Arvosteluita

Rivolettosta saa vallan mainiota pastaa. Niin syömäni jokirapuannos kuin seuralaiseni maalaismakkara olivat mainioita. Annokset myös tulivat kovin nopeasti, joskin tarjoilija onnistui tuhlaamaan aikaa ravintolan tyhjyyteen nähden käsittämättömästi. Ei sillä, että räntäiseen sateeseen olisi ollut kiirettä.

Italialaisesta oluesta kannattaa pysyä erossa, tosin. Niin, ja kaiken tyylikkyyden keskellä yllätten hyökkäävä Comic Sansilla painettu viinilista tappaa tunnelman kuin mikkihiirikalsarit.

***

Ai niin, katsoi viikko sitten Eminemin 8 Mile -elokuvan. Sen voi nähdä jonkimoisena blogaajan allegoriana. Niin kuin toki kyllin kierosti katsottonua voi nähdä elämänsäkin.

Muistakaa sittenkin, lapset, että Eminem teki lopussa pilkkaa itsestään, minkä jälkeen toiselle ei enää jäänyt mitään, millä iskeä. Itse me sittenkin olemme itsemme parhaimmat pilkkaajat. Ja ellemme ole, olemme pilkan ansainneet.

Palefacen käännös oli paikoin kovin nokkela.

***

Kaiken tämän keskellä kävin keskustelemassa uskollisten veikkojeni kanssa politiikasta. Painotukset vaihtelivat: osa näki demarit suurempana peikkona kuin keskustan, osa ei. Sittenkin olen ylpeä fiksuista ystävistäni. Asiallisempi keskustelu tuo oli kuin yksikään telkkarissa näkemäni.

***

Jos joku tamperelainen tai muu turisti väittää, että Helmi sijaitsee armaalla Kalevankadulla, älkää uskoko, vaan siirtykää jonottamaan Eerikinkadulle, Coronaa vastapäätä. Paikka yritti vaikuttaa kovin trendikkäältä olemalla rähjäinen, mutta se mikä toimii Rosegardenille, ei toiminut tällä kertaa. Se oli vain kovin täynnä ja kovin rähjäinen.

***

Sitä vastoin Bakersiin ei ollut yllättäen lainkaan paha jono. Tanssilattian tungosta en vaivautunut edes katsomaan, mutta alakertaan mahtui istumaan mukavasti. Ja, ihan totta, siellä soitettiin Nowhere Fast. En ole kuunaan kuullut sitä missään. [Tuo leffaversio on kovin leikattu, tietenkin.]

Everyone is going nowhere slowly;
they're only fighting for the change to be last.
There's nothin' wrong with goin' nowhere, baby
but we should be goin' nowhere fast.

Minulta kysyttiin Hei huudanko sen -blogin kohtalosta hiljattain. Tätä kappaletta en ole koskaan osannut kääntää kokonaan suomeksi, edellisen kohdan ainoastaan:

Sillä hyvä se on juosten kusten;
juosten kustessa kukkii maa.
Lauleskellenhan jo Väinämöinen
laski vesiänsä aikoinaan.

4 on viitsinyt kommentoida:

Piti oikein tsekata, millainen tuo Comic Sans onkaan. Aika lapsekkaalta vaikuttaa niin arvokkaaseen paikkaan kuin viinilista. Porvoon lankkua ja Erkin pikakivääriäkö kaupustelivat?

Ja onko niitä trelaisia törppöturisteja muitakin? (No on kai.) Tuumailin vaan, kun pari vuotta sitten hölmönä kiersin tsadin baareja ja haksahdin tälläämään juttua plokiini. Eikös U. Kaleva ollut Kalevankadulla, vaikka Helmi ei olisikaan?

3/19/2007 03:54:00 ip.  

Äh, tuo Tampereen mukaan tuominen oli tyhmää. Laitetaan ajankohdan piikkiin.

U. Kaleva on toki Kalevankadulla. Lähellä Tornia, Helsingin ainoaa pilvenpiirtäjää.

3/19/2007 05:06:00 ip.  

Rivoli on hienompi ravintola ja Rivoletto on normaalisempi ruokapaikka, kai he yrittävät tehdä eroa myös ruokalistalla. Kiva, että ruoka maistui.

3/19/2007 06:01:00 ip.  

Helmi ei tosiaan ollut kovin helmi. Onneksi pääsimme pakenemaan huomattavasti paremmin arvoillemme sopivaan Baker'siin, juomaan kallista olutta ja siideriä. Mut kiva ilta oli. :) Tytöt oli mukavia kans, harmi vain ettei sitten lopulta taaskaan yhtään mitään. :P

3/19/2007 11:58:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds