Hissikeskustelua

Tänään kävin katsomassa surkeuttani silmästä silmään. Tuntui kummalta saavuttaa noin olematon tulos, kun sentään luulin osaavani vastata joka kysymykseen. Minusta on ikävää, että yksinkertaisesta asiasta tehdään tiedettä epäoleellisuuksista nillittämisellä. Vaan väliäkö sillä, alan vähitellen oivaltaa, että if you can't beat them, ignore them.

Hupaisaa sanoa, että bussi on myöhässä ASEM-kokouksen takia. Kun se oli sitä ihan oikeasti.

Suuntasin kovaa kyytiä kohti seuraavaa etappia. Hississä painoin nappulaa. Sen kummemmin miettimättä, mitä siinä luki. Valitsin ainoan kirjaimellisen, sillä olin sentään jatkamasssa ulos rakennuksesta. P niin kuin pohjakerros, sehän oli ihan loogistakin.

Seuraavassa kerroksessa kyytiin tuli väkeä, joka painoi ykköstä. Tajusin, että nappulaston vieressä oli opaste, jossa kerrottiin, että ykköskerroksesta pääsisi ulos. Muistin, että olen Suomessa, jossa kerroksia lasketaan omituisesti. On toki paljon loogisempaa, että maakerros on 0, jolloin ensimmäinen kellarikerros voi kätevästi olla -1.

Ykkönen... Hups, taisin painaa väärään kerrokseen, kommentoin nappia painaneelle pukumiehelle.
Höh, ei kai kukaan, joka kulkee iPodi kaulassaan voi tehdä virheitä, mies kummasteli.
Niinno, ihan vain seuraavien kiusaksi komensin hissin kellariin, myöntelin.


[Ja nyt yhtäkkiä mietin, kuinka nopeasti ihmisaivot toimivatkaan. Mieleeni palasi, kuinka tulkitsin miehen lauseen merkitystä jo ennen sen päättymistä kuin tabulaattoria hakkaava komentorivisotilas. Aluksi oletin jotain sen suuntaista, että iPodin kantajan olettaisi olevan matkalla autolleen.]

***

Olen ajoittain parjannut Satasen pääkirjoituksia ja harmikseni viime aikoina huomannut seassa pari hyvääkin. Tämän päiväinen ei sentään pettänyt.

Otan mieluummin riskini Helsingin "asvalttiviidakossa" kuin elän viranomaisten valvovan silmän alla.


Enkä tajua, kun olen varsinaisesti samaa mieltä kirjoittajan kanssa, kuinka tämä teksti onnistuukaan ärsyttämään minua niin suunnattomasti. Saako minut tosiaan ärsyyntymään vain käyttämällä fraaseja "asvalttiviidakossa" ja viranomaisten valvovan silmän alla.

Eikö tämä ole jo vähän kohtuutonta.

Naapurisivulla Stadium mainostaa lenkkitossuja. Juoksukenkä pronatoivalle jalalle. Minä en eläissäni lintsannut yhtään tuntia peruskoulua enkä taaskaan tajua mitään.

Tsihihii, pron.

***

Sori nyt, TV-lupamaksujengi, ei aio katsoa huomenna Robbie Williamsin keikkaa kakkoselta. Näin helpolla ette minua narauta. Ajattelin sen sijaan lähteä Vaasaan. Kertokaapa, mitä siellä kannattaa tehdä. Minulla ei tiettävästi ole ainoatakaan vaasalaista lukijaa, mutta ilmoittakaa ihmeessä, jos olen väärässä siinäkin.

13 on viitsinyt kommentoida:

Minusta on ikävää, että yksinkertaisesta asiasta tehdään tiedettä epäoleellisuuksista nillittämisellä.

Tuttu tuumasi aikoinaan hiukan samalaisista lähtökohdista, että hänen elämänsä toiseksi suurin huijaus oli, kun joku sai uskoteltua, että markkinointi on korkeakouluopiskelua vaativa oppiaine. Se suurin huijaus oli saada naiset uskomaan, että hoitovapaan voi pitää ja palata sen jälkeen takaisin töihin.

9/08/2006 07:49:00 ip.  

Hitto, just äsken kirjoitin tuosta satasen kolumnista pitkän jutun blogiini ja sitten menin sössimään sen jonnekin "dataviidakkoon", haha. Minua nimittäin taas ärsytti tuossa kolumnissa se, että tämän Amundin vapaus jotenkin nyt kärsii videokameroista. Juutuin siihen, että minkälaisia vapauksia näillä nuorilla miehillä sitten pitäisi olla? Vapauksia potkia mummoja? Tehdä jäynää pienimmille ja heikoimmille? Kusta porttikäytäviin? Töhriä ikkunoita spraymaalilla? On vaikea uskoa, että normaalisti käyttäytyvää, joskin epäilyttävää toimittajanuorukaista kytättäisiin ihan tavallisen käytöksen vuoksi. Että ikään kuin minusta tässä meni nyt Amundilta puurot ja vellit sekaisin (jos pysytään näissä fraaseissa). Toimittajahan kehoitti kaikkia valvonnasta kiinnostuvia ottamaan yhteyttä tv-tuotantoon, mutta miten minusta tuntuu, että juuri tämä toimittaja kuvittelee kaikkien poliisien silmien pullistuvan juuri häntä kohden, kun vain hetkisenkin herran pikkujalka pilkahtaa. (Meiltä mummeleilta juuri tuo formaatti puuttuukin. Kääkkien oma Big Brother voisi olla paljon kiinnostavampikin jopa. Väittäisin, että edes telkkarista saattaisi silloin lipsahtaa ulos joskus jokin viisauskin...)

Tähän asti juuri mummelit ovat joutuneet välttämään pimeällä liikkumista, joten heidän vapaus on ollut siinä pelon ilmapiirissä rajoitettuna jo iän ajan. Yleensäkin naisia, lapsia ja vanhuksia syyllistetään siitä, että ne liikuvat väärään aikaan väärässä paikassa. Kun normaali liikkuminen on rajoitettua ilman kameroita muilla, niin nuorilla miehillä se jostakin syystä se sitten on rajoitettua kameroiden alla. Että mikähän se syy sitten voisi olla?

9/08/2006 07:53:00 ip.  

On vaikea uskoa, että normaalisti käyttäytyvää, joskin epäilyttävää toimittajanuorukaista kytättäisiin ihan tavallisen käytöksen vuoksi.

Niin, jos ei ole mitään salattavaa, niin valvonta on OK. Tämä on näitä ikuisuusjuttuja, joista "vääntää peistä".

9/08/2006 09:08:00 ip.  

Hö. No en mä vaan koskaan aiemmin ole tästä vääntänyt. Enkä nytkään. Sitä vaan kai toivoisi, että nuorilla miehillä riittäisi empatiaa myös mummoille ja muille puolustuskyvyttömille, joille "elämään kuuluvat tragediat" saattavat olla hieman kohtalokkaampia. Mutta joo.

9/08/2006 09:17:00 ip.  

Saako kysyä yhtä aisaa tuosta coComments-tsydeemistä, kun se on sinulla nähtävästi ollut jo jonkin aikaa? Kiitos.

Että eikö siitä ole ollut mitään haittaa tämän sivun lataamisen kanssa? Minä laitoin eilen tuollaisen omaan blogiini, mutta se alkoi heti heittää internal server erroria. Äkäpäissäni poistin sen heti sivupalkistani, mutta mietin tässä, että pitäisikö sille antaa uusi mahdollisuus.

9/09/2006 11:46:00 ap.  

9/09/2006 12:50:00 ip.  

Kiitos. Jokseenkin retorista pyörittelyä subjektiivisesta näkökulmasta: "Jos MINÄ en tee mitään väärin, niin minua ei tarvitse vahtia." Niitähän tässä nyt onkin jo nähty. Ja muista viis.

9/09/2006 03:41:00 ip.  

"Minulla ei tiettävästi ole ainoatakaan vaasalaista lukijaa, mutta ilmoittakaa ihmeessä, jos olen väärässä siinäkin."

Olet väärässä. Siinäkin.

Tapio

9/10/2006 09:56:00 ap.  

Saara,
minulla on ollut coComment-tunnarit kuukausia. Vieläkään minulle ei ole selvinnyt, miten sen kommnettitrackäyksen saisi toimimaan laillens! Blogger-blogit kirjaantuvat rekistereihin ok, jos niissä ei ole käytössä sitä erilliseen ikkunaan aukeavaa kommenttijutskaa. Mut jos on, niin kaikki niihin tehdyt kommentit menee johonkin mystiseen zone-x:än.

Blogsomesta tarttu automaattisesti oikein blogin nimi, mutta merkinnän nimen sijaan näkyy vain September (jos siis on syyskuun merkintä). Ja loput sitten poimiintuvat vaihtelevan oksti.

En ole ehtinyt perehtyä, miten omalle sivulle saisi näkyviin linkit noihin vimeisiin kommentointeihin (kuten tässä PA:lla on). Se on varmaan tuo ominaisuus, jonaka kanssa sinulla oli niitä ongelmia. Eli siis minulla ei ole kerrassaan mitään kerrottavaa sinulle, kun siitä, mistä kysyit en kuitenkaan tiedä mitään! Hitsi, anteeksi, että vein aikaasi. Aloittaessani kommentin vielä ajattelin, että se liittyisi johonkin, jotenkin.

9/10/2006 01:51:00 ip.  

Eikä kun tää oli just hyvä, Sun äitis. Olisi tuonkin selvittäminen vienyt turhaa aikaa, jos sellaista kerran ilmenee. Viedään ny PA:n palstatilaa, mutta mitäs ei itse vastaa, kun kysytään. Irviö.

9/10/2006 03:10:00 ip.  

Kääk, kuka humalainen mun nimissä on vastannut, kun koko kommentti on täynnä typoja! Ei vaan, tää näppis vain on vielä vähän outo ja mitään en kuitenskan näe, kun lasit ovat vasta reseptiasteella, niin siinä syy.

9/10/2006 08:16:00 ip.  

Hehe, pitää varmaan hankkia sellainen resepti tännekin, kun en tainnut kiinnittää tuohon mitään huomiota...

9/10/2006 09:31:00 ip.  

Älä huoli, pronaatiosta puhutaan vasta lääkiksessä. Eikä kukaan sitä sielläkään oikeasti tajua.

Jos nyt en ihan väärin muista, niin pronaatio tarkoittaa säären kiertymistä sisäänpäin niin, että nilkka taipuu hieman sisään ja paino tulee jalan sisäsyrjälle. Ja ylipronaatio altistaa erinäisille rasitusvammoille, minkä takia siitä niin kovasti kengissä huolehditaan.

9/15/2006 06:20:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds