Naiivi maailmankuvani

Minä, joka aina huudan tatsin, tajun ja ymmärryksen perään, kuvittelen itsekin tietäväni keskimääräistä paremmin, missä mennään.

Tällä kertaa tyydyn sittenkin matkaraportin sijaan ilmaisemaan tyrmistykseni.

Minä luin makasiineista ensimmäistä kertaa Sun äitis luota. Ihan siistejä kuvia [vähänkö Spöget nyt hyppivät kattoon, kun ei vain pni vaan myös itse PA mainitsi kuvat ihan siisteiksi].

Yllättävää tuo oli, mutta tyrmistyttävää oli lukea Hesarista, että tapaus innosti ihmisiä sysyttelemään omia tulipalojaan pitkin yötä. Minusta tuo tuntui kuin Lehden parodiauutiselta. Kuin joku olisi jo ehtinyt unohtaa, kuinka mukavaa tulipalojen sytyttäminen onkaan ja tapahtuma sitten muistutti, että ai niin, tästähän minä pidinkin. Toki minullakin on kauteni, mutta minä innostun yleensä väreistä, kirjasimista, pekonista, Civilization II:sta ja sen sellaisista.

Niin, no tuo nyt ei ollut niin kummallista. Mutta sitten eksyin lukemaan prekariaatti.org-sivustoa. Olin siinä luulossa, että kyseessä on inauksen keskimääräistä älyllisempi aktivismi ja kannattajakunta tavanomaista puna–viher-sokeaa väestöä laajempi.

Keskeisenä teemana tapahtumassa oli oikeuksien ja toimeentulon haltuunotto, ja se konkretisoitui, kun tapahtuman aikana osa kulkueesta vieraili One Way -vaateliikkeessä ja hieman myöhemmin Alkon myymälässä Kaivokadulla. Sambaryhmän soittaessa ja tanssiessa ihmiset ottivat mukaansa vaatteita ja juomia.


Vaan nytpä sain nähdä, että olen vanhanaikaisuuksineni vähintään ysärijäänne. Kun minusta varkaus on varkaus, vaikka sitä kutsuisi miksi. Ja kun minusta Robin Hood ei pöllinyt itselleen kännejä. Ja kun minusta säännöt on tehty muutettaviksi, muttei rikottaviksi. Ja kun minusta nyt vain on mahdottoman vaikeaa ymmärtää tätä ajattelua:

Tietenkin joku voi kysellä että jos rahat on loppu, niin enkö voisi käydä hakemassa jostain halpahallista halpisjuustoa, että onko pakko käydä siellä Stockan herkussa hakemassa herkkujuustoja. Johon yksinkertaiset vastaukset ovat:

a) ei oo autoa
b) vain paras on tarpeeksi hyvää


Kun minusta nämäkin näyttävät aivan parodialta, mutteivät sitä ilmeisesti ole [ok, perässä oli hymiö, mutta kirjoittaja kirjoitti saman suuntaista ilman hymiöitäkin]. Kun väitetään otettavan vain se, mitä itselle kuuluu. Sillä tokihan kaikkien kuuluu saada asua Stockan naapurissa.

En minä väitä, että raha olisi oikeudenmukainen tapa päättää kuka saa ja kenelle annetaan [sillä tokihan myös ulkonäöllä on merkitystÄH]. Ideaalisestihan raha on vain energian muoto. Ja energiaa jalostetaan hyödylliseen muotoon tekemällä työtä. Ja kun tekee työtä, saa jotain takaisin. Mutta sitten kaiken maailman ekonomit tulevat ja sotkevat asiat kovasti monimutkaisemmiksi.

Minä elän edelleen naiivissa maailmassa, jossa perustetaan oma firma, kun työpaikka ei miellytä.

[Minä olen toisaalta niin vanhoillinen, että minusta verottajankaan ei kuuluisi sinutella.]

[Jostain syystä myös suomenkielinen materiaali Jyväskylän Lidl-piknikistä on hävinnyt materiaalista, mutta englanniksi löytyy tekstiä ja kuvia.]

[Sedis kirjoittaa aiheesta hieman pohditummin.]

3 on viitsinyt kommentoida:

Spöget ratkee liitoksistaan varmaankin.

5/07/2006 05:21:00 ip.  

Jos firman nimi on niinkin tyhmä kuin Prekariaatti, niin ei kai sieltä älyllistä elämää löydy.

Toivottavasti tuo "Robinin vero 100%" on edes vitsi.

Toisaalta Pekoniaatti saundaa aika hyvältä...

5/07/2006 11:00:00 ip.  

Tämä pop-, eiku shop-, eiku postmoderni etiikka nyt sattuu olemaan sitä että rikkailta saa varastaa köyhille (ja hei, mähän oon köyhä, miksmä muka en voi saada muotivaatteita niinku muutkin, pitäskö MUN muka mennä töihin? Kaikkihetimullen...) Eikö vasemmistolaisuudella ollut joskus jotain tekemistä TYÖväenliikkeen kanssa...?

5/11/2006 12:32:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds