Uusia puuhia

Ajattelin päästä vaihteeksi eroon armeija-aiheista, mutta jos nyt kuitenkin Hanna-Leena Hemming. Hän kirjoitti hauskasti Kauppalehdessä:

Hemmingin mukaan Reserviupseerikoulussa annetaan Suomen parasta johtamisoppia. Väite on hänen mukaansa "helppo uskoa, jos katsoo Suomen suurimpien ja tunnetuimpien yritysjohtajien reserviupseeritaustoja".

Ei auta kuin toivoa, että maailmassa riittää muitakin yhtä helppouskoisia. Jotain tekemistä pitäisi minunkin keksiä ensi kesänä näinä aikoina, joina Nokiakaan ei palkkaa ketään. Vaikka enhän minä Haminan RUKkia käynytkään vaan Merisotakoulun. Ehkä sitä ei lasketa.

***

Varusmiehille jaettava Sotilaan käsikirja [PDF >20 Mt] tekee saman virhepäätelmän kuin Hemming: sekoittaa kausaliteetin ja korrelaation. Se, että RUKin käyneet menestyvät elämässään ei välttämättä johdu RUKin käymisestä. RUKkiin pääsevät sattuvat olemaan pärjäävää tyyppiä ja usein pärjäävät muuallakin kuin armeijassa.

[Lisäys: Aihetta käsiteltiin sittemmin ansiokkaasti xkcd-sarjakuvassa.]Tällainen hieno kaavio meille esitettiin, kun johtajakoulutuksen mielekkyyttä perusteltiin:

http://www.mil.fi/reservilainen/pdf/sotilaankasikirja2008.pdfSaa nyt nähdä, kuinka käy. Viedäänkö meiltä vielä missikisatkin.

"On aika luopua kulttuurista, jossa möhömahaiset reservin upseerit arvioivat sievästi keikistelevien anorektikkojen ulkonäköä", vaatii professori Teivo Teivainen. HS***


Nykyään vaikutan tosiaan Ruotuväki-lehdessä. Hieno tunne saada oma nimensä ja valokuvansa internettiin.

Jos siis jokin puolustusvoimahenkinen aihe kiinnostaa, ottakaa yhteytta, niin katsotaan, sopiiko se lehden linjaan.

On ollut hauskaa nähdä, että toimituksessa on pitkästä aikaa ihan normaaleja ihmisiä. He tuntevat nettimeemit, tietävät mikä 4chan on eivätkä pidä omituisena fonteista keskustelua.

Eikä sillä, että kaikki olisi niin auvoista. Kyllähän tämä video on hilpeä, mutta onko sitä pakko katsoa monta kertaa päivässä.
***

Toimittajana olen jo muutamassa viikossa päässyt tekemään monenlaista mielenkiintoista. Olen ehtinyt kätellä puolustusvoimain komentajaa ja puolustusministeriä. Sekä tilata taksin Juha Miedolle. Häkämies tuli erikseen tervehtimään lehdistötilaisuuden jälkeen ja kertoi tehneensä itse saman virheen – menneensä kokelaana Ruotuväkeen.

Viime viikolla käväisin Keuruulla, ja paikan lämminhenkinen tunnelma pysäytti hetkeksi. Ihmiset eivät tuntuneet lainkaan niin kyrpiintyneiltä kuin täkäläisissä varuskunnissa.

Puoli kahdeksalta sotilaskoti täyttyi Salkkareita väijymään tulleista varusmiehistä. Minuutin yli kahdeksan se oli taas liki tyhjä.

skitched-20090221-224645.jpg


***

Näköjään inttijuttua riitti koko tekstin täytteeksi. Koetan pitää jutun pituuden aisoissa. Olen ajoittain arkistoja selaillessani joutunut myöntämään, että ylipitkät tekstit ovat vähän puuduttavia joskus. Etenkin ollessaan tylsiä.

3 on viitsinyt kommentoida:

No Keuruulla on pioneerirykmentti ja suojelukoulu. Se tuo varmaan vähän semmoista palomiesfibaa. Pitää siis vähän osata tehdä jotain oikeasti hyödyllistä niin ei ole turhaa jäykistelyä.
Ja eikös se ole semmoinen pienempi paikka, jossa ei kuitenkaan ole näitä ylimääräisiä sotilaallisuuskeskittymiä kuten esikuntia jne.

2/22/2009 05:52:00 ip.  

Jos siis jokin puolustusvoimahenkinen aihe kiinnostaa, ottakaa yhteytta, niin katsotaan, sopiiko se lehden linjaan.

Minä haluaisin lukea artikkelin, jossa ajeltaisiin panssarivaunuilla maan alla, räjäyteltäisiin verenhimoisia myyriä ja aina välillä ammuttaisiin ritsalla valtavaa Urho Kekkos -hologrammia. Järjestyykö?

Eikö? Ei taida Ruotuväki olla enää se sama punk-henkinen underground-julkaisu, joka se oli vielä 70-luvul... Ai mutta se olikin Hilse. Toimitatko sinä jossain vaiheessa siellä armeijassa sitä?

2/23/2009 06:29:00 ip.  

Kuka sää nuista urpon näköisistä sedistä oot?

3/26/2009 02:47:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds