Olin kerran Yhdysvalloissa ja näin tv:stä mainoksen, jossa Saab ajoi ympäriinsä jylhissä maisemissa. Ruutuun lävähti teksti: In Sweden it's impolite to brag. Auto jatkoi ajoaan. Ylpeänä. Teksti palasi ruutuun: But we're not in Sweden.

Että sori nyt jätkät kehumiseni, mutta täällä tuoksuu kesäyöltä. Toukokuussa. Mieletöntä.

***

Tänään kävin tanssimassa salsaa. Täkäläinen baari tarjoaa kerran viikossa ilmaista opastusta ja sinnepä suuntasin parini kanssa.

Kenkäni olivat kovin kömpelöt, kun rikoin tehtävään paremmin soveltuvat vappuna. Eikä se ihan tuubiin välttämättä mennyt, muttei sittenkään niin huonosti, että olisin pitänyt ongelmana. Aluksi hieman kangersi, kun olisi tehnyt mieli laskea foxin tapaan neljään ja aloittaa aina samalla jalalla tämän kuuteen laskeskelun ja jalan vaihtelun sijaan. Kesken kaiken parini kysyi, suuttuisinko, jos hän haluaisi lähteä. Mainitsi päänsä särkevän.

Minun pääni ei särje kuin epäonnistuneessa krapulassa tai muutaman vuorokauden valvomisen jälkeen – sekä tietenkin katsottuani putkeen LOTR-trilogian extended-versiot tykillä, jonka kuvasta punainen, vihreä ja sininen hyppivät silmille – mutta enpä estellytkään. Sittenkin kävin baaritiskillä hörppäämässä juomani tilanteeseen soveltuvasti yhdellä huikalla ja säntäsin perään kuin olisi ollut kyse jostain muusta kuin päänsärystä.

Näin me kansalaisjournalistit joskus vääristelemme asioita melkein kuin ihka oikeat journalistit.

Hän sanoi, ettei voi ymmärtää, kuinka tämä oli mennyt niin huonosti, kun hän yleensä oppii askeleet tuosta vain ja sanoi harkitsevansa, aikooko tanssia enää ikinä.

Ja mietin, että pitäisikö tätä nyt pitää saavutuksena.

***

Minun tietokoneeni cd-asema on rikki. Se sylkee levyt ulos, kun yritän tunkea niitä sisään. Olen maksanut liki 500 euroa koneeni laajennetusta takuusta. Tähän hintaan kuuluu, että saan soittaa ilmaiseksi AppleCare-numeroon. Soitin ja kehottivat viemään sen siihen samaan liikkeeseen, joka hassasi kovalevynvaihtoon kuukauden viime syksyä. Mikseivät ne nyt vain lähetä sitä sinne Hollannin korjauskeskukseen, kun se on ihan tuossa vieressä. Saisivat samalla suoristaa pohjan, lisätä irronneen kumijalan, vaihtaa korroosion syömän rannealustan ja vääntää runkoa sen verran, että virtajohto pysyisi kunnolla kiinni. Suunnittelin jo, että otan koneen mukaan suomeen kesäkuussa 20.-28. päivä ja käsken noutaa Suomesta Hollantiin.

Niin, tänään tuli puhelinlasku, ja kävi ilmi, että tuo ilmainen soitto maksoi 26 euroa. Eikä minulla ole mitään muuta keinoa ottaa yhteyttä Appleen kuin tuo puolitoista euroa minuutilta maksava puhelinnumero. Hitollako minä heille nyt tästä valitan. Ja jos heiltä joskus saa taistelun jälkeen hyvityksenkin [kuten kerran erään ilmaisen tulostimen tapauksessa], se tulee ulkomaisella shekillä, jonka lunastaminen maksaa liki puolet shekin arvosta.

Että terveisiä Mitvitille, Applen jälkimarkkinointi on hyvin syvältä.

[Vaikka oli se sittenkin aika hassua, kun tuikituntematon samanlaisen koneen omistaja tuli tänään kyselemään, että Wie alt ist er. Niin kuin mistä tahansa ulkoilutettavasta koirasta. ]

6 on viitsinyt kommentoida:

Kyllä täälläkin tuoksuu jo kesäpäivältä. Öisin on vielä vähän kylmä, mutta nämä päivät! Ei voi olla Saksassa parempaa, ei mitenkään!

5/05/2006 12:56:00 ap.  

Kyllä siellä Applen sivuilla mainitaan kuinka kallista soittaminen on joissain tapauksissa, eilen just katoin, mutta nyt kun yritin löytää sitä infoa niin hukuin tuonne sivuille jonnekin navigaation viidennellekymmenennelle tasolle.

kyllä täällä kesä on. enää ei tarvitse mopoilla pilkkipuvussa!

5/05/2006 10:28:00 ap.  

Moi. Ryysin suoraan tuolta Sun Äitis kommentolaatikosta tänne, kiertämättä minkään kautta! Vähänkö olen raggari, rekisteröidyin Bloggeriin, koska Sun Äitis kielsi! (kauhean stressaavaa, pitäisi nyt miettiä se lempielokuva, -ruoka ja -väri, blogin onnistuin jo hävittämään)

Ja Helenille tiedoksi, kyllä täällä Saksassa on, en tiedä parempaa, mutta eri mainiota, nimittäin juuri 25 astetta ja sininen taivas.

No niin, nyt seuraa juhlava tilanne (fanfaareja), lähetän tämän ensimmäisen kommentin virallisena Blogger käyttäjänä!

5/05/2006 01:14:00 ip.  

Kata, älä sitten sano, etten olisi varoittanut! Tuo on se sitoutumisen ensimmäinen vaihe. Takana ovat vapaat anonyymit päivät. Ennen kuin huomaatkaan emännöit kolmen huoneen blogia ja silität miehen paidat! Tervetuloa joukkoon, noin virallisena blogipersoonana!

5/06/2006 12:33:00 ap.  

Näin viime yönä unta, että tapasimme PA:n kanssa. Kättelimme. Kumpikaan ei sanonut mitään.

Outoa.

5/06/2006 12:17:00 ip.  

[Terveisiä Luxemburgista]

Sami, joo, mutta kun minulla on tämä ei kuulu joukkoon jotkin tapaukset, kun minulla on AppleCare ja sen ei nimenomaan kuulu maksaa silloin mitään.

Kata, jee.

Julius,

5/06/2006 09:19:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds