Leppävaaran näkötorni

Lauantaina minua huvitti lukea uutista Janne Katajan kaksimielisistä puheista.

Kataja ei kuitenkaan päästänyt 16-vuotiasta kilpailijaa niin helpolla vaan epäili suorassa lähetyksessä Kristiinan olevan kiinnostuneempi Karalahden "meisselistä".

Jutun lopuksi katuva Kataja toteaa seuraavaa:

Kilpailijoiden seurassa ollessani en edes mieti sitä, kuka on 16 tai kuka 17. He ovat kaikki hyvin aikuismaisia, ja meillä on samat kiinnostuksen kohteet.


Hihhihhii, laittaa nyt peräkkäin sanat Janne Kataja homo ja katsella viittäsataa uutta kävijää.


***

En sittenkään kerro erityisen tarkasti lauantaiyön enneunesta, jota seuraamalla onnistuin sössimään bussien kanssa ja myöhästymään junasta. Jossain kyselyssä lauttasaarelaiset eivät huolineet länsimetron asemaa saarelleen. Minun puolestani myöskään bussien ei tarvitsisi ajaa sitä kautta.

Unessani olin yhtäkkiä Leppävaarassa ja bussilaituria etsiessäni eksyin Leppävaaran kylpylän pukuhuoneeseen. {Maalaisille tiedoksi, että Leppävaarassa ei ole kylpylää. Kirjoittajalle tiedoksi, että sellaista on näköjään suunniteltu ihan oikeastikin.} [Miten niin maalaisille? Eikö juuri Espoon maantieteen tuntemus ole merkki pahimman luokan maalaisuudesta?]

Sen läpi kuljettuani tulin tikkaille, joiden päästä avautui ilmainen näköalatasanne niille, jotka eivät halunneet maksaa Pyynikin näkötornia muistuttaneesta Leppävaaran näkötornista. {Maalaisille tiedoksi, että Leppävaarassa on oikeasti viisi näkötornia.}

Maisema oli huikea ja perspektiiviltään vääristynyt ja näin koko öisen pääkaupunkiseudun valot Sipoota myöten. Unessani ihmettelin, etten ollut tiennytkään, että Leppävaara sijaitsee moisella kukkulalla. Sitten mietin, että vaarahan tarkoittaa jonkinmoista pientä vuorta.

Joskus toivon, että olisin hereillä ollessani yhtä viisas kuin unissani.

Saattaisin ehtiä junaankin.

***

Olen eläissäni vain kerran vieraillut Pyynikin näkötornissa ja siitä on aikaa noin viisitoista vuotta. Sikäli ihmeellistä, että se palasi noin voimakkaana mieleeni. Ilta oli syksyisen kirpeä ja tornin ikkunat huurussa. Niitä ei saanut aukikaan. Ei sieltä mitään nähnyt. Paska paikka, isä totesi ja opetti, että silloin saa jättää maksamatta.

Sitten kävelimme kotiin.

***

Vaasassa oli yhtä kaikki hauskaa ja aurinkoista. Tämä oli jo toinen kertani Vaasassa, ja yhä vain. Saatan suositella kaikille. Kunniamaininta edukkaille ja valtaisille kebab-annoksille ja sekä sille tyypille, joka on keksinyt, että Camparista voi velottaa yli kuusi euroa.

Ongelma on se, että jos tilaa Camparin kahdella jäällä ja appelsiinin viipaleella, ei ole mahdollista kysyä hintaa. Ei vaikka, appelsiinia ei olisi.

Ja voih, kissanpennut ovat todentotta suloisia. Mutta ei niille tarvitse lässyttäen puhua, kamoon hei.

10 on viitsinyt kommentoida:

Arvoisa Herra Blogiherra! Tuore lukija kiittää, että olet jaksanut asetella kirjaimia peräkkäin. Kissanpennut ovat sen verran suloisia, että itse katsoisin tässä tilanteessa lässyttelyn läpi sormien. Esimerkiksi tätä linkkiä ei ole vielä kukaan katsonut lässyttelemättä: http://www.youtube.com/watch?v=xmsV9R8FsDA

Nimim.Taskussani on kyllä levinnyt kurkkumajoneesi, mutta ei sentään push-upilla ketsupit.

3/27/2007 03:52:00 ip.  

Arvoisa herra lukija, kiva, että kerroit käynnistäsi. Majoneesitahra olisi luultavasti irronnutkin helpommin kuin ketsuppi-.

[Noniin, jätkät, jotain nokkelaa kauhuleffan läpi sormien katselemisesta tähän kuin olisi jo.]

3/27/2007 04:23:00 ip.  

Hyvä Herra PA,
minähän vain noudatan orjallisesti kissankasvatusohjekirjaa. Ettekö te muka tiedä, että lässyttäminen edistää kissanpentujen kasvua tutkimusten mukaan ainakin 40%. Lisäksi on todettu, että kissat, joille on lapsuudessaan lässytetty, kärsivät huomattavasti harvemmin erilaisista tunne-elämän häiriöistä, kuin ikätoverinsa, jotka jo varhaisessa iässä ovat altistuneet normaaleille puheäänille. Sisäpiirin tietona kerrottakoon vielä, että parhaillaan on meneillään tutkimus, jossa tutkitaan lässytyksen vaikutusta kissanuorisorikollisuuteen, ja kyseisen tutkimuksen tulokset ovat samansuuntaisia. Älkäämme antako teidän kaltaistenne natsien estää meitä kasvattamasta kissojamme kunnon kansalaisiksi.

Nimim. Parempi ketsuppitahra push-upeissa kuin kymmenen oksalla.

3/27/2007 11:04:00 ip.  

Hyvä Neiti Kissankasvattaja, minulle ei lässytetty lapsena ja katso millainen minusta tul

Noniin, mutta oletettavasti sinun piti sanoa kuin kymmenen otsalla.

3/27/2007 11:07:00 ip.  

Mutta tehän ette olekaan kissa?

Ja ei, kyllä minun nimenomaan piti sanoa oksalla.

Nimim. Vierivä ketsuppitahra ei sammaloidu

3/27/2007 11:38:00 ip.  

Ylisöpöille kissanpennuille lässyttämättä oleminen on lähes mahdotonta, ja miksi edes yrittäisi vastustella, kun ei tarvitse pelätä niiden kielellisen kehittymisen häiriintymistä. Tai ehkäpä juuri siksi kissoja on niin vaikea kouluttaa.

Matka on sitten varattu, eli nyt on myöhäistä perääntyä. Laiva lähtee klo 21, eli yritämme kokoontua terminaalilla klo 20. Takaisin Helsingissä olemme klo 19:45.

Päätimme muuten ottaa tämän kommenttilaatikkosi julkiseksi ilmoitustauluksi. Et ainakaan voi valittaa että kommentoisimme liian vähän (vaikkakin hieman asian vierestä).

3/28/2007 02:05:00 ip.  

testi

3/29/2007 09:57:00 ip.  

Dear Silittäjä,
tilinumeron otin ylös, mutta hävitin viestin, jossa summa oli. Eli paljonko olen velkaa viime yöstä? Annatteko muuten kanta-asiakasalennuksia? Ja mikä terminaali?

p.s. Saanko lähettää terveisiä? Kiva. Terveisiä Emännälle ja Kurkkumajoneesille, käytte täällä kuitenkin! Ja kiitti PA ilmoitustaulusta!

3/29/2007 09:58:00 ip.  

Kiva, kun käytte. Eipä tarvitse itse enää ikinä kirjoittaa mitään.

Viidestäkympistä on tainnut olla puhetta. Varsin mannereurooppalainen hinnoittelu, sanoisin. Toivon sittenkin, ettei terminaali ollut 2.

3/29/2007 10:03:00 ip.  

Ylisöpöille kissanpennuille lässyttämättä oleminen on lähes mahdotonta

Silittäjä-lässyttäjä, taidat olla oikeassa, asiasta on piirretty oikein kaaviokin.

3/30/2007 08:03:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds