Käytetty kokemus

sä oot kyl kiva :)
Ajoin koen olevani resonaattori tai virran partaalla paju, jonka lävitse tuulet.

Ja kun tekstit syntyvät itsestään, tehtäväni on kirjoittaa ne muistiin. Ei missään ole sittenkään sanottu, että niitä olisi syytä lähettää yhtään kellekään.

Hyviä ne tapaavat olla. Sisältää nokkelia, paikoin voimakkaita lauseita. Sääli ne olisi jättää synnyttämättä. Sitä paitsi alan olla aika taitava.

Joku voisi väittää, että makoilen mukavuusalueella, mutta lähetä-napin painaminen on aina yhtä hirveää. Olen ollut tekemisissä ihmisten kanssa, jotka eivät uskalla painaa OK ennen kuin ovat lukeneet dialogin tekstiä läpi minuuttikaupalla. Eivät edes tilanteessa, jossa dialogi on informaatioarvoltaan nolla ja OK ainoa painike.

Ja aivan samalta minä näytän lähetä-nappini kanssa.

Kenties minun tulisi tuotteistaa osaamiseni. Kun itse ei saa mitään aikaan, tulee kai ruveta kouluttajaksi tai kriitikoksi. Parhaimmillaan molemmiksi yhtä aikaa. Voisin kaupata viestipohjaa nimellä PA-kit.

***

mut sussa ei oo testosteronia tihkuvaa kusipäätä

Minä mietin nykyään kaikkia vuorovaikutustilanteita käyttäjäkokemuksen kautta. UX on trendikästä, näetsen.

Yritän tulkita, mitä muut tahtovat ja toimia sitten niin. Pahainen mielistelijä. Tiedän, miten ihmisille sanotaan asioita, joita ne tahtovat kuulla.

Kertosäe ei mairittele.

Mieleeni palaa, mitä Marjut kirjoitti jokunen viikko sitten. Käytettävyydessä tunnekirjo on kovin rajoittunut; hyvä tuote on sellainen, joka doesn't suck.

Minun täytyisi vaihtaa paradigmaa: ei näilla opeilla olla kuin hirveän mukavia kaiken aikaa. Annetaan palautetta ja ollaan responsiivisia. Ei tuputeta tai hypitä silmille. Kirjoissa ei kerrota, kuinka wow-luodaan. Kenties tulisi lukea seuraavaksi Kuinka ihmeellinen tapahtuu. Eikö Päivillä ole nyt aikaa kirjoittaa enemmänkin vai muistanko väärin.

***

Ja kun järjellisesti mietin, en taaskaan missään vaiheessa edes harkinnut sitä vaihtoehtoa, että mitään tapahtuisi. Minä tuotan viestini hyvin lukijalähtöisesti. Jos ne olisivat dialogeja, oletusnapin teksti olisi huomaavaisesti Hehjoo, kiitti mut ei kiitti :D.

Vaan vihlaisevaa on, kun jää kiinni alitajuisesta aatoksesta. Kun huomaa, että oli sittenkin vaivihkaa varautunut – jonkin pikkuriikkisen yksityiskohdan osalta. Kun ymmärtää, sekä pettäneensä itseään että tulleensa itsensä pettämäksi yhtä aikaa.

Eikä tämä ole missään määrin uikutusta. Tämä on hirmu tärkeää.

6 on viitsinyt kommentoida:

BBEdit ilmoittaa että "It doesn't suck®". Joten se on varmaan hyvä tuote.

3/19/2007 05:59:00 ip.  

"
Minun täytyisi vaihtaa paradigmaa: ei näilla opeilla olla kuin hirveän mukavia kaiken aikaa. Annetaan palautetta ja ollaan responsiivisia. Ei tuputeta tai hypitä silmille. Kirjoissa ei kerrota, kuinka wow-luodaan."


Naisissa on sellainen epäoikeudenmukainen suunnitteluvirhe, että he taapaavat retkahtaa renttuihin. Tämän kerron kokemuksesta.

3/19/2007 10:00:00 ip.  

Paha kyllä ei sitä kyllä kerrota luonnossakaan.

Wow vain on.

Ja kuinka vaikeaa sitä on jäljitellä; laulakaapa karaokessa innostavasti, kun tekstinä on:

"Whoa"

3/20/2007 12:26:00 ip.  

Ai niin. Unohdin lähettää terveisiä kaikille luolanaisille.

3/20/2007 12:27:00 ip.  

tapaavat retkahtaa renttuihin

Wow vain on

Duh.. aivan kuin tämän blogin tarkoitus ei olisi todeta selviöitä kerta kerran jälkeen, välillä sanoja vähän vaihtaen.

3/20/2007 12:29:00 ip.  

Missä vaiheessa tästäkin tuli ihmissuhdeblogi.

3/20/2007 06:56:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds