Kiireen vetämistä

Tuoreehko tulokas Linjakohinaa määritteli Pää auen kirjoitetuksi blogiksi. Tällaisia voimakkaita kannanottoja tarvitaan alati tasapäistyvässä maailmassa.

{Minä olen aina luullut, että Pää auki on enemmänkin kirjoittamaton säätö.}

***

Minä näin äsken hymyilevän kassaneidin ensimmäistä kertaa koko täälläoloaikanani. Luultavasti hän oli vain väsynyt pitkän päivän päätteeksi eikä kyennyt hillitsemään itseään. Olin viimeinen asiakas.

***

Mietin, että jos ei vaikka koko kansan presidenttiä olisikaan olemassa, vaaleja edeltävä mediamylläkkä sentään tarjoaa meille koko kansan pressitentin.

***

Totta se on, jätkät. Tässä kaikki. Minulla on ihan hirveä kiire. Se ilmenee siten, että toistelen joka yhteydessä hirveää kiirettäni. Tulisi jo keskiviikko, niin loppuisi tämäkin. Ja seuraava maanantai, niin loppuisi sekin.

***

No, ok. Yksi pieni vielä. Tämä vanha Newton-mainos [kun uusiakaan ei ole] saattaa hymähdyttää kaltaisiani ihmisiä.

3 on viitsinyt kommentoida:

Linjakohinaa halusi selvästi erotella kirjoittamalla syntyneet (kuten Pää Auki) ja pelkästään telepaattisilla aalloilla digitoituvat (kuten Karu Selli oli) blogit. Tottavie siinä ON järkeä. Vastakkainasettelun aika on alkanut.

1/23/2006 10:20:00 ip.  

Olen ihmetellyt sitä, miten viimeisten vuosien aikana kassaneidit ovat vaihtuneet yhä useammin kassapojiksi. Ei poikia kassoilla näkynyt muinaisessa lapsuudessani: silloin kaupan ainoat miehet olivat itse kauppias ja liha- ja kalatiskin setä.

Omassa lähikaupassani on ties kuinka monta parikymppistä, palvelualtista kassapoikaa, jotka vielä usein hymyilevät minulle paljon leveämmin kun ne tyttöset. En siis todellakaan valita tästä yleistyneestä ilmiöstä!

1/24/2006 12:20:00 ip.  

Eikun edustamani blogi halusi näin vastakkainasettelun ohittamisen kynnyksellä tuoda eksplisiittisesti esille blogin pitämisessä vähemmistöön joutuneen vaiheen, eli kirjoittamisen. Tätäkin luetaan keskimäärin enemmän kuin kirjoitetaan.

Toisaalta linkityksessä pitää ottaa huomioon myös esimerkiksi sokeat, joiden voi olla vaikeaa erottaa syntetisaattorin lukemaa kirjoitettua blogia ja syntetisaattoripodcastingia toisistaan ;)

1/24/2006 06:50:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds