Tiedote:

Kölnin salakähmäinen blogimiitti huomenna perjantaina 26.5. Tapaaminen HBF:n Bodyshopin edessä klo 18.42. Myös blogitta saapuminen sallittua. Tarkemmat tiedot paa.auki@gmail.com.


Kestääkö suhde yhteisen yön, kyselee Ilta=Sanomat. Höh, ei tietenkään.

***

On tietenkin jo vanha juttu lukea uutiset blogeista. Nykyään uutiset luetaan oman blogin hakusanalokista.

address seiska boikottiin
seiska paljasti lordin
seiska julkaisi lordin
boikottiin 7 päivää lehteä
seiska lehti paljasti Lordin kasvot
seiska paljasti sellistin pekonitatuoinnin


***

Jos tämä blogi olisi Überkuul, täällä julkaistaisiin kuva tästä flyygeliä muistuttavasta pöydästä, jossa on paikka iPodille. Kaiuttimia ei ilmeisesti ole, joten jää epäselväksi, onko pöydällä muuta virkaa kuin pitää iPod pystyssä. Ollenkaan väittämättä, ettei turhempiakin asioita olisi tähän maailmaan keksitty.Sitä paitsi pöytä nousee keskeltä ylös hieman kuin flyygelin kansi. Tämä on erityisen kätevää ruokapöytäkäytössä: jos ei jaksa itse kallistaa keittolautastaan, voi pyytää vastapäätään istuvaa kallistamaan pöytää. Saapahan jotain puhuttavaa.

Ilman puhuttavaa on musertavan ahdistavaa olla, kuten me kaikki joskus ihmisten seurassa oleilua kokeilleet tiedämme. Luin kerran jostain, että etenkin ujojen ihmisten tulisi hankkia kaikenlaisia omituisia esineitä kämppänsä täyteen jotain puheenaihetta saadakseen. Kätevämpää on toki, jos sattuu olemaan omituinen naama, niin ei tarvitse raahata niin paljoa rojua mukanaan.

Mutta keittolautasen kallistamisesta piti sanomani, mistä mahtaa johtua, että valtaosa ihmisistä kallistaa sitä väärään suuntaan, itseään kohti? Lautastahan tulee nostaa kevyesti itsestä poispäin, jotta keitto kertyy etäämmälle reunalle, josta se kelpaa lusikoida suuhun oikeaoppisin, työntävin liikkein. Hyötynä tässä on sekin, että jos lautasta innostuu kallistamaan liikaa – onhan se sentään aika tenhoavaa kokeilla, vieläkö vähän voisi – keitto valuu oman sylin sijasta pöydälle.

Olen aiemmin kertonut, kuinka minua opetettiin tarhassa leikkaamaan perunaa veitsellä ja kerroin tädille, että oikeasti juurekset tulee pilkkoa haarukalla, sillä näin syntyvään leikkauspintaan on parempi imeyttää kastiketta. Mahdetaanko siellä opettaa myös lapset kallistamaan keittolautasta väärään suuntaan, vai mistä tämä voi juontua. Petja, sano jotain.

***

Tuosta kallistamisen rajojen kokeilusta juontui mieleeni... Minä keksin aikoinaan kokeilla, paljonko wc-paperia voisin käyttää ilman, että pönttö menee tukkoon. Kerta kerralta käytin enemmän ja enemmän paperia, ja uskollinen pönttö nieli kaiken. Kunnes eräänä päivä minä olin siinä, riuhtomassa rullaa kaksin käsin, keräämässä paperia kasaksi lattialle. Sitä alkoi olla jo aika paljon. Vielä vähän, päätin, ja tempaisin.

Ja pyyhin ja nousin ja vetäisin. Ja voi ei, vessa meni kuin menikin tukkoon.

Piti tietenkin pyytää äiti auttamaan. En tarkkaan tiedä, kuinka hän ongelmasta selvisi, sillä minulla oli kiire tekemään uusia tutkimuksia.

Aiemmin, ennen kuin opin asioimaan itsekseni, minäkin toki huusin äitiä apuun aivan kuten kaikki muutkin lapset. Tai, no, en aivan. Siinä missä muut huusivat pyhkiin tai jotain muuta yhtä banaalia, minulla oli tapana kiljaista tepsuttele pyyhkiin. En tiedä, mistä tuo syntyi, mutta pikkuveljeni oppi sittemmin käyttämään sitä kuin olettaen, että moinen on aivan normaalia. Vanhempieni mielestä tuo oli tietenkin niin hupsua, etteivät viitsineet puuttua asiaan. Julmaa.

***

Blogimaailman uutisia. Pää auki on viimein ohittanut Blogisanomat Blogilistan linkatuimpien tuotoksien listalla. Suorituksen arvoa ei himmennä se tosiasia, että Blogisanomien päivittämisestä tuli eilen kuluneeksi kolme ikuisuutta.

Samassa yhteydessä tekee mieli kysyä, mitä yle.fi ja hs.fi [sijat 14 ja 22] tekevät linkatuimpien blogien listalla. Molemmat julkaisevat useita blogeja; kerääkö Blogilistan automatiikka kenties näiden kaikkien linkkaajat yhteen nippuun vai mistä lie kyse?

Vielä jos saa pyytää, niin olisi kovin mukavaa saada sellainen ruksi, joka piilottaisi kaikki neuleblogit näkyvistä. Kyllä, olen samalla tapaa fasistisen paha kuin Visa Kopu, joka aikoinaan suodatti kaikki Blogger-julkaisut pois Pinserin listoilta. Minä en mitenkään kykene lukemaan neuleblogeja, vaikka kaikki muut blogityypit kelpaavat. [Eräänlainen blogiskenen maksa ja munuaiset, siis.]

Yleensähän neuleblogit varottavat itsestään omituisilla nimillään. [Esimerkiksi sanat pikku ja kätöset viittaavat poikkeuksetta neuleblogiin.] Mutta aina näin ei ole, mikä tekee mm. kuuman listan selaamisen tuskaisaksi, sillä vähintään puolet listan julkaisuista kuuluu neuleblogien sarjaan [kymmenestä ensimmäisestä näemmä seitsemän].

SchizoBlog on saanut sponsorikseen Mac-kannettaville koristetarroja myyvän Pimp My Laptopin. PIMP MY LAPTOP.COM’ISTA [sic] SCHIZOBLOGIN SPONSORI -julkihuudetussa lehdistötiedotteessa todetaan:

SchizoBlogin epämääräiset kirjoittajat katsovat PimpMyLaptop.comin tuotteiden edustavan sitä samaa lifestylea ja elämän cooliutta, jota itse blogikin pyrkii ilmaisemaan kirjoituksissaan.


Kaikki palvelusta lukemani kommentit ovat kummastelleet, miksi joku haluaisi pilata hienon koneensa jollain noin mauttomalla ja puolivillaisella rävellykselläÄH ei minusta ole kirjoittamaan ilkeitä Jannesta, vaikka Sellistin perintöä tulisi vaalia. Onnea kovasti pään avauksesta Jannelle ja muistutetaan, että Pää auesta voi edelleenkin tilata surkuhupaisia tarinoita, jotta oma elämä tuntuisi inauksen hyväksyttävämmältä. Kaupan päälle haukumme kilpailijan tuotteet.

14 on viitsinyt kommentoida:

"Vain tv-kokit kallistavat kameraa kohti", jaksoi yläasteen köksänope aina muistuttaa. Onhan vinkissä pointtiakin. Esimerkiksi taikinaa kulhosta vuokaan kaadettaessa on hyvä kallistaa kulhoa itseään kohti, jolloin näkee paremmin mihin taikina valuukaan. Sama pätee luullakseni lautasasiassa. Ja katso - koska tv-kokin ura ei houkuttanut, noudatan tuota ohjetta vielä kymmenen vuoden jälkeenkin.

Huomenna salakähmäilemään!

5/25/2006 08:14:00 ip.  

Minun käytöskirjani tuntee vain ruokasalin, ei lainkaan keittiön puolen käytöstä. Toki voi olla, että lautasen poispäin kallistaminen johtaa eksibitionistiseen narsismiiin, joka saattaa myöhemmällä iällä puhjeta blogaamisena.

Oikeasti tietenkin vihaan narsisteja. Itseäni en.

5/25/2006 08:22:00 ip.  

Lautasta poispäin. Syödään sormin.

En valitettavasti ehdi blogimiittiin. Vastaanotan "lordin" täällä pohjoisessa.

5/25/2006 09:07:00 ip.  

Voisin sietää tollast pöytää,ehkä.
Mut voi sissus saaraa! Mikä garmee kakara sä oot ollut!! *ajattelee äitiäs*
Äläkä vaan sano,et harrastat kokeiluja vieläkin! Meen kokeilija kokeili kerran kans.Sain soittaa huoltoyhtiölle:Voisitteko tulla.Wc tulvii.Pumppu ei riitä,koska tiedän tukkeen olevan VASARAN. OK lasten leikkisellainen.Miespolo teki paskaista työtään tunteja.Joutui irroittamaan koko pöntön annoksineen päivineen...

Jos vielä oot kokeiluiässä,jotain rajaa pliis!

5/25/2006 10:24:00 ip.  

Äh edistyksellä on aina ollut vastustajansa, eivätkä aikalaiset ymmärrä asioiden arvoa ennen kuin on liian myöhäistä. Totuuden kutsua on seurattava, ei auta.

5/25/2006 10:36:00 ip.  

Siinä mielessä koe oli kyllä hieman epäonnistunut, että se ei kasvattanut itsevarmuuttani wc:n käyttäjänä. Voisi kuvitella, että rajat tuntiessaan elämä helpottuu. Minulle kävi sikäli päinvastoin, että kammoksun edelleen joka kerta, mitä jos pönttö vaikka menee jälleen jumiin.

Äitikään ei ole ihan lähellä apuun huudettavaksi.

[Joku kommentoi, että kirjoitan aika paljon äidistäni. En kai nyt sentään.]

Että sikäli olet oikeassa: minun tulisi varmaan toistaa koe.

5/25/2006 10:39:00 ip.  

Aaahhahaa! Mä näen sen sinussa.Voi sinä polo. Kokeile tosiaan välillä jotain muuta kuin peperia.Panttaa muutama päivä esmes ja räjåytä pankki;)

5/25/2006 11:00:00 ip.  

Särö ja Siru, tämäpä somaa.

Niin, minähän olen jo kokeillut, mitä tapahtuu, jos panttaa ja on pari päivää blogaamatta.

5/25/2006 11:06:00 ip.  

Mutta kuinka kauan pitää olla päivittämättä, että pääsee sun sivupalkkiin. Vaikkapa "Tänne viittaavia a-ö"-osatolle? Puoli vuotta... No, ei kiirettä :D

5/26/2006 01:01:00 ap.  

Sori, Kervå, kun minä koen tuon palkin muuttamisen jotenkin niin ylettömän vaivalloiseksi. Ja olen ollut puoli vuotta aikeissa muuttaa muualle, mutta kun. Noniin, lisäänpä sinut ja tutkin kuolleet läpi.

Ja überkuulin. Ja Tervatehtaan. Ja Erkan. Ja kuka muu puuttuu? Nyt saa mainostaa.

Mainitsinko jo, kuinka hienoa on saattaa lampsia läheiselle huoltoasemalle, jos vaikka alkaa tehdä kello yksitoista kovasti mieli olutta.

5/26/2006 01:10:00 ap.  

Kouluiän kokeiluista puheen ollen.

Mä en saanut ekalla luokalla luokkatovereita ymmärtämään verenkiertoa ja sydämen läppämekanismia vaikka vedin turpaan kaikkia, ja joitakin kahteen kertaan.

Kokeilusta opin, ettei ihminen opi vaikka sitä uhkaisi väkivallalla, se vaan nyökyttelee, mutta ei opi.

Toinen testi kesti seitsemän vuotta. Opettajat eivät seitemässä vuodessa ymmärrä, etten minä juokse.
Miten ne voivat kuvitella omaavansa mitään auktoriteettia jos näin alkeellinen asia ei mene perille.

5/26/2006 01:12:00 ap.  

Minut opetettiin kotona kuorimaan perunaat haarukalla kiinni pitäen siten, ettei perunaan kosketa sormilla. Tarhassa sitten ammattitäti opetti kuorimaan siten, että peukalo koskettaa kuorta. Ajattelin, ettei täti ole ihan pätevä opettamaan näitä juttuja.

5/26/2006 10:29:00 ap.  

En tiedä miksi takerrun juuri noihin keskustelun kannalta merkityksettömiin asioihin blogaisuissasi, mutta kyllä tuossa flyygelipöydässä on kaiuttimet sisäänrakennettuna.

Electronics:
Apple AV Connection Kit with remote control
Speakers: 2x50 watt 2 Way speakers, 6.5"x1"
Amplification: 130 watt

http://www.concertotable.com/

5/28/2006 11:51:00 ap.  

Siksi, että olet omaksunut tämän blogin ajatusmaailman, jossa epäoleellisuuksiin tarttumisesta tehdä arvo sinänsä.

Kiitos tiedosta. Lähteeni kummasteli kaiuttimien puutetta eikä pikaisesti sivuilla käydessäni osunut silmään. Sittenkin ihmettelen, etteivät mustana tarjoa.

5/28/2006 12:17:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds