Kaikkein parasta

Trivialiteetteihin erikoistunut blogi voisi todeta jotain Kurosen ilmoituksesta olla poistumatta julkisuudesta. Tähän astihan hän on jatkuvasti luvannut vetäytyä.

Trivialiteettiblogille olisi varmasti kysyntää, mutta juju on siinä, ettei moisen pitäminen ole triviaalia ensinkään.

***

Vaikka olen niin uskottava, että välistä tekee kipeää, en ole syntyperäisesti täkäläinen. Näin en tiedä esimerkiksi, kuinka tulee toimia tilanteessa, jossa on astunut bussiin, kun kaikki ikkunapaikat ovat menneet ja istunut satunnaisen naisen viereen ja väen vähä vähältä poistuttua päätynyt tilanteeseen, jossa bussi ympäriltä on tyhjentynyt ja itse yhä sitkeästi istuu tuon naisen vieressä. Onko tässä vaiheessa sallittua kommentoida tilannetta?

[Vai pitäisikö lähteä etsimään kuljettajaa?]

***

Minä sekoitin Kati Outisen ja Outi Kosken, kun ne olivat ihan samannäköisiä jossain kuvassa. Kuvittelin otsikon tarkoittavan, että hän sai roolin jostain jenkkiläisestä vankilaleffasta.

***


Täydennykseksi pari muuta uutiskommenttia. Heather "Paulin vaimo" Mills osallistuu Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan jossain maassa. Pelkään, että tämä koituu vielä jollain yllättävällä tavalla kalliiksi hänen parilleen.

Pitäisikö Beckhamin päästä maajoukkueeseen?
Voi toki, kunhan vaihtaa ensin kansalaisuuttaan.

Tanssiohjelmasta tulee mieleen Roman Schatz, jonka ikivanha Miten minusta tuli minä -haastattelu lojui koneellani. Hänestä ei kai kauheasti pidetä, mutta minusta hän on sympaattinen, fiksukin. Hän kertoi yhden hauskan jutun.

Kun tulevat puheeksi toisen maailmansodan hankalat aiheet, hän kertoo, että niin, hänenkin isänsä kuoli keskitysleireillä.

Putosi vartiotornista, kun innnostui ryyppäämään liikaa.

***

Piti taannoin kommentoida Juice Leskisen sanoituksia. En enää muista tarkemmin, mitä aioin sanoa, mutta kommentoidaan nyt sitten.

Rakkaus on ikuinen.
Mihin ikuisuus päättyy,
mä tiedä en.


Tuo on oivasti sanottu. Rakkaus on aina alkaessaan lähtökohtaisen ikuista. Missään ei sittenkään ole sanottu, että tuo ikuisuus välttämättä kestäisi. Yleensä ei kestäkään. Mutta ei rakkautta ilman oletusta ikuisuudesta.

Sinä olet naaras.
Minä leikin urosta.
Sinä vedät kalaa
kuivuneesta purosta.


Urosta–purosta on kovin nokkela riimi. Se vain alkaa toistaa itseään aloittaessaan joka ainoan säkeistön. Pitää sittenkin antaa anteeksi Juicelle. Hänen aikansa Suomi oli kylmä ja pimeä eikä virikkeitä ollut kuten nykyään. Tämä on tiettävästi vuotanut Vanhasen blogin yksityiseltä puolelta.

Sinä olit naaras.
Minä leikin urosta.
Minä tahdoin naisen,
en mitään Susan Kurosta.

Leikin urosta kuvaa sittenkin jälleen oivasti Leskisen itseironisen vähättelevää, huumoriblogaajamaista, suhtautumista omaan miehisyyteensä. Hieman kuten seuraavakin:

Olen Mussolinin klooni,
olen melkein mitä vaan
ja kun tulet kainalooni,
muodon ihmisen mä saan.


Liekö tuo sitten Berlusconin päiväkirjasta. Minä jotenkin sekoitan aina Outi Kosken ja Mussolinin.

Rakkausteeman [duh, tässä oli edelleen kyse Lauluja rakastamisen vaikeudesta -kokoelmasta] ohella vahvana välittyy huoli ympäristöstä. Selvimpänä esimerkkinä kappale Myrkytyksen oireet, jossa sanotaan hienosti:

Syksy saapuu kuin vanhus,
se hymyilee,
vaikka liepeitään liekit jo nuolee.
Se on viisas se mitään ei turhaan tee,
elää vain, kunnes aurinko kuolee.
Ole siinä voin vierelläs vilkuttaa,
kun maailma hautaansa nilkuttaa.


Leskinen kunnostautuu myös kierrättäjänä. Etenkin Musta aurinko nousee -kappaleen ylijäämäkuvastoa on hyödynnetty Elämää-kappaleessa, jossa siinäkin kerrotaan mustasta auringosta sekä mystisestä tähtivyöstä. Vastaavaa luulin havainneeni jossain toisaallakin, mutten muista nyt.

***

Oikeasti en ole kuunnellut tänään Leskistä vaan innostunut vaihteeksi kaikesta saksamusiikistani. Minulla oli koe, joka oli melkoista läpihuutelua. Kurssin oli määrä olla tasoltaan haastava, mutta sen tehtävät ovat olleet epämotivoivan lapsellisia. Ehdin jo olla vähän pettynyt omaan suoritukseeni, mutta opettaja sentään sanoi tänään lohdullisesti, että du bist der Allerbeste.

5 on viitsinyt kommentoida:

Muita merkintöjä saatika blogeja vähättelemättä totean, että tämä oli nautinnollisin merkintä luettavaksi pitkään aikaan.

2/22/2007 03:26:00 ip.  

Kuros-pätkä oli kyllä todellinen helmi.

2/23/2007 07:51:00 ap.  

@K Kiitos, nyt. Naisten mieli on arvaamaton.

@O Wink, wink, Kuros-pätkää on juuri julkaistu kokonainen kirjallinen. Käykää ostamassa, jollette jo ole.

2/23/2007 08:08:00 ap.  

Olen syntyperäinen Helsinkiläinen enkä omaa ajokorttia. Täten voin sanoa, että tuohon mainitsemaasi matkustajaongelmaan on olemassa peritäkäläinen ratkaisu.

Itse olen valppaana ja laitan ajoissa jo silmät kiinni. Näin en voi todeta bussin tyhjentyvän. Leikin siis nukkuvaa. Ja jos muistikuvissani vieressäni istuu nuori nainen, painaudun mutkissa häntä vasten, niin kuin nukkuvan ruho luontevasti keinahtelee. Varoen kuitenkin keinahtamasta käytävän puolelle.

2/23/2007 10:50:00 ap.  

repesin.

2/27/2007 10:57:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds