Vaalitunnelmia

Kävin tänään äänestämässä. Sami Suomalainen voitti yhtä lukuun ottamatta kaikki vaalikoneeni ja vaikutti ihan fiksulta tyypiltä. Kelatkaa jätkät, asua nyt Espoossa ja jättää äänestämättä Kasvia tai Salea. Voiko olla.

Ennakkoäänestys on sikäli järkevää, että sen voi suorittaa missä huvittaa. Kotikotona äänestäminen oli kovin pyhä toimitus ja se suoritettiin ilman muuta vaalipäivänä, mutta minä en saa kummempia viboja siitä, että etsiydyn satunnaiselle koululle jonottamaan.

Kokemus kun ei sittenkään ole millään muotoa elämyksellinen. Miksi koppien pitää olla niin ruman ja halvan näköiset? Miksi lyijykynä on niin epämääräinen? Miksi virkailijat ovat niin elähtäneen näköisiä? Uurna on sinänsä vahva sana, mutta voisi niidenkin ulkoasuun vähän panostaa, jotteivät vaalipäivän uutisten tunnelmat äänestyspaikoilta aina näyttäisi niin synkeän itäblokkimaisilta.

Se hölmöys ennakkoon äänestämisessä tietenkin on, että ennen vaalipäivää tapahtuviin muutoksiin ei kykene enää reagoimaan. Jos vaikka olisin nähnyt tämän SDP:n uuden mainoksen ajoissa, olisin kenties sittenkin äänestänyt heitä.


jaa

3 on viitsinyt kommentoida:

Yritämmä Raisan kanssa sitten pitää tätä perinteistä elähtyneisyyttä yllä sunnuntaina kun vaaleja toimitsemme ;)

3/12/2007 11:12:00 ip.  

Ihan hyvä valinta varmaan. Sitten tulee se vanhemman tädin sormi pystyssä osuus: kaikenlaiset rituaalit ja juhlalliset toimitukset ovat jossain kolmenkympin jälkeen kummasti ruvenneet kiehtomaan. Johtuiskohan siitä, että elämä on muuten niin rauhoittunut, viikonloppuisin ei tapahdu kaikenlaista jännää, joten ilo on otettava irti jokaisesta pienenkin juhlan mahdollisuudesta. Kuten vaikka äänestämisestä miehen vanhan kansakoulun veistoluokassa(!) ja sen jälkeisillä kahveilla...

3/13/2007 08:04:00 ip.  

Täälläkin on lukija, joka on elähtänyt vaalitoimitsija. :/

3/13/2007 09:08:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds