Kellon ympäri

Sitten viime näkemän olen muun muassa herännyt omaan kuorsaukseeni. Luulin, ettei moinen ole mahdollista.

Itsenäisyyttä juhlin tutuissa merkeissä. Kaikkiaan linnan juhlat vaikuttivat jotenkin kovin aneemisilta ja hohdottomilta. Minusta Janina Andersson näyttää ajoittain Paris Hiltonilta, mutta soveliaita kuvia hakiessani tuumin, ettei ehkä sittenkäään.

skitched-20071209-214817.jpg

***

Kuvista puheen ollen. Suomen kauneimman naispopparin äänestys tuli vastaan jossakin ja kommentoin yllättyneeni, kuinka ylivoimaisesti Anna Abreu johti Kristiina Braskia. Hypoteesini oli, että ihmiset äänestävät sikäli väärin, että valitsevat kauneuskilpailun suosikkinsa musiikin perusteella.

Kyselyissäni kävi sittemmin ilmi, ettei olekaan absoluuttinen totuus, että Kristiina olisi Annaa kauniimpi, oltiin musiikista mitä mieltä tahansa. Hämmentävää.

Ylipäänsä miesten ei kannata paljoa puhua kauneuksista, kun tapaavat saada nenilleen joka tapauksessa. Mietin, ettei minun olisi korrektia kommentoida linnan vieraita lainkaan niin suorin sanoin kuin vaikka äitini teki.

***

Viime perjantaina ajattelin syödä aamiaiseksi aikaistetun lounaan ja etsin ennen kymmentä aukeavaa hampurilaispaikkaa. Löysin viimein huoltoasemalta sellaisen, joka aukesi normaalisti kymmeneltä, mutta ilmoitti olevansa perjantaina ja lauantaina auki "24H".

Vaan eipä se ollutkaan auki. Myyjä kertoi, että ovat auki 24H vasta illalla.

***

Jossain vaiheessa olin varma, että minun tehtäväni olisi hieman Unnecessary Quotes -"blogin " hengessä perustaa Hei, me blogataan -blogi, jossa julkaisisin päivittäin räikeän väärinkäytön tuosta fraasista. Räikeäksi väärinkäytöksi lasketaan mikä tahansa fraasin käyttö.

Pääsin vähän alkuun ennen kuin kyllästyin.

06122007(002)

07122007(002)

Lähipiirissäni on yksi henkilö, joka tykkää "käyttää" lainausmerkkejä omituisissa "paikoissa". Ja kun tälle "tielle" lähtee, on yhtäkkiä "vastustamattoman" riemukasta "panna" lainausmerkkejä vähän sinne "sun" tänne.

Hän sanoo myös hieman liian usein "Sano muuta", mitä voisi pitää jotenkin ironisena. Sanoisi nyt jotain muuta.

Yhtenä päivänä keksin, että redundantti-sanan voi pilkkoa osiin red und antti. Vielä tarvittaisiin jokin oivaltava syy moiseen.

***

On upeaa, ettei se koiranulkoiluttaja voittanut Talenttia. Näytti jo huolestuttavalta ja JCP parkui, ettei voi mennä töihin niiden kaikkien koiraihmisten keskelle, jos pahin tapahtuu. Minua harmittaa edelleen, että se korttitemppuilija joutui putoamaan.

Mielessä kävi myös, oliko yhden Tenavatähti-kappaleen nimi Iloinen Santeri. Saattoi se kyllä olla onnellinenkin.

Sateella sammakkoa naurattaa,
lätäkön keskellä nyt laulattaa.
Suihkin ilmaisen ottaa iloiten.
Näin on tyytyväinen.


***

Eikä sillä, olin eilen baarissa, jossa oli periaatteessa tanssilattiakin. Olin lähdössä pois, joten sovin JCP:n kanssa, että seuraavan kappaleen tullessa, käymme näyttämässä vähän mallia. Taiteiltuamme tyhjällä lattialla antaumuksella I Will Surviven, pelisilmäinen DJ alkoi soittaa seuraavaksi It's a Sinniä. Häivyimme. Joku roti.

***

Alakerran S-marketti lopetettiin noin kuukausi sitten, minkä jälkeen JCP:n ja minun kaupassa käynti on ollut kovin satunnaista. Ei sitä millään jaksa kävellä viittä sataa metriä automarkettiin, jos on vaikka kamala kiire tai väsyttää. Oli iloinen yllätys, että vanhan S-marketin tilalle avattiin uusi Alepa. Tiloiltaa se on hieman pienempi, mutta valikoimassa ja hintatasossa en ole huomannut merkittävää eroa.

Luultavasti kauppaa ei olisi ikinä avattu uuden suuren ostoskeskuksen viereen, ellei siitä olisi voitu tehdä juuri soveliaasti sen kokoista, että se saa olla auki sunnuntaisin. S-market kun seisoi pyhät suljettuna. Huh, päädyin lopulta ihmetykseni kiittämään omituista aukioloaikalakia siitä, että pääsen yhä käymään kaupassa sivistyneesti nurkan takana.

5 on viitsinyt kommentoida:

Yhtenä päivänä keksin, että redundantti-sanan voi pilkkoa osiin red und antti. Vielä tarvittaisiin jokin oivaltava syy moiseen.

Tämän ehdon huomioon ottaminen estää harmittavan monien ideoiden esittämisen. Viimeksi mietin kelvollista kontekstia Andiamo-pilkkeelle: Let's go – and I am O!

Baarin tanssilattialla olin perjantaina sittenkin roditon. Selviän, vaikka se syntiä onkin.

12/09/2007 11:00:00 ip.  

Peukkuja (ylöspäin) tuolle talenttikommentille! (Meidän 20 minuutissa koko finaalin kelailun perusteella...)

12/09/2007 11:37:00 ip.  

Sen koiran nimi oli Sonic. Kuulin ensin Tonic ja ajattelin, että kouluttaja Sini oli olevinaan vähän niin kuin Gini.

12/10/2007 12:18:00 ap.  

Mikä on suihki??? Ei kai lastenlaulussa sentään...

12/10/2007 11:21:00 ap.  

Sateella sammakkoa naurattaa,
lätäkön keskellä nyt laulattaa.
Suihkin ilmaisen ottaa iloiten.
Näin on tyytyväinen.

miksi juuri minä luin kolmannen säkeen (onhan se säe?) niin, että ensimmäisestä sanasta jäi k pois ja toinen sana jäi kokonaan. noloa.

olen myös herännyt monet kerrat omaan kuorsaukseeni, mikä on siis erittäin mahdollista, mutta myöskin noloa.

12/10/2007 01:31:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds