Olen ajatuksissani;
olet ajatuksissani.


Äh, nyt ei ole sovelias aika moiselle hömpälle. Minä menin tänään töihin kello kahdeksaksi ja tuli kotiin puoli kymmenen aikaan. Kello yhdestä lähtien puuhastelin tosin ilman palkkaa, mutta sainpa t-paidan.

Varma merkki nurkan takana lymyävästä lamasta on, että minä matkustin taksilla Dipolista T-talolle. Syrjäseutujen maantiedettä tuntemattomille kerrottakoon, että matkaa on noin puoli kilometriä.

Tulipa mieleeni, että voi kuinka Jouni Tervo kirjoittikaan typerän populistisesti Metrossa tänään. Sen lisäksi, että se ei tajua mitään blogeista ["blogaajat kisaavat siitä, kuka postaa myöhäisimpään aikaan yöllä ja kuka on näin kovin jätkä"], kansantalouskaan ei taida täysin pysyä näpeissä.

***

Viikonloppuna kävin Vaasassa, ja siksi olen ollut niin kovin kiireinen, etten edes Erään toisen Saaran kommenttiin joutanut vastaamaan. Kyllä minun palkissani tuo coComment on toiminut ihan jees. Jossain vaiheessa se kyllä unohti minut ja siksi kommentteja puuttuu pitkältä ajalta.

[Varoitus, alkaa näyttää siltä, että tästä tulee aika tiukka HC-merkintä. Siitä huolimatta, etten ehtinyt parturiin viime viikolla ja tällä on turha kuvitellakaan.]

Uhosin viime vuonna Saksassa ymmärrettyäni, kuinka helppoa on hypätä junaan ja lähteä reissuun, että pitää jatkaa moista Suomessakin. Siksi tuparikutsun tultua oli vähän pakko lähteä, vaikkei siinä järkevästi ajatellen mitään tolkkua ollutkaan.

En ole ennen ollut Vaasassa kuin kerran lapsena satamassa, ja sepä olikin viihtyisä kaupunki. Tunnelmaltaan muistutti kovasti Hankoa. Hieman samalla tapaa kuin päätimme, että Jyväskylä on suomen Hannover. Aika kontroverssiä sittenkin laittaa keskelle toria patsas valkeista vapauttajista. Ja mitä sillä sotilaalla edes on kädessään? Punykin rinnasta riivitty sydän?

[Kyllä tähän olisi syytä laittaa kuva, mutta en jaksa tällä kertaa. Kenties seuraava postaus on kuvapostaus. Kenties ei.]

Aurinko paistoi ja tuuli kovasti. Kuulemma aina.

Mennessä Seinäjoella junaa vaihtaessa näin, että tyttö oli ollut samassa lukiossa vuotta ylempänä. Mutta mietin, että eivät he halua, että tulen sitä heille kertomaan, joten annoin olla.

Kun toinen emännistä, johon törmäisin sattumalta Vaasan Alkossa ollessani ostamassa hänelle tupaantuliaislahjaa, kertoi, että paikalla olisi kolmaskin tyyppi meidän lukiostamme, mieleeni hiipi hauska mahdollisuus, ja niinhän siinä taas kävi. Jälleen joku, jolle kertoa tarinani matematiikan ylioppilaskirjoituksista.

En ole kertonut sitä täällä. Ehkä joskus. Mietin hiljattain, olisiko liioiteltua sanoa, että tämä blogi loppuu jokaisen merkinnän jälkeen. Että vasta siitä nähdään jatkuuko se, tuleeko enää hinkua kirjoittaa mitään ja tuleeko näin seuraavaa merkintää. Kirjoittaisi joka ainoa kerta kaiken mahdollisen, vääntäisi kuivaksi.

Tähän on oikeasti ylletty vain harvoin.

***

Tampereen kautta kotiin sunnuntaina, matkalla salaperäinen lounastapaaminen. En ole käynyt tuolla sitten kevään 2002. Erityisen dramaattista on, kuinka pieneltä kaikki näytti. Minä siis asuin Tampereella ala-asteikäisenä, ja nyt joku mokoma oli käynyt kutistamassa turut ja torit noista päivistä. Finlaysonin tiloihin tehty ravintolakeskus vaikutti tyylikkäältä.

Anteeksi edeltävän kappaleen tautofonia; minä en voi sietää yhtäkään Tampereesta käytettävää lempinimeä, vaikka olen kovin ulkopuolinen. Kuka se mahtoikaan hiljan olla, joka puhui Hesasta eikä minulla ollut sydäntä suhtautua häneen negatiivisesti. Mahdoin olla juovuksissa.

Yhden teorian mukaan on huvipuistonomistajien salaliiton syytä, että junat kulkevat niin soveliaasti Särkänniemen ja Linnanmäen vieritse. Särkänniemiessäkin hirveä määrä laitteita, joita en ole koskaan ennen nähnyt.

6 on viitsinyt kommentoida:

Noloa myöntää, mutta jostain kuultuani helsinkiläisten epätykkäävän 'hesa'-sanasta tuli jotenkin pakottava tarve käyttää sitä useammin... :-/

9/12/2006 10:09:00 ap.  

Minä ainakin käytän Helsingistä nimeä Hesa, vaikka sitten kiusallani. Stadi-sanaa en omaksu, lähinnä koska se nyt vain ei sovi minun Turkulaiseen suuhuni. Muutenkin se kuulostaa hölmöltä.

9/12/2006 12:11:00 ip.  

^ olen alkanut käyttää ilmausta "tsadi" -se aukeaa jotenkin moniselitteisemmin.

9/13/2006 01:19:00 ip.  

Kas, olet käväissyt lähes synnyinseudullani. Jännittävää.

Seuraavalla reissulla kannattaa pysähtyä siinä Seinäjoen ja Vaasan välillä ihailemaan kirkkoa, jota voin lähes objektiivisesti mainostaa yhdeksi Suomen hienoimmista.

9/15/2006 06:10:00 ip.  

En pysähtynyt tuolla asemalla kuin minuutiksi, ja konduktöörikin kuulutti sen väärin, mutta tuossa kohtaa mieleeni palasi yhtäkkiä miete, oletko kaima vaiko etkö.

Ilmeisesti et. Hauskaa.

En minäkään oikeasti sano stadi kuin ironisessa kontekstissa. Sanon kaupunki tai Helsinki ja sen sellaista.

9/15/2006 09:16:00 ip.  

Teininä sain lättyyn kerran Kouvolassa, kun joku kysyi, että mistä olet(ja olen sentään entinen kouvolalainen!) ja sanoin että stadista. Sitä virhettä en ole enää sen jälkeen tehnyt.

Turkulaisethan sanovat kaikki "hesà"
-minh-

9/17/2006 03:19:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds