndeltä. Pahinta, mitä saattoi tapahtua, oli vahingossa lopettaa hänen kanssaan käymänsä puhelinkeskustelu sanaan moi. Sulkea sitten luuri ja miettiä, huomasiko se. Jäikö se sinne puhisemaan? Seuraavan kerran tavatessa sitten analysoida kasvojenilmeestä, oliko jo unohtanut rikkeen.

Paitsi, ettei tullut myöskään sanoa Täällä on Sellisti, moi. Tuli sanoa tässä. Isällä oli sentään laivaradiokurssit käytynä, joten hän toki tiesi, mistä puhui. Vai tiesikö sittenkään?

Nykyään, kännykkäaikakaudella, sanotaan yleisemminkin Tässon Sellisti, moi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki olisivat omaksuneet isäni opin. Se tarkoittaa, että maailma on muuttunut.

Nykyään puhelimet kulkevat mukana, ovat tässä eikä täällä. Puhelin on siellä missä käyttäjä, kun ennen vanhaan käyttäjä oli siellä, missä puhelin. Nykytilanne on kuin mobiileissa laivaradioissa, joissa oltiin tässä jo kauan sitten.

Kenties tulevaisuuden mobiilimaailmassa ei tehdä enää mitää täällä.

***

Mietin taas eilen suomenopiskelijaparkoja. Opettelevatko ne ulkoa ensin litanian tämä, tuo, se ja sitten perään listan näin, noin, niin. Sillä onhan sen oltava tämä näin, tuo noin ja se niin, mutta mistä tuollaistakaan ikinä voisi tietää?

7 on viitsinyt kommentoida:

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

2/09/2006 04:23:00 ip.  

Oho. Kytkin luistaa.

2/09/2006 07:52:00 ip.  

Ajattelin olla poistamatta kommentteja kovin herkästi, mutta itsesensuuri on aina kiva asia.

Koska kaikki on niin ilmeistä, on kai vain tulkittava, ettei ketään kiinnosta.

Surullista.

2/09/2006 11:35:00 ip.  

"Koska kaikki on niin ilmeistä, on kai vain tulkittava, ettei ketään kiinnosta."

????????

Satuin näkemään sen Person alkuperäisen kommentin, koska töissä ollessani zekkaan suosikit-listan läpi joka viides minuutti.

Sun isÄH

2/10/2006 02:56:00 ap.  

Tässä vain pyritään luomaan mystiikkaa, jotta päästäisiin pitkästä aikaa sinne Blogisanomiin.

2/10/2006 03:08:00 ap.  

Ei sitten kuitenkaan onnistuttUH!

2/12/2006 06:15:00 ip.  

Aikamoista amatööritouhua kyllä.

2/12/2006 06:17:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds