Hurmas tuttavuus

Hurinan kaltaisille naisille on takuulla sanakin, mutta sanon pirskahteleva, kun en paremmin osaa.

Hänen läsnäolonsa on intensiivisin kokemani sitten viime keväisen tanssikurssiparini, jonka kanssa en koskaan päässyt tanssikurssille asti.

Öh, siinä teille yleismaailmallista mittatikkua.

Onneksi hänelle ei ollut tietokonetta mukanaan, sillä en olisi jaksanut suorittaa haastateltavana olemista ja leikkiä nokkelaa. Onneksi Marinadi ja Justin nokkeloivat eilen minunkin edestäni, ja tulin mainituksi niin useasti, että luulisi vähemmänkin ärsyttävän Vinkuliskoa.

Poikkeuksellisesti en ollut edes varautunut. En lukenut arkistoja, en hänen enkä minun. Ajattelin opetella soveltamaan tyhjän takin taktiikkaa, sen sijaan, että uskoisin, että paras spontaanius on huolellisen valmistautumisen tulosta. Siitä huolimatta minulla oli olo kuin karkkikaupassa, kun en osannut päättää, mitä seuraavaksi sanoisin.

Hieman tylsästi hän sattui valitsemaan listalta saman annoksen kuin minä.

Selitin kategoriaopistani. Kuinka sitä joko ollaan jotakin tai ei olla. Kelvataan tai ei kelvata. Kuullaan a tai kuullaan ä. Hänestä kun huokuu, että sitä ollaan älykäs.

Hän esitti sanomiini haastavia, tarkentavia kysymyksiä, jotka tapasivat nostaa käsiteltävän asian uudelle abstraksiotasolle. Sellaisia, joista en keksi nyt yhtään soveliasta esimerkkiä ja sellaisia, johon en välttämättä osannut löytää suoralta kädeltä vastauksia.

Pitäisikö ruveta suoraselkäisen sijaan suorakätiseksi.

Enkä ollut edes ihan suoraselkäinen, kun hän sai minut tuntemaan itseni vähän pieneksi joka suhteessa.

Lopulta päädyimme puhumaan blogeista, ja ymmärsinhän minä, että se oli julmaa tuhlausta, mutta olin niin kovin väsynyt, etten kyennyt alustamaan mitään muutakaan. Kaikkiaan alkuperäinen aikomukseni sanoa yksi ajatus kerrallaan meni jälleen inauksen niin sanoakseni vituiksi, mutta minkäpä teit.

Liki harmillista, että minulla on huomenna tentti ja että minulla pitää olla hommia tehtynä aamukahdeksaan mennessä, mutta lienee hyväksi lopettaa, kun tuntuu, että jäi kesken.

[Siinä Sedikselle Wertherin vuodatusta.]

1 on viitsinyt kommentoida:

Bloginaisia treffailemalla löysit linjasi. Visa Kopu vapisee tai ainakin pyyhkii hengityshöyryjäsi niskastaan.

11/03/2006 10:26:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds