Päin naamaa

Yritin kommentoida Sun äitisin edellistä oikeaa postausta, mutta ei se toiminut jostain syystä. Kun tarkemmin muistelen, tarkoitukseni oli kertoa, kuinka keksin, että maailmankansalaisjournalismi voisi olla yksi vähemmälle huomiolle jäänyt globalisaation epähedelmä.

Viisas filtteri siellä. Täällä ei onneksi sordiinoita suvaita.

Koulussa muuten ei koskaan kerrottu, kuinka genetiivi tulee muodostaa genetiivimuotosesta sanasta; saako sanoa Sun äitisin. Neuvottiin sanomaan varman päälle Sun äitis -nettipäiväkirjaverkkoblogin. Mokomat konformistit.

***

Vielä viime viikolla minulla oli ajatuksena keksiä jotain nokkelaa työnimellä: viaton blogaajanuorukainen valehteli päin persettä.

Tämä on tällainen leikisti känniblogaus, vaikka oikeasti olen varsin hyvissä voimissa enkä usko yltäväni krapulaankaan huomisaamuna. Katsokaa minua: en vilkuile näppäimistöön, ja tekstini on silti virheetöntä. Varsinaisesti en edes kykenisi vilkuilemaan, sillä lojun sohvalla niin alhaalla, etten yletä näkemään näppäimistöä.

Se on vähän sääli, sillä näppäimistöni on sentään valaistu. Juuri tällaisia hetkiä varten, joina istun pimeässä kirjoittamassa. Missä ovat kaikki naispuoliset fanini, joiden tehtävä on kommentoida ihastuneesti pimeässä hehkuvia nappuloitani.

Entä kaikki naispuoliset fanini, joiden tehtävä on jokin hieman mielekkäämpi.

Kuten eilen, kun Takkal paljasti, ettei kanna iPhoneaan kapakoissa. On jokseenkin strategista jättää laite kotiinsa, niin voi sitten huijata naisia kämpilleen katsomaan sitä.

Uutena vuotena yhdellä seurueeseen kuuluvalla oli housuissaan iPhone, mutta hänkin malttoi ihailtavan kauan ennen kuin kaivoi sen käsiinsä ja leikitteli sillä hellästi.

Paikalla ollut H.H. kärsi lievästä phoneskateudesta, avasi hänkin housunsa ja uhosi, että tämäkin ymmärtää useamman yhtäaikaisen kosketuksen päälle, suurenee ja pienenee sormia liikuttamalla ja osaa toimia niin vaaka- kuin pystyasennossa tai vaikka ylösalaisin.

***

Oikeasti H.H. ei ollut paikalla uutena vuotena. Taaskaan.

Aina vuoden alkaessa ymmärrän, että tämä on jälleen yksi vuosi, jona en ole kohtaava H.H:ta tahi Vt:tä. Lukioaikaan olisin halunnut, että tahi olisi negatiivinen tai siinä missä eikä on negatiivinen ja.

Mutta kuinka ynnä vertautuu sekään? Miksei koulussa opetettu mitään tarpeellista? Entä sitten poissulkeva tai, jolle kielemme ei systemaattisesti tunne termiä, vaikka joskus sanotaankin vai. Kuinka lainlaatijat ja -tulkitsijat lainkaan kykenevät olemaan yksikäsitteisiä, kun joutuvat sähläämään työkaluilla, jotka huonoudessaan vertautuvat lähinnä patjaibareihin.

Niin, uskallan sanoa sen: patjaibarit ovat huonoja.

***

Perjantaina sain sentään tavata muutaman tärkeän blogipersoonaan. Manguin tyylikkäästi tulla kutsutuksi Hallituskadun Annareetan pienimuotoiseen blogaajatapaamiseen. Itse emäntä oli sillä tapaa iloinen kuin voisi kuvitellakin, kaikkiaan hauska tapaus.

Dramaattisempaa tilaisuudessa oli sittenkin, että myös Kuritushuoneen Inkvisiittori hassuine varpaineen oli läsnä. Tai joku, joka esitti uskottavasti häntä.

Nyrkkisääntöhän on, että blogien kirjoittajat poikkeavat hämmentävästi blogien synnyttämästä mielikuvasta. Koska Inkvisiittori tekstiensä perusteella edustaa mitä tyypillisintä suomalaista mieshenkilöä, on tietenkin hyvin vaikeaa löytää ketään, joka uskottavasti esittää olevansa kirjoittajasta poikkeava.

Annis kertoi mankuneensa Inkvistä paikalle ahkerasti, ja lopulta tämä oli myöntynyt. Mieleeni muistuu, kuinka joskus uhosin selvittäväni, kuka kirjoittaa Yksiödraama-blogia, mutta eivät nämä aina ole niin helppoja juttuja. Viime yönä olisin kirjoittanut, että eihän se edes päivity enää, mutta olisinpa ollut väärässä.

***

Molly Malones oli minulle uusi ja sinänsä ihan kelpo paikka. Turhautti vain seistä lähteissä yli kymmenen minuuttia narikassa. En osannut varautua siihen, joten myöhästyin viimeisestä tavallisesta bussistani.

Kuusi minuuttia yli kahden lähti vielä yksi bussi oikeaan suuntaan, joten kapusin sen kyytiin. Kyllähän minä osasin pahaa pelätäkin, että kahden jälkeen lähtevä bussi maksaa rahaa, vaikka linjatunnuksessa ei N-kirjainta näkyisikään.

Mutta mietin taas, että voisi sen ehkä selvästi viestiä jossain. Mahtoi sitä kaveria turhauttaa, joka ensin odotti viimeistä bussia viisitoista minuuttia tyhjänpanttina, nousi sitten kyytiin ja sai kuulla maksullisuudesta, mutta ei enää ehtinyt juosta pankkiautomaatille.

On kaikkiaan huvittavaa, kuinka juuri kellään ei ikinä ole kylliksi arvoa matkakorteissaan, että voisivat nillä matkansa maksaa. Vielä huvittavampaa on, että kukaan ei tiedä, onko heillä arvoa, vaan kaikki kokeilevat ensin ja kaivavat sitten lompakostaan vitosen kuljettajalle. Kertoisikohan tämä, että systeemissä on jotain pielessä ja niin lataamisen kuin tilanteen tarkistamisen tulisi olla paljon helpompaa.

13 on viitsinyt kommentoida:

En tiedä, minne kommenttisi meni. Ei ainakaan Sä:n moderointijonoon. Eikä sen coComments-skriptinkään enää pitäisi olla siellä häiritsemässä. Pahoittelen tapahtunutta joka tapauksessa.

Eilen lukijakyselyä värkätessäni tuskailin saman ongelman kanssa: pitäisikö kirjoittaa Mitä kautta tutustuit Sun äitisiin?

Muuta: tässä merkinnässä on entisaikojen Pa:n kiihkeän hengästyttävää draivia.

1/20/2008 09:33:00 ap.  

Näköjään tuo sivupalkkini pää on iäksi kadonnut. Hitsi. Minneköhän se oli hostattu.

Muuta: kiitos. Varhempien aikojen hyvien kerhoon moni mielii.

1/20/2008 12:08:00 ip.  

Mutta PA, täällähän me Vt:n kanssa istumme Keravan Essolla sinua odottaen ja ihmetellen, mikset soita meille. Tapamme aikaa keksimällä palindromeja, joita voisimme sanoa, kun tapaamme sinut. Esimerkiksi jos tapaamme sinut aamupäivällä, voisimme sanoa: No, PA, ap on.

Ja sitten me... tapaamme tois

1/20/2008 02:04:00 ip.  

Vau oikein palindromeja, olette te aika petoja. Minä en ole eläissäni kyennyt tuottamaan ainoatakaan. Sen lisäksi, etten ole koskaan löytänyt Keravan Essoa.

1/20/2008 02:39:00 ip.  

ESSO Snack&Shop Kerava
Jaanankatu 2 04200 Kerava

ESSO EXPRESS Kerava Sarviniitynkatu 6

Onkohan kumpaakaan olemassa. Ainakin tuon ylemmän kohdalla on ollu semmoset myllerrykset viime vuosina, että yksi huoltis häviää helposti.

Ei mutta, mähän meen parin tunnin päästä käymään Keravalla... tsekataan tilanne!

1/20/2008 03:38:00 ip.  

PA, toivottavasti tulet pian, sillä omistaja sanoi, että kohta meidän on jo tilattava jotain, jos vielä mielimme odottaa täällä Keravan Essolla. Ja H.H. katselee possumunkkihyllyä siihen malliin, että hänen 235 kilon elopainonsa lisääntyy kohta ainakin viidelläkymmenellä grammalla! (Tämän kirjoituksen linkit johtavat muuten vääriin paikkoihin. Siis lähinnä siinä mielessä, etteivät ne kaikki johda Krapulablogiin.)

1/20/2008 06:01:00 ip.  

Minä en jumalauta lähde täältä Keravan Shelliltä minnekään ennen kuin PA tulee!

Tajusitteko? PA tul

1/21/2008 09:44:00 ap.  

Se oli minun body doubleni, jonka te näitte perjantaina. Sama hahmo tekee kaikki alastonkohtaukset puolestani. Hän myös kirjoittaa kaikki blogitekstini. Hämmentävää kyllä, ihmiset usein sekoittavat meidät kaksi, vaikka minä olen oikeasti 75 metriä korkea nostokurki.

1/21/2008 03:21:00 ip.  

PA: Selvitä toki (, kuka). Kunhan kerrot sitten minullekin.

"...pimeässä hehkuvia nappuloitani."

Öö. Nappuloita? Edes minä en käytä tuota sanaa näppäimistöpartikkeleista.

1/21/2008 05:21:00 ip.  

Keravan Shellin tiedänkin. Ehkä.

Mutta en pääse sinne, kun yritän löytää Statistin täällä Tikkurilan Tebarilta.

1/21/2008 05:39:00 ip.  

Jätkä vaan menestyy ja tapaa kaikkia siistejä blog

1/23/2008 07:39:00 ap.  

just soppari hei.. sä oot niin oikeessa ja mä oon niin hauska tapaus, suorastaan naurettava.
emäntä on kyllä sen verran järkyttävä nimitys, että voisitkos ukko ukkeli vaikka vaihtaa sen joksikin muuksi? marsukin käy..

1/26/2008 11:51:00 ap.  

Merkityksessä nainen emäntä on tietty kamala sana, mutta tuossa kun se tarkoittaa niinku hostess, en tajunnut, että olisi ongelma.

1/26/2008 11:55:00 ap.  

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu

Blogger Template by Blogcrowds