Populismia ja Pandan lakua

Puuttuneiden renkaiden löytyminen, paikoilleen loksuvat palat, ne ovat syitä säilyä hengissä. Harmaan hatun hiljattain kerrottua tämän


Esimerkiksi jos mies sanoo: “Minä taidan googlata sen” liudentaen goo-tavua pehmeällä äänellä, Homotutka ilmoittaa virkkeessä olevan jotain hyvin hintahtavaa. (Heteron erottaa siitä, että hän sanoo: “Minä taidan wapata sen”, mutta ei juuri muusta.)


minäkin ymmärsin, miksi ihmeessä Panda mainosti viike syksynä tv-mainoksessaan wap-osoitettaan. Vähäisen luovuuteni äärimmilleen pinnistäen en kyennyt kuvittelemaan tilannetta, jossa joku kaappaisi kännykän käteensä tuumien, jaapa jaa, mitähän uutta stuffia sinne Pandan wappisivuille on taas mahtanut ilmaantua. Pitääpä käydä tarkistamassa!

panda wap

Vaan ei Pandan tarkoituksena ollut alun perinkään houkutella kävijöitä wap-sivulleen. Tokko moista on edes olemassa. Panda halusi vain vaivihkaa kertoa, että LakuMix on tarkoitettu tosimiehille.

[Niin, minä olen tosiaan hautonut tuota kuvakaappausta syksystä asti ja miettinyt, mitä se tarkoittaa. Toimin näin aina kun näen, jotain, jota en ymmärrä. Maailma on siinä määrin pullollaan tällaisia asioita ja vastauksia löytyy niin harvoin, että on mielenkiintoista nähdä, kuinka sekaisin olen vaikkapa kahdenkymmenen vuoden kuluttua.]

Kuinka vain, Alpo Rusi voisi nähdäkseni selvittää, syyllistyikö mainoskampanja vihanlietsontaan tiettyä ihmisryhmää kohtaan.

***

Olen tosiaan luullut, että kukaan ei käytä wappia, mutta ymmärsin sitten, että tiedän vain, että kukaan ystävistäni ei käytä wappia. Jätkät hei, tarkoittaako tämä jotain? Pitääpä googlata hieman ennen kuin voin sanoa mitään varmaa.

***

sipoo


Populismi sitä vastoin on kansan mielestä ihan sikajees.

Kansan mielestä alkoholipullojen varoitustarroissakaan ei ole mitään järkeä. Vaihteeksi hieman lohduton olo. Onkohan aiheesta mahdollista sanoa muuta kuin triviaaleja latteuksia.

Eniten tarrat vaikuttanevat viinien ja tuontioluiden hintoihin. Me viiniä ja tuontioluita juovat hienostelijat olemme luultavasti kaikkein suurinta riskiryhmää tai ainakin sen verran ärsyttävää väkeä, että se on meille ihan oikein. Kannattaa ottaa varmuuden vuoksi passikin pois, sillä muuten saatamme lähteä karkuun.

***

Tietokone-lehti aloitti Mac-aiheisen bloginsa. Minäkin, tuota, tavallaan tiesin hankkeesta. Tuon jälkeen en mitään kuullutkaan. Ei välttämättä järin ammattimaista, mutta blogit nyt ovatkin tällaista harrastelijoiden temmellystä.

Eikä minulla sinällään ole mitään Masalinia vastaan. Ajoin vain epäilyttää hänen julkea fanipoikuutensa. En muista hänen juuri poikkipuolista sanaa Applesta sanoneen, mutta sen sijaan hyvinkin, kuinka hän aikoinaan väitti Macmaailmassa, että Mac OS X 10.1 oli yhtä nopea kuin Mac OS 9 samalla koneella. Ei se ollut. Lähellekään.

Hieman varauksella kehotan suhtautumaan myös miehen Mac OS X -käsikirjoihin. Ne kun tuntuvat paikoin enemmän markkinointimateriaalilta kuin opaskirjoilta. Joskus naputin muistiin, mitä kirjassa sanotaan otsikolla Core Audio:

Core Audio huolehtii Mac OS X:n loistavista audio-ominaisuuksista. Mac OS X tarjoaa markkinoiden selvästi parhaat audio-ominaisuudet ja suorituskyvyn, mikä vankistaa Applen ennestään vahvaa asemaa musiikkialalla. Mac OS X integroi aikaisemmin lisäohjelmistoina asennetut ominaisuudet ja toiminnot, kuten MIDI-tuen suoraan käyttöjärjestelmään. Core Audio tukee monikanavaista, 24-bitin [sic] ja 96 kHz-ääntä [sic], testatusti parhaimmalla latenssiarvoilla [sic], myös vahvasti kuormitettuna. Mac OS X ja Core Audio tarjoavat yksinkertaisesti parhaan alustan audio-ohjelmille.


Macit on just parhaita, ettäs tiedätte!

7 on viitsinyt kommentoida:

Muistan lukeneeni ensimmäiset masalinini joskus vuosituhannen vaihteessa. Ylisiirappisuus on tavaramerkkinsä, joka on aina ärsyttänyt minua suuresti (vaikka tosiMacuskovaisiin kuulunkin.

Näin vanhemmiten aikuisiän diabeteksen riski on jo sen verran koholla, että taidan jatkossakin etsiä Mac-uutiseni muualta (paitsi, että vähän harvakseltaan päivittyy).

Mutta tämä nyt vain on minun mielipiteeni ja sitä tuskin lasketaan, kun minä olen sun äitis.

3/06/2007 05:57:00 ip.  

Minä kävin eilen katsomassa itselleni uudet koneet.
Kirjastoon tulee 20"iMac, työhön 17"Pro ja pc itäsiipeen, koska ompelukoneen softa ei tue macciä.

Koneet tulee kyllä vasta huhtikuun puolenvälin jälkeen.

3/06/2007 06:47:00 ip.  

"24-bitin [sic] ja 96 kHz-ääntä [sic], testatusti parhaimmalla latenssiarvoilla [sic]"

Mitä tuo "[sic]" tarkoittaa?

3/06/2007 08:14:00 ip.  

Onnea Petjalle uutukaisista.

Kervå, sic on tapana sanoa, kun korostetaan omaa erinomaisuutta ja halutaan kertoa, että virheet ovat lainatussa tekstissä, eivät omia. Sanoin kerran kuuluvani ylpeästi sic-sakkiin.

"24-bitin" po. "24 bitin".

"96 kHz-ääntä" po. "96 kHz:n ääntä".

"parhaimmalla latenssiarvoilla" po. "parhaimmilla latenssiarvoilla".

3/06/2007 08:35:00 ip.  

Aha, just. En tietenkään katsonut noin tarkkaan, vaan luulin, että lainauksen sisällössä oli jotain pielessä. Nyt ymmärrän. Täysin.

3/07/2007 11:57:00 ap.  

Luin otsikon kahdesti "Populismia ja Pradan laukkua". Äh, ehkä tää ei oo mitään vaarallista.

(Toisaalta, miksi uskoisin PA:n blogissa puhuttavan Pradan laukuista???)

3/07/2007 10:30:00 ip.  

Pradan laukut lienevät niin heteroa kamaa, etteivät tarvitse edes wap-osoitetta tätä manifestoimaan.

3/07/2007 10:32:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds