Korkkikauppa

Sain energiapuuskan ja asensin astianpesukoneen JCP:n kanssa. Sähköinen saha ei mahtunut kunnolla ahtaisiin koloihin, mutta vanha kunnon partiosaha tuhosi lastulevyä sikäli miehekkäästi, että oloni oli varsin omnipotentti.

*Lähikuva jännittynyttä hauistaan suutelevasta sankarista*

Joku voisi arvella, että meitä mahtaa harmittaa, että olemme tiskanneet suotta käsin, vaikka tuo vanha pesukone on kököttänyt keittiössä asentamista odottaen jo pari kuukautta. Ei suinkaan.

Emme nimittäin ole suotta tiskanneet pariin kuukauteen.


***

Musta jää on hieno elokuva. Ei ollenkaan niin kaavamainen, kuin muutama ensimmäinen minuutti antaisi ymmärtää. Ripaus tummaa huumoriakin on mahtunut mukaan, ja sekös tekee hyvää draamalle kuin draamalle. Muutama epäuskottava käänne toki ärsyttää kaltaistani inisijää.

Sittenkin huvitti muistella Outi Mäenpään kommentteja, kuinka seksikohtaukset eivät arveluttaneet lainkaan, sillä ne olivat elokuvan kannalta niin hyvin perusteltuja. Kun minun nähdäkseni täysin ennalta arvaamattomasti saatettiin leikata keskelle aktia ilman, että se olisi mitenkään liittynyt edelliseen kohtaukseen.

Eikä sillä, niinhän elämäkin toimii.

***

Huvitti huomata, ettei Elisa ole ainoa operaattori, jonka laskutus tökkii [kysykää vaikka äidiltä, joka on kohta ulosotossa, kun Nordea ei onnistu suoraveloittamaan Elisan laskuja, ja kumpikin yhtiö syyttää toisiaan]. Sain joulukuussa laskun syyskuulta suljettuani DNA-liittymäni elokuussa. Tai ehkä suljin sen vasta syyskuun puolella. Tiedä sitten.

Joskus mietin, onko kovin hyvä ajatus, että yrityksen työntekijät eivät itse maksa puheluitaan, jos ydinliiketoimintana on hinnoitella puheluita soveliaasti ja keksiä liittymille hupsuja nimiä. Ehkä olen kirjoittanut tuon ennenkin.

***

Hihkuin joskus tämän blogin alkuaikoina, että kuluttajan kannattaa hyödyntää nettimaailman ilmaisuus, sillä puhelinpuolella kaikki maksaa. Bluetooth-liitäntä, joka yhdistää puhelimen tietokoneeseen, avaa yhtäkkiä pääsyn tähän ilmaiseen maailmaan. Ei enää maksullisia soittoääniä ja taustakuvia, kun haluamansa voi siirtää tuosta vain. Paitsi iPhonessa, tietysti.

Taannoin ymmärsin, että mehupurkin kierrekorkki toimii bluetoothin tavoin.

Kaupassa sanokaamme 1,5 euroa maksava puolen litran limupullo on tarkoitettu mukaan otettavaksi. Pahvipakettiin pakattu kenties euron maksava täysmehulitra sitä vastoin on suunnitetu kotiin kannettavaksi.

Kun purkkiin lisätään kierrekorkki, tapahtuu pieni vallankumous, ja purkista tulee yhtäkkiä kelvollinen kilpailija limupullolle [oletetaan vielä, että mehu sijaitsee kylmähyllyssä, kuten tietyt mehut tapaavat sijaita]. Miksi kukaan ostaisi puolta litraa sokerilitkua kaksinkertaisella hinnalla aitoon täysmehuun verrattuna? Jopa kallis kolme euroa litralta maksava Tropicana-tuoremehu on litrahinnaltaan kohtuullista, jos sitä vertaa puolen litran limupulloon.

K-kaupoissa myytävä hedelmälihaa sisältävä 1,30 maksava appelsiinimehutäysmehu myydään korkillisessa tölkissä. Tropicanaa vastaava Pirkka-tuoremehu maksaa hivenen suolaiset 2,50 euroa. Jos sattuu sijaitsemaan Kampissa tai muuten vain Lidlin lähistöllä, sieltä saa tuoremehua kierrokorkilla 1,50 euron litrahintaan, ja mehu voitti kuulemma hiljattain Kuluttaja-lehden vertailunkin.

Minusta kierrekorkki mehupurkissa on hieman vastaava juttu kuin korkeushypyn patja. Patja näytti ulospäin vain inkrementaaliselta evoluutiolta sahanpurulle, kunnes Dick Fosbury keksi, että se olikin epäjatkuvuuskohta, joka mahdollisti floppaamisen, kokonaan uuden tavan hypätä – ja voitti olympiakultaa.

***

Ai niin, piti mainostaa blogiäänestystä. Joku on kuulemma ehdottanut minuakin, kiitos siitä. Mukana ei valitettavasti ole kategoriaa parhaalle uudelle blogille, mutta äänestäisin tähän virkaan Kuritushuonetta.

Puuttuva sarja on myös Blogi, jota dissaan julkisesti, mutta luen silti salaa samalla tapaa kuin juutun syömään vaikkapa juustoa, josta en oikeasti pidä. Kestosuosikki Schizo Blog saa väistyä Takaisin Kalliooniin syvänpehmeiden ja tumman viettelevien tunnelmointien tieltä.

Kulttuuriblogeja en taida seurata, en myöskään käsityöbloeja. Jos Digitalikko lasketaan yritysblogiksi, niin sitten se on paras [ja ainoa lukemani]. Muotiblogeja en seuraa. Yksikään seuraamani useamman kirjoittajan blogi ei ole erityisen hyvä ryhmäilynsä vuoksi, joten en oikein osaa äänestää ryhmäblogiakaan.

Kaiken uhalla valitsisin 100 naista -blogin tällä hetkellä yhteisöllisimmäksi blogiksi. Ei se, että minä en välttämättä pidä noita juttuja poikkeuksellisen taitavasti kirjoitettuina tai kaikkien terävänäköisyyssuitsutusten arvoisina, tee tyhjäksi sitä, että kovin suuri väkijoukko siellä tuntuu parveilevan.

Toki myös Unto Hämäläisen Perässähiihtäjä oli valtaisan yhteisöllinen, mutta se ansaitsee tulla mainituksi ammattilaissarjassa. Eikä tietenkään ole mahdotonta, että Teponkin roolin on omaksunut joku tarkoitushakuisesti yksinkertaisesti kirjoittava ammattilainen.

[Niin, Hesari maksoi minulle siitä, että mainostan silloin tällöin viattomasti heidän blogejaan. Seuraavana vuorossa Koiran elämää, uskokaa tai älkää.]

9 on viitsinyt kommentoida:

Viimeksi laskuasiasta Elisan asikaspalvelijaa vaivatessani (kasvokkain Foorumissa, kun olen kyllästynyt jonottamaan puhelinneuvontaan + siihen että puhelu lopetetaan, ennen kuin saan asiani selvitettyä) tyttö tuumasi ensin, että ei siinä varmaan muu auta kuin irtisanoa koko liittymä. Mutta huomasi sitten, ettei ehkä ole hyvä idea lähteä esittämään asiakkaalle, että fiksuinta on olla tilaamtta meidän tuotetta. Korjasi sitten, että kannattaisi varmaan perua se suoraveloitussopimus vähäksi aikaa (mutta kun minä haluan suoraveloituksen!)

Blogiäänestyksestä: minullakaan ei ollut useimpiin kategorioihin mitään sanottavaa. Itselleni on vuoden mittaan ollut ammatillisesti eniten hyötyä Blogien opetuskäytöstä. Siksi ehdottelin sitä liki jokaiseen tarjolla olleeseen luokkaan!

12/29/2007 01:02:00 ap.  

Aijuu,
piti vielä kysyä siitä astianpesukoneen liittämisestä: joko tulviminen loppui?

12/29/2007 01:04:00 ap.  

Hyvältä näyttää. Hieman hirvitti, kun kone hurisi ja vesi lorisi sisään eikä mitään tullut ulos. Että kyllähän tuollainen puoli kuutiota jonkinmoisen vesivahingon aiheuttaisi. Ja kun eteinenkin on niin sotkussa, ettei kehtaa palokuntaa kutsua.

Mutta ei sitä vettä tainnut sinne sittenkään jatkuvasti juosta, ja tulipa jotain poiskin.

Poistoletkun teippasimme lavuaariin ilmastointiteipillä parempia aikoja odottamaan.

12/29/2007 01:07:00 ap.  

Poistoletkun teippasimme lavuaariin ilmastointiteipillä parempia aikoja odottamaan.

Ei hitto! Ja minä olen sen taloyhtiön hallituksessa (siis jos se teippi sittenkin prakaa ja asiasta tulee hallitusasia, niin vähänks mä häpeen)! Sovittaisko niin, että heti huomenna haette viemäriin sopivan liitäntäpalan?

(PS Onneksi olkoon machoilusta, saitte hommat kuntoon)

12/29/2007 01:35:00 ap.  

Blogikuvaus päivitetty. :)

12/29/2007 02:34:00 ap.  

No, voi vittu! Taas yksi koroke, jolta blogini putosi pois ...

12/29/2007 09:58:00 ap.  

Kiitän ja kumarran lämpimistä sanoista. Sopivan kategorian puuttuessa Kuritushuoneen on kai kilpailtava parhaan käsityöblogin tittelistä.

12/29/2007 12:14:00 ip.  

Ehkäpä Jannen tulisi ruveta kirjoittelemaan pehmopornotarinoita... PA huhujen mukaan kun nauttii erityisesti niistä (ja ymmärtäähän sen mieheltä, joka runojaankin julkaisee blogissaan).

12/29/2007 12:20:00 ip.  

pa on paras rähmäblogi?

mun mielestä hallituskadun tulisi voittaa joka kategoria, koska.. no sen tulisi vain voittaa.

uuet vuuet hep hep!

1/01/2008 02:56:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds