Oman tytön sukunimi

[Kyllä, jätkät, tämä on se päivä, jona Pää auen listasijoitus on 69 – samoin Köyttöliittymäblogin tilaajamäärä. Ilmeisesti kuusysienkin määrä maailmassa on vakio ja minä hassasin omani noihin.]

Urhoollisesti maltoin olla hiljaa eilen ja antaa huonoimpien ideoiden unohtua. Kipeää tekee.

Mietin, ettei kai määrätietoisuus välttämättä sulje pois laatutietoisuutta.

Tänään lähetin pari hakemusta tukkiakseni ensi vuoteni jälleen ennennäkemättömällä tavalla. Ja huomaan miettiväni, opinko koskaan ajattelemaan, että vuosi voisi alkaa joskus muulloin kuin kesän jälkeen.

Ollut vaikeaa ymmärtää tämäkin, ettei se täällä lopu touko- vaan vasta heinäkuun lopussa.

Eräästä aiemmasta hakemuksentapaisestani ei ole kuulunut mitään. Ei vaikka, minusta tuntui, että ammuin kärpästä niin järeällä tykillä, että itseäkin hirvitti. Taisin unohtaa, että kärpäset eivät pääsääntöisesti pidä siitä, että niitä ammutaan tykeillä.

No, sainpahan syyn nälviä tuohonkin suuntaan. Eikä minulla olisi ollut aikaakaan oikeasti. Mikäpä olisi nolompaa kuin myöntää, että on aikaa.

Ajattelin jossain vaiheessa iCalista innostuttuani, että haluan tehdä kaiken saman tien viimeisen päälle oivasti ja jakaa kalenterini verkkoon, jotta olisi kätevää sopia tapaamisia. Mutta olisin halunnut kätevän tavan luoda jonkinlaisia nimettömiä placeholdereita, joilla luoda vaikutelma, että minulla on vaikka mitä sovittuna. Enkä muutenkaan, että kaikki näkyy ulospäin sellaisena kuin se todellisuudessa on [tiedättehän 18.15–24.00 kirjoita teksti Pää aukeen].

Alkoi sittemmin ärsyttää tuon kanssa nyplääminen ja kännykän synkkaaminen ja kaikki, ja nyt olen elänyt tämän vuoden käytännössä ilman kalenteria. Lisää järkytyksiä kaikille älykkäistä kansioista kirjoittaneille.

***

YouTube on kyllä ja taas hieno. Sieltä löytyi heti vaikka mitä euroviisuistakin. Mieleeni juontui, että joskus takavuosina Kroatialla oli varsin viehko esiintyjätär nimeltään Pisarovic. Ajattelin, että voisin kyllä antaa omankin tyttäreni sukunimeksi Pisarovicin.

Herttaista katsoa näin jälkeenpäin ja huomata, että kyllä se on aika viehko edelleenkin.

Jos siis sinä, lukijani, huomaat olevasi aivan Pisarovicin näköinen naishenkilö, ota toki yhteyttä. En tosin tiedä, onko tällainen sukupuolierottelu enää nykyään sallittua, joten jos satut olemaan hänen näköisensä mieshenkilö, ota silloinkin. Luultavaa tosin on, että olet tässä tapauksessa sen verran traumatisoitunut, etten saata kestää sietämätöntä luonnettasi. [Ja nyt kun katson tarkemmin, niin eikö Pisis – niin kuin me tutut häntä nimitämme – näytäkin vähän Michael Jacksonilta]


***

Minä kävin pankissa ja lipsahdin lukemaan comic sans -tekstiä vastoin infoähkyntaklausperiaatteitani.

pa vuodessa

Lupaavat siis, että tällä lainalla päädyt pa:ksi vuodessa. Sounds like a deal.

Kun nyt kamera oli esillä, ikuistin vielä bussipysäkinkin.

maustettua olutta

Omenasitruunaolut saattaa tuntua kuvottavalta ajatukselta, muttei lopulta ole sen kauempaa haettu kuin suomalaiset mangomelonisiiderit. Saksassahan limuviinoissa on haittavero, jotteivät teinit niitä litkisi, ja näin edelleen jokaisella olutmerkillä on lapsiystävälliset limumixiversionsa. Olut on sikäli pyhä asia, ettei siitä voida lähteä ylimääräisiä veroja kiskomaan. Olutta ja kolaa ei Suomessa sotke kukaan, mutta olutta ja sitruunalimonadia olen kuullut sekoitetun sielläkin. Sehän maistuu vähän simalta.

***

Niin, työn ja hyvinvoinnin kannalta tärkeintä on pärjätä globaalissa taloudessa. Tämänhän me tiedämme. Pisti vain miettimään, millaisessa maailmassa saattaisimme yhtä hyvin elää. Vaikka tuskinpa tuokaan voi aito olla [via Justis].

Apinalaatikossa Jari kirjoittaa konsulteista. Iskevin lausein.

Vedit copy-pastella Penguin Book of Great Quotesista pintaviisautta PowerPointiin ja siitä naurua pidätellen liikkeenjohdon kiitolliseen kitaan.

Sunnuntaiaamuna törmäsin tähän McDonald's-simulaattoriin. Ja minun alkoi tehdä mieli hampurilaisia. Eikä jääkaapissa ollut kuin pekonia.

Iltalehti utelee, ärsyttävätkö puolison työkaverit. He ovat ilmeisesti jo kysyneet, ärsyttääkö puoliso ja ärsyttävätkö työkaverit. Seuraava kysymys on, ärsyttävätkö työkavereiden puolisot. Sitten kyselevät pikkuserkkujen kummilapsista ja kummilapsien pikkuserkuista. Ärsyttäisi vähempikin.


Salaperäisiä saksalaislukijoita ei ole ilmoittautunut Kataa enempää, joten miitti saattaa jäädä nelihenkiseksi. Ottaen huomioon, että kyseessä on Kölnin kulmien Suomi-blogaajien tapaaminen, tulosta voi pitää hyvinkin kohtalaisena. Eikös se jokin Oulun tai Turun tai jonkin muun kaupunkin juttu kerännyt suunnilleen yhtä paljon väkeä. Olisiko ensi sunnuntai tai sitä seuraava viikonloppu sovelias ajankohta?

[Äh, aiemmin Google katsoi soveliaaksi mainostaa blogissani seuranhakupalveluita. Nyt siellä mainostetaan miesten sukkahousuja. Minä opin alati uusia puolia itsestäni. Joo, ei saa klikata omia mainoksia, mutta nyt oli jo pakko.]

[Lisäys] Aukoton perusbikini miehelle. Minä raukka kun luulin, että bikineitä kutsutaan bikineiksi siksi että niissä on kaksi osaa toisin kuin tavallisissa uimapuvuissa, mutta tämä lienee jo jotain ihan eri bi-touhua.

16 on viitsinyt kommentoida:

Mä oon ihan Pisiksen näköinen. Tai siis olin 20vuotta sitten. Mut jos sä kerran oot tasa-arvomiehiä,et kai hyväksy ikärasismiakaan?!

Mua ärsyttää ihan sikana mun exmiehen työkaverit.

5/22/2006 09:18:00 ip.  

En ole yhtään Pisin näköinen, mölisen silti täällä. Olen paljon tyylikkäämpi ja sillai enemmän aristokraattinen ja vähän niinku mehr glamour.

Olen myös ihan kamalan väsynyt. Sori pakko avautua täällä, kun en vieläkään omaa sitä omaa blogia. Johtunee siitä koska mieheni työkaveri, elikkäs minä Kata, ärsyttää minua ihan kamalasti, koska hän tunkee perinteisen filofax kalenterinsa täyteen tapaamisia ja projekteja juuri tuosta mainitsemastasi oudosta syystä mistä yrittää tosin päästä eroon. Yksi ouluhenkinen blogimiitti tästä vielä puuttuu. Olen ensi viikonlopun paikalla, sitä seuraavana en.
Keitä ne kaksi muuta ovat? En ymmärrä mistään mitään, tämä Lordi ja kaikki on liikaa. Minun pitää alkaa katsoa televisiota. Tämä ei ole vitsi, minun pitää. Krooh pyyh.

Sovitaan joku valepukutapaaminen meileitse jookos? Raahaan sitten innolla ruhoni paikalle.
Ja miksi täältä ei saa mistään kunnollisia sipsejä? Aina niitä kamalia funny jotain paprika yöks sipsejä. Kysynpähän vaan.

5/22/2006 11:14:00 ip.  

Minähän Liftarin mukaan pukeudun slipareihin ja suoriin housuihin, vaikka nykyään kai glamour tarkoittaa enemmänkin jotain The Arkin tapaista: kirjavia irokeeseja ja tiukkaa nahkaa.

Olen vieläkin ihan innoissani kun sipsejä saa viidellekymmenellä sentillä ison pussillisen. Niistä juustonaksun näköisistä pähkinäjutuista en pidä.

5/22/2006 11:23:00 ip.  

Ellei tunnetusti tarkka silmäni petä, Pisarovicin tytöllä on vähän lengot sääret. Sen takia se kumarteli ja piti pitkää hametta.

Mutta eihän se sinua voi haitata, sillä rakkaus on sokea. Kysykää vaikka vaimoltani.

5/22/2006 11:24:00 ip.  

Joskus 7 vuotta sitten menin siihen muka juustonaksu halpaan, nykyään käyn sipsiostoksilla ikeassa. Ne ovat kuvottavia jäljennöksiä. Mutta kun minä en voi olla ikeassa koska katson televisiota eli en ole täälläkään, eikä ole sipsejä.
Beeteeäh, sitten on kanssa niitä kamalia nalle tai muita muka söpöjä kuvio naksuja. Todellisuudessa ne ovat styroxia.

5/22/2006 11:53:00 ip.  

Mä en jaksanu lukea tätä postausta, mutta voisitko lopettaa sen flickrin käytön. Sieltä tulee kuvat ihan älyttömän hitaasti. Jos käytät sitä huonomman kopioituvuuden takia, niin laita vaan bloggeriin vaikka huonommalla resoluutiolla, nopeutuu entisestään.

nimim: en o ikinä tajunnu flickriä

5/22/2006 11:55:00 ip.  

Kervå, oletatko saavasi palvelua, jos ensiksi toteat, ettet ole lukenut postausta. Tiedä vallan hyvin, että se on hinta, joka kommentointioikeudesta maksetaan. Halvalla menee sittenkin.

Käytän Flickriä parista syystä. Ensiksikin, en joudu uppimaan kuvia uudestaan, jos joskus siirrän blogini toisaalle. Toisekseen, blogger pakkaa jpg-kuvat kovin rumasti. Kolmannekseen, minusta on mukavaa, kuinka Flickr tekee valmiit esikatselukuvat kuvista. Neljännekseen, iPhotosta on kätevää importata kuvat suoraan Flickriin – Bloggeriin ei. Viidennekseen, Flickr on web 2.o ja c00l ja PA ja. Kuudennekseen, kyllä se täällä toimii ihan rivakasti.

5/23/2006 12:07:00 ap.  

Eka pointti on totta. Toka ei aivan pidä paikkaansa. Olen huomannut, että blogger suttaa pahasti kuvat, joiden sivun pixelimäärä ei mene edes jotenkin tasan sen näkyvän kuvan kanssa.

Lopuista pointeista en tiedä muuta kuin: hirveän hitaasti tulevat kuvat flickristä näytille.

Ja tottakai luin postauksen, et kai edes epäillyt :)

5/23/2006 01:44:00 ap.  

Kervå, tämä on vähän hankalaa, kun sinulle ei voi sanoa edes, että hanki Mäkki.

Onko jollain muulla ollut ongelmia noiden kuvien kera? Luulisi, että ehtivät lautautua, kun ovat puolessa välissä juttua...

5/23/2006 01:48:00 ap.  

Ihan ripeästi tulee Flickr-kuvat mulle DSL:n nopeudella ja muutenkin kannatan F:ää (vaikken olisi käyttäjänsäkään :-).

5/23/2006 06:10:00 ap.  

Joo hidasta on.

5/23/2006 08:40:00 ap.  

Tässä aukottomassa bikinissä minua ihmetytti mainitsemasi lisäksi kaksi asiaa, miten sisään ja miten ulos?

Taidan itse kirjoittaa sanasen sukkanauhoista.

5/23/2006 09:50:00 ap.  

Tänne Otaniemen kupeeseen kuvat kiitävät kerrassaan vikkelästi. Nou probleemos.

5/23/2006 10:38:00 ap.  

Jenny, tässä on vain sellainen eettismoraalinen dilemma, etten tiedä, onko hyväksyttävää kehottaa ketään muuttamaan Otaniemeen ihan noin vain.

5/23/2006 10:45:00 ap.  

Öh tota, olen ehkä ilmaissut itseäni huonosti. Tarkoitin tietenkin sitä, kun klikkaa postauksessa olevaa kuvaa halutessaan nähdä sen vaikk' isompana. Silloin se flickr on kovin hidas. Ainakin Kalliossa ja Pitäjänmäellä.

Pahoitteluni jos aiheutin turhaa hämmennystä.

5/23/2006 03:45:00 ip.  

Ymmärrän eettismoraalisen tuskasi, Mr PA, näin Otaniemen kupeessa, liepeillä, lähellä ja naapuristossa reilut 10 vuotta päivystäneenä henkilönä. Eiku missinä. Tai jotain. En kai eksynyt? No mutta Mr Keravan vaatimaa suurennostarvetta en ole kokenut enkä kokeillut, ehkä sitten ensi kerralla... Ja muuten Pisis oli aika ihana.

5/23/2006 11:50:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds