Ei ole mitään syytä olettaa, siteerasin itseäni pukiessani aamulla takkia päälleni. Olin sentään aikeissa rynnätä kiireellä kohden bussiani kuten äärimmilleen optimoituun prosessiini kuuluu, kun yhtäkkiä ymmärsin, että takkini saattaa olla yltympäriinsä ryönäinen. Olinhan viimeksi käyttänyt sitä saapuessani kotiin vappuriennoista.

Vaan kas kummaa, takkini oli tällä kertaa täysin puhdas. Vedin kengät jalkaani ja ymmärsin ne kovin saastaisiksi. Olin tarttumassa lankkisieneen, kun päätin jättää homman sikseen; kenkäni oli riekaleina. Kärkiosa oli irronnut pohjasta, irvistys oli irvokas. Muistelinkin, että kotiin lampsiessa oli tuntunut vähän märältä. Luulin, että näin käy vain sarjakuvissa. Mato-ongella.

***

Alaa tarkkailevat analyytikot lienevät havainnneet Pää auen järkyttävän laskun linkatuimpien blogien listalla. Siinä missä vanhoina hyvinä aikoina sijaitsin sijalla 12, asiat ovat kääntyneet päälaelleen. 21., edessä blogeja kuten yle.fi ja aikaa sitten kuopattu Blogisanomat. [enkä varmana linkkaa]

Yksi uusi merkittävä linkittäjä on sentään saatu. Überkuul, jonka kaikki varmasti jo tuntevat. Syytä olisi, hei. Täsmällisiä, näennäisen irrallisia juttuja, jotka esimerkillisen oivasti sittenkin kaappaavat kaikki saman fiiliksen. Rohkeimmat meistä sanovat, että Überkuul on kaikki, mitä harhaoppiset luulevat Schizo-Blogin olevan. Kiltimmät, että Überkuul on, mitä Schizo-Blogi oli, kun Jannella oli vielä aikaa ja intoa panostaa siihen.

Myös Lehti näkyy ruvenneen viikkolehdeksi. Maammessa oli sentään oivaltava Lordi-uutinen.

***

Täällä sen sijaan vajotaan yhä syvemmälle haircuttiin. Kävin tänään jälleen vakioparturissani. Mies oli lähdössä jonnekin, joten hän vain pikaisesti ohjeisti vaimoaan, kuinka hiukseni tulee leikata. Vaimo tuhahteli hänen spesifeille ohjeilleen niskakarvojen leikkaamisesta erikoisella veitsellä. Helmut, ei tuossa ole mitään järkeä, hän kivahti.

Vaimo oli edustava. Ollut näyttävä joskus. Ja mietin, kuinka minä pitäisin huolta, että nainen on näyttävä vanhemmiten. Pitäisikö minun pyytää nähdä äiti vai mitä. Taitava sijoittajahan voi tehdä voittoa hankkiessaan halvalla, jos suhteellinen arvo nousee ajan myötä. En muista lukeneeni MA-teoreetikkojen pohdintoja tästä.

Jotain siinä juttelimme. Mainitsin Suomessa käydystä keskustelusta, kuinka naiset valittavat, etteivät halua maksaa ylihintaa miehiin verrattuna. Parturitar ymmärsi, että kyse oli minun mielipiteestäni ja alkoi kiivaan puolustelun, kuinka naisten hiuksissa on paljon enemmän viimeisteltävää, ja että jos föönaamiseen menee puoli tuntia, niin onhan hänen saatava puolen tunnin palkka. Minä äkkiä korjaamaan, ettei minulla tietenkään ole miepiteitä, huh.

Ja hän kyseli, vouhotetaanko Suomessakin tupakoinnista. Täälläkin jotkut haikailevat savuttomia baareja, mutta tupakointi taitaa sittenkin olla sallittua siellä missä sitä ei ole erikseen kielletty. Minä sanoin jotain savunhajuisista vaatteista.

Hän alkoi vuodattaa. Liki murtuen. Että hänen miehensä ei polta. Mutta siitä huolimatta hänellä todettiin keuhkosyöpä. Ei ole reilua. Tupakan terveysvaikutukset olivat hänen mukaansa pelkkää valhetta. Propagandaa. Salaliittoa. Jos hänen miehellään syöpä, vaikkei hän polta, niin mitä se tupakkakaan muka sitten aiheuttaa.

En viitsinyt sanoa, että hänen implikaationsa oli virheellinen.

Tunnelma oli hieman vaivalloinen. Lopulta mies saapui paikalle, oli ilmeisesti käynyt tapaamassa lääkäriä. Mietin, mitä tuohon sitten pitäisi sanoa. Gute Besserung. Hän otti ohjat ja leikkasi niskan veitsellä niin kuin kuuluu. Käytti kymmenen minuuttia viimeistellen vaimonsa valmiiksi saamaa kampausta. Geelikin oli jo päähän sivelty.

***

Teki kovasti mieli jäätelöä. Ongelma vain on, että sitä ei myydä kaupoissa. Aldit, Lidlit ja Plussat eivät myy kuin monipakkauksia, eikä edes laadukas belgialainen Delhaize suostunut myymään yksittäispakattuja jäätelöitä. Heidän GB-pakastealtaansa oli täynnä valkosipuliperunoita.

Paitsi ettei siinä lukenut GB vaan Ola. Tuolla merkillä on eri nimi joka maassa. Jengeissä luki Good Humor, yleensä sanat ovat hyväntuulista nonsenseä. Joku asiantuntija voisi kertoa minulle, mihin tuolla pyritään.

Ei täällä ole jäätelökioskejakaan kuin Suomessa. Matkalleni sattui sentään kahvila, josta myytiin myös mukaan. Kahdesta pallostani pyydettiin 1,20, vaikka jäätelö oli niin pehmeää, etteivät ne miltään palloilta näyttäneet. Englantia puhuvissa maissa muuten ei kannata sanoa two balls, please. Olen kuullut.

Ostin triviaalisti mansikkaa ja hasselpähkinää. Olivat herkullisia. Tutkimukset jatkuvat.

***

Kun tämä tällaiseksi paikallispostaukseksi kallistui, laitetaanpa tähän vielä muutama mainittavan arvoisena pitämäni viime aikoina vastaan tullut kadunvarsimainos.


cap der guten hoffnung


Hyvän toivon hattu.


krankheit


Te ihmiset olette tehneet meidät sairaiksi. Nyt syötte sairautemme.

Kun lehmän hyvä olla on,
on jukurtin maku verraton.

[En ole täysin selvillä, tarkoittaako bio tässä yhteydessä luomua vai vain jotain sinne päin]

Pari päivää myöhemmin tuo sairaita eläimiä esitellyt mainos oli puolittain revitty alas.

zug nach paris

Pariisin-junaan puoleen hintaan. [Hitsi kun unohtui varata ajoissa].

3 on viitsinyt kommentoida:

Elämme aikoja, jolloin sisäinen tietoisuus omasta laadukkuudesta on keskeistä, noi ulkoiset mittarit on vähän itse kullakin alkaneet oireilla laskun merkkejä.

Yksi Gorban kohahduttavimmista kommenteista slloin kauan sitten oli:

- Sä vanhenet arvokkaasti.

Siis kyllähän se niin on, että aika on suuri demokratisoija: tässä viidenkympin vaiheilla luontaiset ulkonäköerot ovat liki pois pyyhkiytyneet ja tärkeintä habituksessa on, miten sovussa itsensä kanssa osaa olemustan kantaa! Keskity siis siihen jauhot suuhun -osastoon.

Mun äitinikään ei polttanut tupakkaa, mutta kuoli keyhkosyöpään (oikeammin keuhkoihin levinneeseen sileiden lihasten syöpään).

Oletko maininnut sille parturipariskunnalle, että he ovat liki julkiksia Suomessa, jotain sata ihmistä seuraa herkeämättä tarinaansa!

(sunkin inva-tunnukset ääntelevät tänään oivasti)

5/03/2006 07:40:00 ap.  

Ei ole mitään syytä olettaa, siteerasin itseäni pukiessani aamulla takkia päälleni. Olin sentään aikeissa rynnätä kiireellä kohden bussiani kuten äärimmilleen optimoituun prosessiini kuuluu, kun yhtäkkiä ymmärsin, että takkini saattaa olla yltympäriinsä ryönäinen..

Takkisi ei voinut olla ryönäinen, koska kaikki kyseisen juhlatilana toimineen puiston ryönä oli tarttunut minun takkiin, farkkuihin, kenkiin ja reppuun. Case solved.

5/03/2006 04:16:00 ip.  

Hmm.. mielenkiintoinen anonymisti. Ei aivan kaikki, sillä osa ryönästä oli minun paidanselkämyksessäni, kuten viimeksi kerroin.

5/03/2006 04:23:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds