Julkisten tilojen kellot ovat
kaksi minuuttia edellä,
jotta ihmiset ennättäisivät
ajoissa töihinsä.

Tuohon tapaan JCP lauleli äsken. Totesin, etten tiennytkään, että UB:llä on tuollainenkin kappale. Ei olekaan, hän totesi.

Ehkä pitäisi. Minuun menisi täydestä.

***

Tämä on jälleen oleva perinteinen sunnuntaimerkintä vailla kummempaa johdonmukaisuutta. Samaisessa saunakamarissa, jossa edellinen laulelu tapahtui, silmääni sattui Glitnir-pankin logolla koristettu laukku. Kaikkihan me muistamme, miltä Glitnir-pankin logo näyttää.

Niin, emme me muistakaan. Minusta on vähän höpsöä, kuinka muuttivat kaikkien tunteman FIM-nimen tuollaiseen. Olivathan ne FIMin rahanenämainokset typeriä, mutta silti. Islantilaisuus tuntuu olevan vähän huonossa huudossa kaiken kaikkiaan, niin miksi sitä täytyy vielä erikseen korostaa.

***

Elämän suurta ironiaa on sekin, että kaupat jaksavat kysellä, onko minulla bonuskortteja, vaikka olen hankkinut ne vain siksi, että saan joskus alennusta baarissa. Sen sijaan Finnair, jonka plussakortista saisi oikeaakin hyötyä, ei ikinä muistuta lentokentällä näyttämään korttia.

Voisi väittää, että on kauppojen kannalta idioottimaista kysyä ihmisiltä kortin perään. Kortin tehtävänä on houkuttaa asiakas juuri tiettyyn kauppaan. Sen jälkeen on vain hyväksi, että teoreettinen alennus unohtuu kuitata.

***

Eksyin Wikipedian IT-kuplaa käsittelevälle sivulle. Siellä sanottiin näin:

Yritykset myivät uusia, mullistavia tuoteideoitaan powerpoint-konsepteina ennen kuin ensimmäistäkään riviä oli koodattu.

Minä kun olen luullut, että on järkevää konseptoida tuote kunnolla – paremman puutteessa vaikka PowerPointilla – ennen kuin aletaan koodata, mutta ajoittain näyttää muutenkin, ettei millään koulussa oppimallani ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

***

Kävin hiljattain Raxissa. Ihan vain observoimassa, miltä tavalliset ihmiset näyttävät. Siellä niitä käy. Minua jaksaa aina huvittaa tämä juoma-automaatin vieressä sijaitseva boolimalja. Täytyisi muistaa joskus ottaa mukaan vielä kauha.

juomalaari

Tuohan toimii hieman samaan tapaan kuin namulaarien laatikot, jonne kerätään eri karkkilaatujen ylijämiä.

***

Jossain vaiheessa ajattelin pitää leiskanvääntäjien kutsukilpailun. Julisteen otsikko kun on jo valmiina: tule ja näytä taittosi.

***

Kaikki Gatesin jäähyväisvideon katsoneet tietävät, että mies pitää Guitar Herosta. Mukana tulevilla tarroilla omankin kitaransa voi tuunata Bill-malliin.bggh

Siirrynpä paistamaan vohveleita vanhojen hyvien aikojen kunniaksi.


Ai niin, hiphei, Musta jää palkittiin. Ja misseillä oli taas ihan kamalia vaatteita.

4 on viitsinyt kommentoida:

Minäkin kävin joitakin päiviä sitten krapulaisena RAXissa observoimassa, kun heräsin melkein sellaisen yläkerrasta. Tuollaisiako ne tavalliset ihmiset todella ovat? Ahdisti niin paljon, etten saanut syötyä mitään ja rahaakin kului monta kymppiä olon tasoitteluun.

2/03/2008 09:01:00 ip.  

Turussa RAX on muistaakseni tyylikkäästi Hansa-jutun siellä ylhäällä.

2/04/2008 10:10:00 ap.  

eli mistä vt onkaan loppujen lopuksi herännyt? joku roti nyt pojat.

toi booli on kyllä melko houkutteleva.. kaipaa ehkä karambolasiivua.

2/04/2008 12:05:00 ip.  

Se on kylläkin Hansa-jutun alhaalla, minä heräsin Hansa-jutun vierestä ylhäältä. "Melkein raxin yläkerta" nyt vaan kuulostaa niin paljon hienommalta.

2/05/2008 05:01:00 ip.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds