Kaloripitoista

Edellinen postaukseni oli kuulemma pitkästä aikaa hyvä. Lukekaa ihmeessä se.

Tämänkertaisessa mainitsen oletettavasti väkipakolla blogimiitin ja Kimi Räikkösen.

Matkalla tapahtumaan onnistuin nousemaan väärään paikkaan menevään kolmosen ratikkaan. Olen varsin pätevä tuossa. En ikinä käytä kolmosta, jos minulla on kiire, joten päädyn kyytiin lähinnä poikkeustapauksissa. Nyt ei ollut mitään hätää, joten vaunun kääntyessä Aleksin päästä kohti Olympiaterminaalia tuumin, että migh as well. [Kyllä, tämä on juuri se kohta, jossa kaikki tosi stadilaiset saavat öyhötä, että voi hitto mikä nyyppä.]

HKL on ilmeisesti sittenkin huomannut, että kovin moni matkustaja kykenee matkustamaan kolmosen ratikoilla haluamaansa suuntaan ilman turhia mutkia, ja tarjoaa ratkaisuksi mallia, joissa kaksi eri kolmosen ratikkaa kulkee saman pysäkin kautta ja jatkaa eri reiteille.

Satasessa oli tuosta havainnollistava kuva, mutta valitettavasti siitä ei ole sähköistä versiota. Miksi muuten Metro ja Satanen pidetään erillään, kun molemmissa on muutama parempi puolensa, minkä vuoksi joudun selaamaan läpi kummatkin?

Edessä istuva täti oli varustautunut hajuvedellä. Ei se kovin kallista ollut, mutta sitä oli sitäkin enemmän.

Eräiden teorioiden mukaan miehet, jotka jakavat naiset tytskiin ja tätskiin kuolevat onnellisina.

Takasillalla seisoskeli teinipoikia. Jollakulla oli tölkissä jotain mansikkavaniljasiideriä tai -lonkeroa, mistä noista tietää. Erotin omistajan sanat, mut täss on aika vähän.

Oletin, että jatko olisi ollut alkoholia. Vaan ei: kaloreita, tyyppi sanoi.

Juttua Kriisille ja Haakanalle kertoessani ja päivitellessäni, etteivät ole teinit kuin ennen, joku totesi, että olisi ollut edes vanhoja kunnon jouleja. En voinut olla tarkentamatta, että kalorit edustavat mennyttä maailmaa, ja modernimpaa olisi puhua jouleista – SI-yksikkö sentään. Ja SI-yksiköt jos jotkin edustavat modernia atomiaikaa.

– Kalorihan on määritelmän mukaan se energiamäärä, joka oravalla kuluu puolen jaardin loikkaamiseen, valistin.

Kriisi muisteli, että se olisi ollut energiamäärä, joka tarvitaan oravan lämmittämiseen yhdellä asteella, mutta minä puhuinkin herrasmiehenä brittiläisestä kalorista.

***

Loppuiltaan kuului mm. keskustelua Saarioisten kertakäyttöpitsoista. Natsiporno puhutti myös. Jossain vaiheessa Mitvit tarttui reiteeni veljellisen heteroseksuaalisesti. Hieman sitä aiemmin olin nolosti paljastanut, etten ole vähään aikaan seurannut paikalle hienosti saapuneen Lord Boredomin viime aikojen kuulumisia.

Käytiin myös keskustelu, jossa toinen mukamas halusi puolustaa luomulihaa, ja toinen totesi: ooksä joku vege, vai?

Takaisin Kallioon huomasi kehua laukkuani. Hän se osaa puhua naisille.

Olin kaikkiaan vähän flunssainen ja nuupea, mutta kiitos nyt itsellesi. Enkä tiedä, mitä tarkoittaa, jos blogiaan Butt Uglyksi kutsuva keksii sanoa komeaksi, mutta kiitokset oivasta reittiopastuksesta. Oli oikein hauskaa nähdä taas kaikkia. Sääli, ettei Uudestaan sitten aivan tullut paikalle. Myöskään FUM:ia ei näkynyt. Eikä Marjutia. Tuijaa en ehtinyt tiedostaa.

Poistuessani Sedis oli ihan höpö ja selitti, että tulee paljon paremmin toimeen ton äidin kuin ton kanssa ja varoitti, että merkintäni ovat outoja ja niiden kirjoittaja kovin höperö.

***

Sitten viime kerran minua on myös oudoksuttanut Toisen Saaran kiihko Hesari-asiassa. Aivan kuin satunnaisilla kutsutuilla olisi jokin velvollisuus edustaa jotain yhteistä mielipidettä – jos kohta tällaista olisi edes olemassa.

On myös surettanut kaikkien formulatoimittajien tyrmistyksen puolesta; Kimiäkin kiinnostaa jokin vuoden urheilija.

Kaupunginteatterissa on todella etevää porukkaa, mutta tarinana The Producercissa ei ole juuri kehumista. Musiikkikin oli tylsää ja huumori pääosin laimeaa.

Jos satutte saamaan sponsoroidun illallisen, Demoa kelpaa kehua.

Olisi vielä parempi, jos heidän verkkosivunsa navigaatiopalkkiviritys näkyisi kännykän selaimella, kun osoitenumero on sattunut unohtumaan. Se on Uudenmaankatu 9-11.

Päivän mietelause tulee Ilta-Sanomista:

Alaston Alpo on maailman ainoa elävänä pöytänä työskentelevä mies.

6 on viitsinyt kommentoida:

Sissimainontaa!

12/19/2007 07:45:00 ap.  

Puolustaudun sillä, että mulla oli silloin viikon ainoa vapaa ilta. Vietin sen mieluummin sohvalla verkkareissa kuin Kalliossa; olkoonkin, että sinua olisi ollut mukava nähdä. Sori.

12/19/2007 08:07:00 ap.  

Sanoin kyl et pitkästä aikaa hauskin merkintä, mut hei, ei se ole hauskaa jos sitä ei vähän vääntele :)

12/19/2007 08:38:00 ap.  

Kirjoitit:
"HKL on ilmeisesti sittenkin huomannut, että kovin moni matkustaja kykenee matkustamaan kolmosen ratikoilla haluamaansa suuntaan ilman turhia mutkia, ja tarjoaa ratkaisuksi mallia, joissa kaksi eri kolmosen ratikkaa kulkee saman pysäkin kautta ja jatkaa eri reiteille."

Onko noin? Löysin itse joulukuun lehtikirjoituksista vain uutisoinnin HKL:n ehdotuksesta siirtää kolmonen Runeberginkadun ja Arkadiankadun kiepiltä Manskun suoralle ja sen sijaan vaihtaa seiska Manskulta Kampin kiepin kautta entiselle Kolmosen pätkälle. Näin Arkadiankadun kiskot jäisivät ajamattomaksi. Seiskan kiskot Kampin keskuksessa ovat jo rakenteilla ja uusi kiskopätkä tarvitaan vielä mm. Mikonkadulle.

Tuon ehdotuksen mukaan edelleenkään kolmosten lyhyt yhtenäinen pätkä (Manskua Kaivokadun ja Aleksin väli) ei sisällä yhtään pysäkkiä, joten erehtymisen vaara ei ehdotuksesta muuttune lainkaan.

Hesarin havainnekuva 3:n ja 7:n vaunujen reiteistä keskustassa:
http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135232435329.jpeg

Saattaahan se olla tyystin aivan eri reittikuva, josta tekstissäsi oli kyse, mutta siinä tapauksessa minuakin 3B:n viikottaisena asiakkaana kovin kiinnostaa kuulla, että mikä.

12/20/2007 12:27:00 ap.  

Juha, tuo liittyi siihen, että pohtivat, pitäisikö Kampin uusille raiteille siirtää kolmonen vai seiska. En lukenut juttua kovin tarkkaan, joten en osaa paremmin kommentoida.

12/20/2007 08:20:00 ap.  

3B:llä ja 3T:llä ei ole yhtäkään yhteistä pysäkkiä.

12/27/2007 09:54:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds